Всичко за пералните машини

Как да смените четките на пералня Indesit

подмяна на четки в машината IndesitВсеки, който някога се е занимавал с колекторния мотор, най-вероятно е трябвало да сменя въглеродни четки. В пералнята Indesit има и подобен двигател, което означава, че след няколко години работа, той ще започне да боклуци, тъй като въглеродните четки в него ще бъдат изтрити под корена. Как да разбера дали е необходима подмяна на четка в двигателя на пералня Indesit? Как да го направите сами? Потърсете отговори на тези и други въпроси в тази публикация.

Пригответе се за работа

Сменете въглеродните четки, например, на електрическа помпа - дребна материя, с подходяща сръчност 5-7 минути работа. Но подмяната на четките на електродвигателя на пералнята Indesit не е толкова просто събитие. Първото препятствие е определянето на щетите, с други думи, трябва да разберете дали си струва да смените четките или проблемът е друг.

За съжаление със 100% вероятност не можете да установите, че въглеродните четки са износени без разглобяване на пералнята Indesit, човек може да направи предположение за това само въз основа на симптоми на счупване.

 • Двигателят губи мощност и не може да върти барабана, зареден с пране, с подходяща скорост.
 • Издадена е системна грешка, която показва неизправност в двигателя.
 • Моторът излъчва външен шум.
 • Двигателят искри и дори пуши, като същевременно излъчва упорита миризма на горене.

Втората пречка е частичното разглобяване на пералнята. По някаква причина много мъже се плашат развийте болтовете на двигателяперспективата за разглобяване на пералнята е автоматична машина, междувременно в това няма нищо сложно.

 1. Изключваме и монтираме пералнята със задната стена към себе си.
 2. Отзад ще видите сервизен люк с усукан капак; трябва да вземете отвертка Phillips и развийте винтовете - капакът ще падне.
 3. С едно движение на китката премахваме задвижващия ремък от голямата ролка (барабана) и малката шайба (двигателя).
 4. Взимаме ключа 8 мм и развиваме болтовете, които закрепват двигателя към държача.
 5. Прекъсваме всички проводници от електродвигателя.
 6. Изваждаме мотора от държачите и изваждаме.

За ваша информация! За да накарате двигателя да се изплъзне по-добре от държачите, издърпайте го първо към вас, а след това надолу.

Не мислете, че просто изглежда лесно, докато четете тази статия. Това не е трудно в живота, основното е да действате решително и в съответствие с тази инструкция.

Какво ще е необходимо за ремонт?

Списъкът с необходимите инструменти и материали ще бъде умишлено кратък, тъй като подмяната на четките на електродвигатели е прост ремонт, който не изисква много време и труд. Като цяло можете да се справите със следните инструменти:

 • 8 мм гнездо ключ;
 • Филипи и отвертки с плоска глава;
 • мултицет;
 • набор от маркери за маркиране на проводници.

С материали е още по-лесно, защото тук няма дори списък. Ще са необходими нови въглеродни четки от специфичен тип електродвигател за пералнята Indesit и евентуално нов електродвигател, ако изведнъж по време на теста се установи повреда на намотката.

четки за пералня IndesitКъде да купя нови четки за тази пералня. Просто те не ги продават в хардуерен магазин и може да бъде трудно да се купуват четки в специални търговски обекти. Добър изход - закупуването на този артикул в онлайн магазин, ще струва евтино и ще достигне сравнително бързо. Ако не се доверявате на онлайн пазаруването, можете да опитате да купите въглеродни четки за пералня Indesit в сервизния център за ремонт на перални машини. С тях често има доста добри магазини за части, в които можете да закупите на едро всичко, от което се нуждаете.

Въглеродните четки от тип CAR014UN стоят на 95% от всички двигатели на пералнята Indesit. Те струват около 6,50-7 долара. Ако направите всичко правилно, тогава тази сума ще бъде вашата последна цена за ремонта на двигателя на пералната машина.

Важно! Пълните аналози на четките от тип CAR014UN са четки N52A, CAR024UN, UN135.

Работен напредък

Веднага щом успеете да премахнете двигателя, първо трябва да развиете и извадите четките му, за да ги проверите визуално. Обикновено веднага е очевидно, че четките са изтрити. Ако четките са ясно непокътнати и двигателят не работи, може да има проблем в намотката или ламелите. Всичко това остава да бъде проверено.

верига на двигателя

Винаги започвайте с проверка на четките на двигателя. За да направите това, намерете две изпъкнали плочи по тялото и развийте крепежните елементи, които ги държат. Изваждаме и оглеждаме чинията. Ако те се изтрият, правим подмяна и поставяме двигателя на място, ако са непокътнати, проверяваме останалите елементи на двигателя. Можете да прочетете за това как да проверите частите на двигателя за производителност в статия Ремонт на двигател на перални машини.

Ако други части на двигателя са повредени, е много вероятно да се наложи да замените счупения мотор с нов. За всеки случай можете да разгледате модела на двигателя, от който се нуждаете, и да разберете колко струва, обикновено е доста скъп, около 1/8 от цената на пералнята Indesit.

След ремонт

След като успешно замените старите износени четки на двигателя на пералната машина Indesit с нови, можете да започнете да сглобявате машината. Инсталираме двигателя на държачите. Свързваме проводници към него. Ние усукваме крепежните елементи, след това поставяме задвижващия ремък върху ролката на барабана и на ролката на двигателя.

След това завъртете малко шайба, проверете как се върти, след това поставете сервизния люк на място и го закрепете. Инсталираме пералнята, свързваме я и започваме пробното измиване, възможно е с нещата.

Важно! Първите три до четири измивания ще бъдат доста шумни. Моторът ще бръмчи доста, тъй като новите четки се смилат за първи път. Тогава двигателят отново ще работи в нормален режим без външен шум.

Обобщавайки, отбелязваме, че подмяната на четките в двигателя на пералня с марка Indesit в Москва ще струва 60 долара плюс цената на четките около 7 долара. Ако смятате, че ремонтът е прост, не изисква специални инструменти и умения, струва си да помислите дали е необходимо да плащате такива пари на занаятчиите? Не е ли по-добре да купите нови четки за 7 долара и да го направите сами със собствените си ръце, като отделите 30-40 минути лично време. Но това е нашето мнение - окончателното решение е ваше! Добър ремонт!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Никита Никита:

  Благодаря, много полезно!

 2. Gravatar Skip пропускане:

  Наскоро се занимава с ремонта на Indesit. Дъската, разбира се, може да бъде одухотворена, но е по-лесно да изплакнете въглищния прах с топла вода и четка (без фанатизъм!). В "времето" всичко се отмива. След това изсушете със сешоар (обикновен домакински), така че дъската да е топла и влагата да се изпари.

 3. Граватар Михе Миша:

  Полезна статия. Все още връзки към магазина за части 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини