Всичко за пералните машини

Колко широки са миялните машини?

ширина на съдомиялната машинаСъздавайки безупречен дизайн в кухнята, оптимално организирайки малко пространство, много е важно да знаете размерите на цялото оборудване, което ще стои в кухнята, включително съдомиялната машина. Следователно собствениците на кухнята, и дизайнерите, и производителите на мебели се чудят колко широки могат да бъдат съдомиялните машини? Ще отговорим на този въпрос възможно най-подробно.

Пълноразмерни съдомиялни машини 

В повечето случаи съдомиялните са със стандартни размери. До 1994 г. дори имаше документ. Той регистрира височината, ширината, дълбочината, в която имаше съдомиялни машини. Следователно, трудности с инсталирането им в мебели (също в стандартни размери) не възникнаха много, освен в случаите, когато в кухнята просто нямаше място за съдомиялна машина.

Днес всичко е различно, подходът към интериорната декорация се промени. Мебелите започнаха да се изработват по индивидуални размери. Понякога това води до факта, че оборудването в такива мебели "не преминава" нито по ширина, нито в дълбочина, нито понякога във височина. Жалко е, че всеки 1-2 сантиметра може да съсипе всичко. Затова си струва да обърнете внимание избор на съдомиялни машини, както и за производството на мебели.

Повечето съдомиялни машини са машини със стандартен размер, близки до описаните някога в GOST.

Такива съдомиялни машини се наричат ​​пълноразмерни, ширината им е от 55 до 60 см, дълбочината е от 55 до 60 см, а височината е от 80 до 85 см. Такива широки съдомиялни машини имат капацитет от 10 до 15 комплекта - най-добрият вариант за домашна употреба, ако има такова нещо задайте техниката. Съдомиялните машини в пълен размер са сравними по обем с автоматичните перални машини.

Широките съдомиялни машини могат да бъдат вградени, а не вградени (свободно стоящи). В този случай под плота могат да се поставят и свободно стоящи съдомиялни машини. Някои автономни машини може да имат подвижен горен капак, който ще премахне 2-3 см височина. Ако капакът не е сменяем, тогава трябва да го поставите заедно с капака, но тогава височината на плота трябва да бъде по-висока от стандартната. Подчертаваме, че всичко ще зависи от модела на технологията.

Ето няколко примера за съдомиялни машини на известни марки в таблицата за сравнение. Анализът показа, че повечето съдомиялни машини в пълен размер имат ширина 60 см, има единични модели с ширина 59 и 56 см. Съдомиялни 57, ширина 58 см - не. Но обърнете внимание, с ширина 60 см, височината и дълбочината на устройството може да варира значително.

ширина на съдомиялната машина

Тесни съдомиялни машини

Тесните съдомиялни машини включват съдомиялни машини с ширина 45 см и по-малка, с височина от 81 до 85 см и дълбочина от 51 до 65 см. Такива съдомиялни машини са в търсенето, тъй като имат оптимален капацитет на съдове (9-12 комплекта) и добре се побира в малка кухня. Въпреки това, понякога дори 45 см се оказва много, хората се опитват да намерят съдомиялни машини с ширина 40, 35 и 30 см, но не губете време за такова търсене!

Важно! В продажба не съществува тясна съдомиялна машина с ширина 30, 35 и 40 см. Неговото производство е финансово и технически не разумно.

Ако в интернет има магазини, предлагащи съдомиялни машини с ширина 30, 35 или 40 см, то това е рекламен ход. Техническите спецификации показват истинската ширина на такива машини, тя е 45 см. В много редки случаи ширината на съдомиялната машина е малко повече от 44 cm. 40 см са твърде малки, за да поставите резервни части, кошници за чинии в колата и в същото време я правят оптимално годна, а дори 35 и 30 см не си струва да говорите.

Тесните съдомиялни машини с ширина 45 см също са:

 • вдлъбната;
 • свободностоящ.

Ето моделите на различни марки. Обърнете внимание на съдомиялната машина под марката Indesit - това е най-тясната машина, която открихме, малко по-широка от нея е машината под марката Hankel.Също така си заслужава да се отбележи вградената съдомиялна машина на Samsung и свободно стоящата тесни съдомиялна машина Kaiser, тъй като на 45 см те са много дълбоки, което не е толкова често и може да не отговаря на размера на конвенционален кухненски плот с ширина 50 - 60 cm.

ширина на съдомиялната машина

Внимание! Съдомиялни машини с ширина от 46 до 54 см не съществуват; просто няма отделна или вградена машина с ширина 50 cm.

Компактни съдомиялни машини

Ще обърнем специално внимание на съдомиялните, които обикновено се класифицират като компактни или малки. Преценете сами колко малки са тези съдомиялни, тъй като широчината им варира от 54,5 до 60 см, височина от 43,5 до 60 см и дълбочина от 49,4 до 60 см.

Най-тясната настолна съдомиялна машина е Electrolux ESF 2300 OK, струваща около 30 хиляди рубли, нейните размери (WxDxH) 54,5x51,5x44,7 cm. Повечето модели от тази група са с ширина 55 см., ето примери за такива съдомиялни машини:

 • Candy CDCF 6 - настолна миялна машина, нейните размери (WxDxH) - 55 x 50 x 44 cm;
 • Indesit ICD 661 - машина за съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 55 x 50 x 48 cm;
 • Flavia CI 55 HAVANA - вградена компактна съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 55 x 50 x 43,8 см;
 • Hotpoint-Ariston HCD 662 S - машина за съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 55 x 52 x 44 cm;
 • Korting KDF 2095 N - машина за съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 55 x 50 x 44 cm;
 • Ginzzu DC281 - свободно стояща миялна машина, нейните размери (ШхДхВ) - 55 х 50 х 60см.

Има компактни модели с ширина 60 см, ето някои от тях:beltratto-fsc_4600

 • Siemens SK 76M544 - вградена съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 60 x 50 x 45.4 cm;
 • Bosch SKE 52M55 - вградена съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 60 x 50 x 45 cm;
 • NEFF S66M64N3 - вградена съдомиялна машина, нейните размери (WxDxH) - 60 x 59 x 50 cm.

Единственият модел на съдомиялната машина, който видяхме, който има ширина 56 см, е BELTRATTO LAC 4600. Височината му е 46 см, а дълбочината му - 60 см.

Обърнете внимание! Съдомиялни машини с ширина 57, 58 и 59 см не съществуват.

Персонализирани модели на съдомиялни машини

Сега той ще види колко широки могат да бъдат съдомиялните машини. Приписвахме такива машини към групата на нестандартните, те са доста редки, но все още има.

 • Smeg STO905-1 е италианска миялна машина с ширина 86 см, с дълбочина 55 см и височина 58 см. Тази съдомиялна машина е напълно интегрирана в мебелите и има капацитет от 12 стандартни комплекта съдове. Прилича на обикновена миялна машина с пълен размер, но само обърната на нейната страна, това е нейната особеност. Според техническите си характеристики тя е отлична машина, безшумна, с 10 различни програми и пълна защита срещу течове, Има функция за половин товар и програма за миене на крехки съдове. Цената на този модел е около 102 000 рубли.
 • Smeg STO905 е друга съдомиялна машина с италианско производство със сходни спецификации. Ширината му, подобно на предишния модел, е 86 см. Незначителните разлики правят този модел по-евтин, струва около 85 000 рубли.
 • Smeg BLV2VE-2 - независим красив жълт автомобил на италианското събрание. Тази кола привлича вниманието не само със своя цвят, но и с размера си. Той е широк 60 см, като повечето модели в пълен размер, но височината му е почти 89 см, а дълбочината му - 67 см. Може да измие перфектно 13 стандартни комплекта чинии, изразходвайки 8,5 литра вода. В допълнение към ефективността, почти безшумната работа радва 42 DB.
 • Kuppersbusch IGVS 6608.3 е немска миялна машина в пълен размер. Със стандартна ширина и дълбочина, тази машина има потребителска височина от 91 cm. Това устройство работи тихо, има разнообразни програми. Но цената плаши, тъй като струва около 174 000 рубли.

За ваша информация! Анализът на съдомиялните машини беше извършен въз основа на данните на Yandex Market за май 2016 г.

Между другото, иновативните съдомиялни машини, показани на снимката, могат да бъдат причислени към нестандартните съдомиялни машини. Те изглеждат спретнати и миниатюрни. За съжаление не намерихме данни за техните размери, може би някои от тях имат ширина 30 или 40 см. Що се отнася до мястото, където могат да бъдат закупени, също не е известно, може би това са изложбени произведения, които не се продават и не се произвеждат масово. Да, и е много съмнително, че такава техника е необходима у дома.

съдомиялни

И така, след подробен анализ на размерите на съдомиялните, можем да направим следния извод, че няма уреди с ширина 30, 35 и 40 см, има съдомиялни само с ширина:

 • 44; 44,5 и 45 см;
 • 54,5; 55 и 56 см;
 • 60 и 86 см.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Анна Анна:

  Благодаря за консултацията. Само на вашия сайт намерихте отговора на вашия въпрос. Търсех съдомиялна машина с ширина 40 см. Те не са в природата. Ще потърсим решение на проблема.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини