Всичко за пералните машини

Как да предадете пералнята за скрап?

Как да преобърнем пералня за скрапКогато машината работи от ремонт до ремонт или отказва напълно, потребителят няма друг избор, освен да си купи ново устройство. Но какво да правя със старите? Най-лесният начин е просто да го изхвърлите, но някои предприемчиви граждани мислят за различна перспектива. Възможно ли е например да предадете пералня, за да скрапвате метал и да помогнете за малко пари?

Даваме общото тегло

Точките за събиране на черни метали вземат автомобили за скрап с общо тегло. Като правило няма да получите много пари за това, но все пак можете да направите нещо. Първо, собственикът на машината трябва да реши как да достави продукта до приемната точка. Има две възможности.

 1. Сами по себе си, тоест или сами, или с помощта на приятели, роднини или познати. Необходимо е да заредите колата в собствената си кола и да я занесете до мястото на доставка, където служителят ще я вземе от вас и ще даде парите. В този случай ще харчите само за бензин, а ползата зависи от това колко време карате до най-близкия метален скрап.
 2. Във втория случай можете да използвате услугите на специална компания, която ще докара автомобил с товарачи до къщата ви. Самите те ще вземат устройството и ще го заредят в колата, след което ще го заведат до мястото за събиране на скрап. Много удобно и удобно, но въпреки това не безплатно. Високи са шансовете, че постъпленията ще покрият само разходите за транспорт, но нищо повече.Можете да наемете пералня с общо тегло

Трудно е да се каже еднозначно кой вариант е най-приемлив. И двамата имат право да съществуват. Сега трябва да изчислите колко пари можете да спечелите, като предадете една средна пералня. Цената на продукта на пазара на метали ще зависи пряко от теглото на единицата, Като се има предвид, че тялото е направено частично от пластмаса, противотежестите играят основна роля. Благодарение на тях пералнята може да достигне маса от 50 до 70 килограма. Целта на частите е да предпазят пералнята от прекомерна подвижност по време на работа.

Важно! В повечето шайби тези части са изработени от бетон, въпреки че има особено редки модели с противотежести от чугун. Следователно, ако имате достатъчно късмет, че сте собственик на точно такава машина, тогава можете да спечелите добри пари.

Но конкретни противотежести за скрап, разбира се, не приемат. Следователно теглото им трябва да бъде извадено от общото тегло на пералнята. По този начин, в Москва цената за килограм черни метали е около 12-15 рубли. Машина с чугунени противотежести може да донесе от 840 до 1050 рубли. Но моделът с бетонни компоненти ще отиде с тегло 20-30 килограма и ще може да донесе на собственика само 360-600 рубли.

Ще подредим, подредим и предадем

Ако в предишния параграф предадохме машината с общо тегло, тоест без да я сортираме в различни метали, тогава в този раздел ще намерите малко по-различен метод. Вместо да закарате цялото устройство до пункт за събиране, можете сами да го разглобите и след това да сортирате частите според категориите метали. Например, почти всяка машина има масивни мотори с намотки, съдържащи до 2 кг мед, а в Москва цената за килограм от този метал достига 360 рубли. Там могат да се намерят и други цветни метали. По принцип можете да печелите добри пари, но имайте предвид, че ще трябва да се „объркате“ и да отделите много време. Помощ за това колко е цветът средно в шайбата:Разглобяваме пералнята за метал

 • 1-2 кг около 432 рубли.
 • 2 кг алуминий - 160 рубли.
 • 0,2 кг цинк - 13 рубли.
 • 20 кг желязо - 300 рубли.
 • 0,1 кг месинг - 20 рубли.

Ако се сгъне, получаваме около 925 рубли. Разбира се, това е по-изгодно, отколкото просто да се даде на машината обща тежест. Времето обаче ще отнеме доста и все още не се знае кое е по-скъпо. И, разбира се, очевидно е, че разликата между приходите е доста малка. Със сигурност жителите на големите градове ще предпочетат да дадат машината за нищо, само за да се отърват от нея и свързаните с нея кавги.

Основните начини да се отървете от старата технология

Като цяло има много повече начини да се отървете от ненужна пералня, отколкото изглежда. Всички те са различни по финансови разходи / печалби и в размер на времето и усилията. Ето списък на основните опции:

 1. Изхвърлете. Изводът е, че вие ​​лично отвеждате устройството си на определено място, където все още плащате 1500 - 2000 за процедурата. Тези пари отиват за транспортиране на машината до специално депо и самата служба за обезвреждане.
 2. Продайте или подарете безплатно. Разбира се, това може да стане само ако устройството все още е в добро състояние. Някои хора ще се радват да дойдат и сами да вземат машината, ако я предложите безплатно.
 3. Предайте в магазина. Тук имаме предвид различни запаси от типа „Промяна на старите на новите“. Можете да спечелите малко пари и да се отървете от технологиите.
 4. Дарете на някаква институция. Домове за сираци и всякакви други подобни институции с радост приемат всяка помощ. Домакинските уреди не са излишни, така че защо да не направите добро дело, ако вашата машина все още е в добро състояние?

Е, ако домашната помощница вече я надживее, разбира се, най-изгодно е просто да я включите за скрап, както виждате, съдържанието на ценни метали е доста високо. Въпреки че не е много удобен за транспортиране, все пак е по-добре, отколкото да плащате допълнително за изхвърляне.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини