Всичко за пералните машини

Как да изберем шкаф за пералня в кухнята

шкаф за пералняПералнята е не само необходим домакински уред, но и елемент на дизайна. В случаите, когато колата не се вписва в цялостния дизайн на стаята, тя е скрита в килер зад вратите. Рядко има самостоятелни машини в кухнята, и всичко това, защото кухните са предимно малки, а стискането в тях целият набор от оборудване не е толкова просто. Трябва да инсталирате шайбата под плота или в килера. Как да изберем шкаф за пишеща машина, какви са те - за това ще говорим.

Какви са

Говорейки за шкафове за пералня, имаме предвид отделен шкаф, специално направен за уреди. Може да изглежда странно, но такива шкафове наистина съществуват и се продават. Но по-често, отколкото хората, които поръчват мебели за кухнята, закупуват и шкаф за шайба, така че дизайнът на всички мебели да съвпада.

Готовите шкафове за пералня са от следните видове:

 • едноетажна и двуетажна;
 • отворена и затворена.

шкаф за пералня

В затворените шкафове има врати, отвъд които предната част на машината не се вижда, така че абсолютно всяка машина може да бъде скрита в такъв шкаф.

Двуетажните шкафове изискват съвместната инсталация на пералня и сушилня, което прави процеса на пране много удобен.

двуетажен шкаф за пишеща машина

Пример за специален шкаф за пишеща машина е шкафът De Aqua Trio Lux, произведен в Русия. Размерите му (GxWxH) са 55 х 70 х 87,5 см. Не всяка машина ще влезе в такъв шкаф, като за височина всичко е наред, тъй като повечето машини имат височина 85 см с капак и 83 см без горен капак. Но в дълбочина моделите в пълен размер може да не преминат, така че трябва да изберете по-тясна пералня. Такъв кабинет струва около 25 хиляди рубли.

Ето още един кабинет - Armadi Art CARNAVALE CMS. Този шкаф е направен в Италия. Размерите му (GxWxH) са 70 х 70 х 98 см. Всяка машина ще влезе в такъв шкаф, само ако има място за самия шкаф, защото очевидно ще отнеме полезни квадратни сантиметри в кухнята. Изработват шкаф от ламинирани плочи от дървесни частици, а врати от МДФ. Цената на шкафа е около 64 хиляди рубли.

Шкафът Armadi Art CARO CAMSL, за разлика от предишния, е предназначен както за перални, така и за сушилни машини, височината му е 188 см. Следователно струва почти 119 хиляди рубли.

Разбира се, не всеки ще закупи шкаф с италианско производство, за тази цена можете да поръчате кухненски комплект, в който да осигурите шкаф за колата. Най-често хората правят това, създавайки дизайн на единична стая. В този случай шкафът може да бъде затворен, да има входни врати и отворени.

Критерии за избор

За да изберете шкаф за пералня в кухнята, трябва да имате предвид редица нюанси.

 1. Измерения. Този параметър се отнася както за размера на кухнята, така и за размера на пералнята. пишеща машина шкаф за пералняне трябва да влизат в кабинета отблизо, но да имат пролуки отгоре, отляво и отдясно. Отстрани на пролуката трябва да бъде най-малко 1 см, а отгоре 2-3 см, за издухване на въздух. В дълбочина пролуката трябва да бъде както зад комуникациите, така и отпред, така че пантите на вратите да не докосват тялото на машината.
 2. Необходимо е да се обмисли как ще се усъвършенства контейнерът за прах. Не поставяйте тясна кола в дълбок шкаф. В противен случай изливането на прах ще бъде изключително неудобно.
 3. Също така помислете в коя посока се отваря вратата на шкафа, така че да не пречи на отварянето на барабана на машината.
 4. Типът на машината е важен, за вградените модели вратата е окачена директно върху тялото на машината, докато за свободно стоящи машини е необходимо да вземете шкафа с вратата вече.
 5. Дизайнът на шкафа, неговият цвят, текстура трябва да се комбинират с дизайна на кухнята като цяло.
 6. Дизайнът на шкафа не трябва да създава проблеми при свързване на машината към комуникациите, както и към дренажния филтър на машината.
 7. Материалът, от който е направен шкафът, трябва да е устойчив на влага. Този имот има ламиниран водоустойчив MDF филм.Можете да закупите дървен шкаф, но той трябва да бъде наситен със специален състав.

Важно! Избирайки килер в магазина, не бъдете лековерни. Продавачът може да похвали застояли и некачествени стоки. Съсредоточете се върху удобството на използване при покупка, а не върху цената.

Проверка и монтаж

След доставка на закупения шкаф, не забравяйте да го проверите за целостта и дефектите. Не трябва да има чипове или драскотини по вратите. Освен това проверете дали всички компоненти (панти, винтове, ъгли и т.н.) са сглобени и те са достатъчни за сглобяване на мебели.

Много търговски обекти предлагат услуги по събиране на мебели и монтаж на машини. Ако смятате сами да сглобите шкаф в кухнята, тогава трябва да направите следното:

 • прочетете инструкциите за монтаж, ако не, след това сглобете шкафа интуитивно, защото в това няма нищо сложно;
 • поставете крепежните елементи в купища: бримки, ъгли и др .;
 • определете предназначението на всяка част, намерете вратите, страничните стени, частите на конзолата и др .;
 • след това свържете елементите на шкафа с ъгъл, като се започне от долната и страничните стени, след това покривът на шкафа, задната стена и накрая вратите се завинтват.

Като свържете дренажен и входящ маркуч към машината, можете да инсталирате машината в шкаф. След това машината е свързана с комуникации. Ако няма начин да интегрирате машината в шкафа, тогава опцията инсталиране на пералня под плота ще бъде най-подходящият за вас. И най-важното е да инсталирате шкаф с пералня в кухнята, така че маркучите да достигнат до мястото на свързване, а електрическият проводник до изхода.

Така че, можете да закупите шкаф за пералня в кухнята, но ще бъде трудно да намерите подходящия. Ето защо е по-добре да поръчате производството на шкаф от капитана и да не се опитвате да го изградите със собствените си ръце. Индивидуалният дизайн ще бъде оптимален по цена и идеален по размер и дизайн.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини