Всичко за пералните машини

Кой трябва да плаща за ремонта на пералня в нает апартамент?

Кой трябва да плаща за ремонта на пералня в нает апартаментС цялото желание е невъзможно да се споменат и регулират всички въпроси, които могат да възникнат в ежедневието в договор за наем. Що се отнася до домакинските уреди, тук всичко е просто, ако наемателите внесат собствените си уреди в празен апартамент, но какво ще стане, ако пералната машина вече се намира в наетия апартамент към момента на настаняването? Кой трябва да поеме разходите, свързани с неговия ремонт?

Беше ли сключен договор?

В допълнение към факта, че всеки конкретен случай по правило не е включен в договора, някои хазяи обикновено предпочитат да наемат жилища, без да сключват договор. За дилъра това е изключително изгодно положение по много точки: няма нужда да плащате данък, да се занимавате с документи, давате комисионна на посредник. Този подход обаче е изпълнен с факта, че отношенията между работодателя и наемодателя не са уредени по никакъв начин и съответно никой не дължи на никого. И как тогава да разбера кой трябва да плаща в тази ситуация?

Но ако собствениците и наемателите са адекватни, устно решение на проблема между страните е напълно възможно. Просто в случай на конфликт ще бъде трудно да се докаже нещо на никого. Ето защо е по-добре наемателят да настоява за сключване на договор, тъй като той ще се възползва от това. По правило при официална регистрация наемателят плаща депозит, който собственикът на жилищното пространство има право да изразходва за поправяне на мебели, санитарен фаянс или нещо друго, ако се счупи по вина на наемателя, Ако колата на собственика е била дефектна или първоначално се е предала в повредено състояние, наемодателят трябва да плати за ремонта! Но как да разбера на чия вина се случи разпадането?дали е направено споразумение

  1. Обадете се на съветника. Освен да го поправи, той може да определи какво го е причинило. Може би наемателят не е спазил правилата за използване на устройството. Или, напротив, собственикът даде машината за напълно нова, скривайки наличието на неизправности.
  2. Горният метод е релевантен, ако наистина е трудно да се определи какво е причинило повредата. Има ситуации, когато е напълно ясно кой е виновен за проблема. Например, наемателите направиха ред в апартамента, обърнаха мебели и съсипаха оборудването.

Важно! По същия начин лизингодателят носи отговорност за ремонта, ако възникнат дефекти поради естествена амортизация.

Защо собственикът на жилището също се възползва от сключването на официален договор? Защото в случай на остър конфликт с наемателя, когато той очевидно е виновен за повредата на пералнята или някой друг домакински уред или предмет, ще бъде по-лесно да се привлече човек към материална отговорност. В крайна сметка той с право може да каже, че не дължи нищо и, колкото и тъжно да звучи, ще бъде прав. А спестените от лизингодателя пари от плащането на данък ще бъдат изразходвани за въвеждане на ред. Заслужава ли си?

Преговаряйте “на брега”

Никой не оспорва, че има достойни наематели и честни хазяи, между които не е имало разногласия през годините, дори без договор, залог и други парчета хартия. Но никой не е сигурен от факта, че можете да се натъкнете на ненадеждни хора. Затова е по-добре проблемът с правата и задълженията на страните да бъде разрешен официално, в писмена форма, с въвеждането на паспортни данни и подписи, Тогава всяка ситуация ще бъде уредена законосъобразно, без за сметка на нерви и допълнителни пари.

В крайна сметка, ако и наемателите, и собствениците са уважавани хора, няма да им е трудно да потвърдят надеждността на споразумението, това няма да направи времето. Но е много възможно да се застраховате срещу хора с ниско ниво на отговорност по този начин!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини