Всичко за пералните машини

Шкаф за пералня в банята

шкаф за пералняШкафът под пералнята ще се превърне в стилна декорация на банята, ако е избран правилно за интериора на стаята. В него можете не само да скриете оборудването, но и да предвидите допълнителни кутии или рафтове за домакински химикали и съхранение на други малки неща. На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате шкаф, така че хармонично да се "вписва" в интериора? Ще отговорим на този въпрос.

Купете или направете шкаф?

Шкафовете за пералня могат да бъдат различни не само по цвят, размер или дизайн. Шкафовете са готови, продават се в магазина и се правят по поръчка. Кой шкаф е по-добър? Според нас, разбира се, шкаф, изработен по поръчка според индивидуалните размери, като се вземат предвид всички нужди на клиента.

мога направи си сам кабинет, но за това не е достатъчно да имате начални умения в работата с инструменти, трябва да можете да работите с материала. В противен случай рискувате не само инвестирани пари, но и изразходвано време. Ще направите шкаф, но това няма да донесе естетическо удовлетворение.

Що се отнася до цената на готовите мебели или мебели по поръчка, е невъзможно да се каже, че едното е по-евтино, а другото е по-скъпо.

Готовите мебели също могат да бъдат скъпи, ако са направени от скъп материал и са донесени от Европа. Мебелите по поръчка са по-скъпи, ако се предполага, че нещо е изключително и нестандартно.

шкаф под колата

вид

Има няколко вида мебели, направени директно за пералнята, която е инсталирана в банята:

 • стенен шкаф - представлява конструкция, състояща се от плот с чекмеджета. Такъв стенен шкаф е малък и е предназначен за скриване на комуникации, сифон и малки неща. До него под плота се поставя пералня;
  стенен шкаф
 • свободно стоящ шкаф - най-подходящият за пишеща машина; такъв шкаф често се комбинира с други висящи мебели над пералнята;
 • шкаф, вграден в ниша - такова парче мебели е рядко, тъй като няма къде да го построите в малка баня;
 • ъглов шкаф - необичаен дизайн, който се интегрира с мивката;
  ъглов шкаф
 • шкаф - висок шкаф с шарнирни врати, в долната част ниша за пишеща машина, а в горния рафт;
 • Шкафът е мебел, на който най-често липсва задна стена и дъно, понякога с и без врати, идеален за пералня.

Препоръки за избор

Когато избирате или поръчвате шкаф за пералня, трябва да знаете следните нюанси.

 • Размерът на пералнята. По правило в шкафа са инсталирани тесни модели, но е възможна и опция за шкаф за машина в пълен размер. В същото време машината трябва да бъде в шкафа, така че между стените и тялото на машината да има празнина най-малко 1-2 см. Така че тялото да не докосва мебелите по време на цикъла на въртене.
 • Материалът на производство. За баня, където има много влажност, са подходящи само шкафове, изработени от устойчив на влага материал. Тези материали включват ламиниран MDF, пластмаса и дърво, импрегнирани със специални съединения.

За ваша информация! Изключително проектираните дървени мебели са най-скъпите. С нея банята изглежда луксозна и необичайна.

 • Оптимален дизайн. Помислете какво ще съхранявате в шкафа и като вземете предвид това, изберете формата и дизайна на шкафа. Тя може да бъде удължена хоризонтално и да има допълнителни рафтове отдясно или отляво. Един от най-вместимите случаи са случаите с дела. И ако ъгълът е свободен в банята, тогава изберете ъглов шкаф за пералня с рафтове. Станете все по-популярни шкафове с мивки в банята, Това е добро решение за скриване на комуникационна очна линия и оборудване. Но шарнирният шкаф за машината не трябва да се използва, тъй като машината е доста тежко оборудване.Това ли е да се направи отделен стенен шкаф над пералнята за домакински химикали.
  шкаф за молив
 • Удобство на работа. Шкаф с две врати изисква по-малко място за отваряне, което е много по-удобно.
 • Не забравяйте, че в задната стена на шкафа трябва да има специални отвори за маркучи и доставка на комуникации.
 • Дизайнът на шкафа трябва да съвпада с дизайна на банята като цяло, а именно шарнирни или други мебели, цветът на плочката. Белите мебели се считат за оптимални, могат да се поберат във всеки дизайн.

Преглед на готовите мебели

Lotus Alicia 120 - етажен шкаф с шарнирни врати, комбиниран с мивка. Шкафът е изработен от МДФ. В допълнение към шкаф за пералня, можете да закупите шарнирен гардероб, калъф за молив и огледало със същия цвят, той ще изглежда като единична мебелна композиция в банята.

килер лотос

Гардероб соло - шкаф в банята за пералня. Този модел е монтиран на пода, произведен в Русия. Шкафът има две шарнирни врати, подходящи за тесни коли.

килер соло

Antonio Valanti Toledo TMS е скъп шкаф от Италия, предназначен за пералня в пълен размер. Над такъв шкаф може да се постави висящ шкаф или огледало, за да се създаде единична композиция в банята. Изработен е в различни цветове.

Шкафовете в банята могат да бъдат различни, така че изборът ще зависи от индивидуалните параметри на всяка стая и от размерите на оборудването. Внимавайте, когато купувате мебели!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини