Всичко за пералните машини

Направи си шкаф за пералня

Шкаф за пералняЧесто се случва банята да е с много малки размери и да искате да се побере в много, включително съответните домакински уреди и различни аксесоари. Така че, за да не се натъкнете на различни предмети от интериора и в същото време да имате под ръка всичко необходимо, можете да изградите шкаф за пералня, като по този начин частично решите проблема, пред който сте изправени.

И ако проявите максимална изобретателност, можете също да инсталирате сушилня над шкафа, освобождавайки допълнително пространство в банята си. Най-хубавото е, че ако шкафът е вграден, плюс всичко, за което можете да изградите специален триъгълен багажник.

Какво да направим гардероб?

В идеалния случай, шкафът ви трябва да се състои от рамка и чекмедже, разположени в центъра.

Отгоре ще трябва да поставите второ чекмедже, за да приберете сушилнята. Най-добре е да изградите мебели от специално подготвени листове от фиброкартон. Тогава вашите мебели ще бъдат здрави и стабилни. За да не развалите идеята, свържете се със специалистите, които ще ги изрежат до посочените за вас размери.

Единственото, което ви остава, е да боядисате заготовките в цвят по ваш избор.

Поставянето на килера

Шкаф с пералняНа първия етап е необходимо да се пробият дупки за рафтове в страни на шкафа. Размер на свредло от пет милиметра е идеален за тази цел. Необходимо е също така да се направят дупки отгоре, отдръпвайки се от ръбовете със 7 мм. Това ще ви осигури гаранция, че рафтовете няма да се напукат, когато завиете шкафа.

Сега е време да започнете закрепването на шкафа. Това се прави с помощта на метални ъгли. След това остава само да залепите частите и да ги фиксирате чрез завинтване на винтовете. Като крака можете да използвате машинни винтове M8. За да се предотврати люлеенето на шкафа и да стои под ъгъл, най-добре е да завиете ръкав с вътрешна резба в дъската. Само в този случай можете по всяко време да регулирате позицията, в която шкафът ще стои като ръкавица. "Обувайте" краката на шкафа в пластмасови капачки, така че да не надраскат пода.

Сега е време да инсталирате шкафа в предвиденото за него пространство. Не трябва да бързате в този процес: тъй като отгоре ще има друг шкаф, трябва да сте сигурни, че дъното е на ниво. Последната стъпка ще бъде свързването на двата шкафа един към друг. Първо трябва да ги закрепите със скоби и след това да ги закрепите с винтове. Те не трябва да са с твърде големи размери, в противен случай ще стърчат с остър край на гърба на дъската.

Накрая остава да инсталирате ключалката на вратата. Това е идеално за тог, така че вратата да не се затваря в онези моменти, когато изобщо не ви трябва. Пружинните панти няма да й позволят да направи това. Такъв фиксатор може да бъде закупен във всеки хипермаркет стоки за бита.

Изработване на чекмедже

След приключване на основната работа можете да започнете да сглобявате чекмеджето.

На първо място, от предната му страна, е необходимо да се определи мястото, където ще бъде разположена дръжката. За целта измерете разстоянието вертикално и хоризонтално и се уверете, че дръжката ще бъде инсталирана в центъра. Съгласете се, ако в края на работата се окаже, че е изместен към левия или десния ръб, няма да изглежда много красиво.

След като приключите с маркировките, можете да завиете предния панел към страничните стени. Уверете се, че ширината му е достатъчна, за да покрие напълно бъдещото съдържание на кутията, без да оставя празнини. Сега започнах да закрепвам водачите за шкафа. За целта е необходим точен манометър, така че впоследствие фитингите, монтирани на страничните стени, да не се завинтват на различна височина.

Изграждаме стелаж

За да инсталирате триъгълен стелаж, ще ви трябват и точни оформления. Ако стените във вашия апартамент са равномерни, тогава трябва само да измерите ъгъла, а след това да направите страните и няколко триъгълни рафтове със същия размер.

Ако живеете в къщи от стар тип, тогава е най-добре да проверите точността на размерите няколко пъти.

Предните ръбове на рафтовете се препоръчва да се обработват с ръчна мелница. Ако нямате такъв, това е напълно възможно да направите с шкурка.

След като завършите работата по черновата, завийте рафтовете към една от страничните стени, като използвате дупките, направени с бормашина и винтове. След това направете същата процедура с втората странична стена. Последният етап е фиксирането на задната стена. Това ви дава последния шанс да коригирате ъглите на шкафа. Ако сте сигурни, че всичко е перфектно, забийте стената с нокти на разстояние 10 см един от друг.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини