Всичко за пералните машини

Топки за пране на дрехи: турмалин, магнитни, за сушене, от шпули

Топки за пране на дрехиТези, които се занимават с домакинска работа от дълго време, познават различните трикове и тънкости на този бизнес. И, разбира се, много от тях вече знаят как да направят наистина висококачествено пране. Обикновено се добавят различни продукти, които се добавят по време на процеса на измиване. За съжаление, много от тях имат вещества, които влияят неблагоприятно на човешкото здраве.

Има и специални прахове и други перилни препарати, които са предназначени за хора с алергии или за детски неща. Те имат по-малко вредни вещества или изобщо никакви. Но има и минуси. Например качеството на измиването намалява. Тоест, някои петна може просто да не бъдат премахнати. И много хора са си поставили сериозно целта да намерят такъв начин, който ще помогне да се измие по-добре и няма да бъде вреден.

Днес този въпрос е много актуален. Между другото, в тази статия ще говорим как да сведем до минимум количеството на различни вещества, добавени по време на измиване или изобщо да не ги използваме. И интересна новост ще ни помогне в това - топки за измиване.

Видове топки

В съвременните магазини можете да намерите много видове такива топки. Има магнитни. Има такива с много дупки. Има и други, които приличат на масаж и т.н. По функционалност те могат да бъдат разделени на няколко вида:

 1. Топки за измиване с турмалин.
 2. За измиване и сушене.
 3. За да премахнете макарите.
 4. Магнитни за измиване и т.н.

Турмалинови топчета за измиване

Турмалинови топчета за пране на дрехиТе са доста скъпи. И те са интересно развитие. Съдейки по информацията, която е представена за тях в Интернет, въпреки високата им цена, купувайки ги, наистина можете да спестите. Те трябва да ви помогнат да направите без почистващ препарат и други продукти за около две до три години., Тоест, когато ги използвате, по принцип не можете да добавяте нищо при пране. И колко обикновено харчите за прах за пране за две до три години? Запазване на лицето.

На външен вид тези топчета приличат на кръгла пластмасова бебешка дрънкалка. Вътре в пластмасовия калъф са малки сферични предмети. Те са изработени от керамика. И с тяхна помощ, нашата чудо-топка и пера дрехи в машината.

Свойствата на топката за измиване обикновено се обясняват с доста сложен и неясен научен език. Ако не навлизате в подробности, тогава техният положителен ефект върху измиването може да се обясни по следния начин. Тези топчета, които са вътре в голяма топка, включват турмалин и много минерали. По-точно, това е около 80. И тези вещества се дезинфекцират, те правят водата по-добра при пране на дрехи. Те също така довеждат нивото на ph до такова, което е подобно на нивото, наблюдавано при измиване с прах за пране. По този начин можете да направите без добавяне на почистващи препарати по време на измиване. При измиване с топка тази вода получава алкал, който при контакт с мръсно пране може да стане сапунен и перфектно премахва замърсяванията.

Освен това, когато използвате топки за пране на дрехи, йони, които имат отрицателен заряд, попадат във водата. При излагане на вода той лесно навлиза в самите дълбочини на различни тъкани и измива цялата мръсотия. Топки, съдържащи турмалин, се препоръчват за употреба с прането, което влиза в контакт с кожата ни.

Как да използвате турмалинови топчета?

 • Преди да измиете за първи път, внимателно дръжте топката на слънце. Казват, че го обвинява.
 • След всяко измиване оставете топката да изсъхне напълно.
 • Не можете да настроите температурата на пералнята над 50 gr.

Отзиви за топка

Отзивите за това изобретение са както положителни, така и отрицателни. Между другото, цената им може да бъде съвсем различна. На някои места те се продават само за няколко долара, на други - за няколко десетки долара.Вярваме, че тези топчета, продавани много евтино, просто нямат свойствата, които би трябвало да притежават турмалиновите топчета. И те са нещо обичайно менте. Оттук и много негативни отзиви.

Оригинални топки се правят в Южна Корея. Разходите за тяхното създаване не са малки. Ето защо истинските работни топчета не могат да бъдат толкова евтини, колкото техните фалшификати.

Ако решите да закупите такива топки, тогава трябва да внимавате с китайските колеги. Включени са две топки. И цената им трябва да бъде най-малко 75 долара.

Хората, закупили евтини топки за няколко долара, обърнете внимание, че качеството на измиването не съответства на декларираното. Освен това някои неща станаха по-тъмни.

Има и положителни отзиви за Biowashball топки. Ако им вярвате, продуктите, направени под този етикет, много добре се справят със задачата си.

Топки за сушене и пране на дрехи

Топки за пране и сушене на дрехиНа външен вид приличат на малки топки с пъпки. Именно заради външния им вид получиха прякора таралежи. Обикновено те могат да бъдат намерени в магазините за домашни потреби. Те отиват за 2 бр. в комплекта. Те имат доста скромни разходи. Следователно, те са доста популярни.

Как работят?

И двете топчета се хвърлят вътре в машината, заедно с прането. По време на миенето те бият срещу неща, които се мият, а понякога попадат и между отделни неща, което позволява по-свободно циркулиране на въздуха. Като цяло тяхната употреба може да подобри качеството на измиване и сушене.

След анализ на отзивите за тези продукти, можем да кажем следното:

 • Някои хора, използващи тези топчета, отбелязват, че нещата са по-добре измити. По-специално, те са високо оценени, когато се използват с неща, които съдържат пух.
 • Има и хора, които не са забелязали подобрения и смятат, че топките за сушене и миене не навредят, но също така не носят ползи.

Топки, които премахват макарите

Топки за пелетиТе са изработени от полипропилен и имат много малки бримки от външната страна. Тези бримки гребят вълнени и други неща и предотвратяват появата на шпули. В допълнение, те събират фина постеля. И по този начин помогнете на филтъра за изпускателната помпа да се запуши по-малко. Те също премахват косата на домашните любимци от бельото и дрехите.

По принцип хората реагират положително на този продукт и отбелязват, че макарите не се появяват по време на измиване.

Магнитни топки за измиване

Магнитни топки за измиванеДоста нов и модерен продукт за тези, които се интересуват от въпроса за безобидното измиване. Те са изработени от естествени материали. Вътре в такива топки е магнит.

За измиване използвайте поне 6 топки. В някои случаи можете да използвате 12 бр. Първо, по време на процеса на измиване те работят механично. Тоест, удари се върху нещата, помага да се изхвърлят мръсотията. Второ, те правят водата по-мека. А това от своя страна подобрява качеството на прането на дрехи.

От минусите, заслужава да се отбележи, че те чукат доста силно по време на измиване. От плюсовете - можете да похарчите много по-малко прах за пране. Също така се подобрява качеството на измиване.

Като обща препоръка, за тези, които решат да закупят топки, ви съветваме да ги купувате в добри магазини и да купувате само онези марки, които се произвеждат от надеждни организации.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Алиса Алис:

  Добър ден Много добра информация за топките за пране, къде мога да ги взема?

  • Граватар Иля Иля:

   Google и Yandex ще намерят отговори на всички въпроси.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини