Всичко за пералните машини

Как да изберем шкаф и да инсталирате съдомиялна в него

шкаф за миялна машинаМного често закупуването на съдомиялна машина не съвпада с момента на преработка на кухнята и поръчка на нови мебели. Факт е, че кухнята вече може да бъде преработена, но по това време те дори не са мечтали за съдомиялна машина или обратно, за да направите кухненски мебели за съдомиялна машина, имате нужда от много пари, но те просто не го правят, но това не е причина да откажете помощник кухнята.

Тук възниква въпросът как да интегрирате съдомиялна машина в съществуваща кухня, дали е стара или нова, кой шкаф да изберете за това?

Какъв трябва да бъде килера

Така че ситуацията е съвсем ясна, има кухня с шкафове и съдомиялна машина с размери 60 или 45 см. По правило няма допълнително място за поставяне на съдомиялна машина отделно. В този случай, колкото и да искате, ще трябва да пожертвате един от шкафовете в кухнята. Възможно е да има няколко варианта:

 1. Вградете съдомиялната машина в шкаф под мивката, с други думи, в мивката.
 2. Инсталирайте съдомиялната машина в един от шкафовете, които сте използвали за готвене на съдове или съхранение на зърнени култури и други необходимости.
 3. Интегрирайте машината в стенен шкаф над мивката.

Първият вариант е доста добър, тъй като размерът на мивката може просто да отговаря на размера на компактна миялна машина с височина от 50 до 60 см и ширина 45 см. Недостатъкът е, че съдомиялната машина ще бъде малка, като побира от 4 до 6 комплекта чинии. Освен това трябва да преработите сифона, така че входът и изходът на вода да са зад съдомиялната машина, а не над нея.

Считаме втория вариант за по-оптимален. Ще бъде възможно да поставите както компактна, така и монтирана на пода съдомиялна машина в обикновен шкаф от кухненски комплект с ширина 45 или 60 см и дълбочина не повече от 60 см. Всичко ще зависи от това какъв размер има избраният шкаф. И, разбира се, във всеки случай такъв кабинет ще трябва да бъде леко модернизиран, което ще бъде обсъдено по-късно. Освен това трябва да опитате и да оптимизирате съхранението на храна и съдове в кухнята. Много често съхраняваме в шкафовете това, което не ни трябва, така че най-накрая ще трябва да се разделим с тези неща в полза на съдомиялната машина.

Забележка! Направете запасите от зърнени храни, захар, брашно и други продукти с дълъг срок на годност минимални, не е необходимо да правите запаси от десетки килограми, ако няма място за тях, още повече, че винаги можете да ги закупите.

Опцията за инсталиране на машината в стенен шкаф има повече недостатъци, отколкото предимства. Първо, стенният шкаф трябва да бъде много добре фиксиран към носещата стена, за да издържи натоварването. На второ място, комуникацията с машината ще се вижда на стената, което очевидно не е естетически приятно, Трето, неудобно е да зареждате съдомиялната машина, висяща над мивката, а размерът и зареждането на такава съдомиялна машина ще бъде малко. Има обаче случаи на такава инсталация, защото ги споменаваме в нашата статия.

Какъв трябва да бъде килера?шкаф за миялна машина

 • Шкафът трябва да бъде разположен така, че маркучът за изтичане и подаване на вода да бъде лесно свързан без допълнително удължаване. Това е на не повече от 1,5 метра от водоснабдяването.
 • Ако е възможно, шкафът трябва да е близо до изхода, за да се свърже към електрическата мрежа. В противен случай ще трябва да проведете окабеляване и да организирате отделно свързване на съдомиялната машина към електричество.
 • Размерът на шкафа трябва да е подходящ по ширина, дълбочина и височина на съдомиялната машина. Например, ако шкафът е с размер (WxDxH) от 60 x 60 x 85 cm, тогава съдомиялна машина, чийто размер (WxDxH) от които 60 x 58x 82 cm е малко вероятно да се побере в такъв шкаф, ширината на съдомиялната машина трябва да бъде не повече от 58-59 cm.

Подготовка на кабинета

Преди да "залепите" съдомиялната машина в шкафа, тя ще трябва да бъде демонтирана и модернизирана. Във всеки конкретен случай работата ще има свои собствени нюанси, ние ще опишем всичко, като използваме примера за вграждане на съдомиялна машина с размери 60 или 45 см. Правим следното:

 • с отвертка или отвертка развийте винтовете, които закрепват шкафа към плота;
 • увиваме закопчалки между разглобените и съседните кутии;
 • уверете се, че всички закрепващи крепежни елементи са извадени и издърпайте шкафа към себе си, за да го извадите на място;
 • премахнете рафтовете, задния и горния капак на шкафа, оставяйки само страничните стени с врати или една врата.
 • премахнете предната и задната основа, оставете само страничните части на основата;
 • пробиваме със специална дюза в задната част на страничната стена, в долната част, вдлъбнатина за маркучи и електрически проводник;
 • след това инсталирайте страничните стени и основата, като ги фиксирате с връзки към страничните стени на съседни шкафове.

Това ще завърши подготовката. Можете също така да залепите метализиран филм върху плота отвътре, така че по време на работа плотът да не се влоши от парата, която влиза в него от съдомиялната машина при отваряне на вратата.

Монтаж на съдомиялни машини

Сега остава само да инсталирате съдомиялната машина в подготвения шкаф. Процесът е прост:

 • спуснете краката на съдомиялната машина;шкаф за миялна машина
 • пъхнете оборудването в шкафа, докато вкарвате маркучите и електрическия проводник в направените отвори;
 • сега затегнете краката на съдомиялната машина, така че да лежи на плота, ако е необходимо, можете да фиксирате устройството с метални ъгли към плота, така че да не вибрира, но това е за вградени модели;
 • още свържете машината към водоснабдяването и източването;
 • върнете се, за да поставите предната основа.

По този начин процесът на инсталиране на вградената или свободно стояща съдомиялна машина в шкафа ще бъде завършен. Остава само да го проверим за оперативност. За да направите това, можете да пуснете пробно измиване. Надяваме се, като цяло ви стана ясно кой шкаф да изберете за съдомиялна 60 или 45 см, за да може лесно да се вгради в него.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини