Всичко за пералните машини

Bosch Service Test

SM Bosch сервизен тестСамодиагностиката е много важна функция, която отличава модерните перални машини с електронен контрол от старата аналогова технология. Провеждайки сервизен тест на пералнята на Bosch, можете да видите колко добре работи. Но за да можете самостоятелно да провеждате самодиагностика, трябва да прочетете инструкциите, които предоставихме в тази статия, надяваме се, че ще разберете всичко и ще можете да го приложите на вашия „домашен асистент“.

Защо е необходим този режим?

Защо потребителят трябва да извърши самотест на пералня Bosch, тъй като това не е необходимо за нормална работа на оборудването? Всъщност сервизният тест ви позволява да решите два проблема наведнъж: първо, да разберете какви програми и функции на пералня има определена пералня и второ, да определите кои компоненти и възли на машината работят неправилно. В някои случаи това е тест за обслужване, който помага да се идентифицира сериозна неизправност., затова опитни майстори често прибягват до него, когато за първи път се запознаят с определена машина.

Ако просто ще купите пералня Bosch и видите демонстрационен модел в магазина на щанда, можете да стартирате сервизен тест, за да разберете на какво е способен този „домашен помощник“ и дали изобщо да го купите. Като цяло тестовият режим е много полезна функция, която не е необходима всеки ден, но трябва да я стартирате поне веднъж годишно и сега ще ви кажем как можете да го направите.

Стартиране на услугата на Bosch Maxx

Тестовият режим на пералнята Bosch Maxx може да се стартира с помощта на копчето за превключване на програми и бутоните, разположени на CM контролния панел. Затворете плътно люка на машината и започнете.

 1. Включваме шайбата на Bosch Maxx и завъртаме програмния селектор в кръг, след което го поставяме в положение „Off“.
 2. Изчакваме две секунди, след което завъртаме селектора за 6 часа до позиция „Спин“. Чакаме бутона за индикация за старт / пауза да мига.
 3. Натиснете бутона, за да превключите скоростта на въртене и задръжте.
  стартиране на тест за SM Bosh_1
 4. По-нататък нашата задача е да завъртим копчето за избор в положение "Изтичане" (за 6 часа), докато не освобождаваме въртящия се бутон.
 5. След това освободете бутона за регулиране на скоростта на въртене.
  стартиращ тест за SM Bosh_2
 6. Сега, използвайки програмния селектор, можем да изберем всеки режим на пране, за да го тестваме за правилна работа. След като сме избрали програмата, натискаме бутона "Старт / Пауза".

След като тествахме програмите на Bosch Maxx за грешки и неизправности, трябва да излезем от тестовия режим. Как може да стане това?

 1. Първо натиснете клавишния бутон "Старт / Пауза", той трябва да започне да мига.
 2. Завъртете селектора на програмата за 6 часа и изчакайте няколко секунди.
 3. Превключете селектора в положение OFF.

Ако на даден етап нещо не работи за вас, по-добре е да изключите машината, след това да я включите и да започнете отново да инсталирате сервизния тест.

Стартиране на Bosch Logixx

Задаването на тестов режим на машина на Bosch Logixx е доста подобно. Първо затваряме плътно люка и след това включваме "домашния помощник". Поставете превключвателя на програмата на OFF, изчакайте 2 секунди, след което поставете превключвателя в положение 6 часа. Както при Bosch Maxx, светлината над бутона Start / Pause ще мига.

стартиращ тест за SM Bosh_3

Сега трябва да обърнем внимание на дисплея на машината. Отдясно и отляво на дисплея са бутоните със стрелки вляво и вдясно. Това са бутони за превключване на функции. Щракнете и задръжте функционалния бутон с лявата стрелка. Завъртаме копчето на програмиста до позиция 7 часа ("Изтичане"). След това можете да освободите бутона със стрелката. Ако последният код за грешка се покаже на екрана, това означава, че сте направили всичко правилно.

След това използвайте стрелките наляво и надясно, за да изберете желания DTC, който съответства на конкретен възел на пералнята на Bosch. Ние правим своя избор и натискаме "Старт / Пауза". За да разберете какво код означава какво, проучете кодове за грешки за перални машини Boschтогава можете да направите смислен избор.

След като изпробвате машината, трябва да изключите самотеста. Това става по абсолютно същия начин, както при пералните машини Bosch Maxx.

Стартиране на Bosch Classixx

Сега нека да видим как започва самоизпитването на Bosch Classixx машини. Първо, според традицията, включете машината и настройте програмния селектор на ИЗКЛ. На контролния панел на машината намираме най-левия бутон и го затягаме. След това задръжте “Старт / Пауза” и едновременно завъртете селектора с една стъпка наляво. Ако всичко е направено правилно, на дисплея ще се появи номер 8888.

Задайте селектора на програмата на позиция 12 часа. Задайте превключвателя на оборота на барабана на максимален об / мин. Натиснете първия и третия бутон на допълнителни функции. Завъртете селектора на програмата с една стъпка вдясно. Сега кликнете върху "Старт / Пауза". В случай, че сте направили всичко правилно, машината ще започне да проверява скоростта на въртене чрез завъртане на барабана с различни скорости.

стартиращ тест за SM Bosh_4

Ако искате да проверите други части на машината, завъртете копчето на програмата в едно положение по посока на часовниковата стрелка. Алтернативно Bosch Classixx ще проверява всичките му компоненти и възли. За да излезете от режима на самотест, натиснете „Старт / Пауза“ и завъртете копчето на програмиста в ИЗКЛ.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини