Всичко за пералните машини

Как да нулирате грешка на пералня Bosch

нулиране на грешка при SM BoschСистемата за самодиагностика на различни перални машини Bosch има една странност. Ако програмата разпознае неизправност и издаде код за грешка, не можете да премахнете тази грешка от дисплея, дори след ремонт на пералнята.

Първо трябва да коригирате разбивката, след това, действайки по определена схема, трябва да нулирате грешката на пералнята на Bosch. Едва след това пералната машина ще може да стартира нормално и може да работи. Как да извършите такова нулиране, ще опишем в тази статия.

Нулиране на шайби Bosch Classixx

Нека започнем с пералните машини Bosch Classixx. Моделът за нулиране, който сега ще опишем, е валиден за моделите Bosch Classixx 5, Classixx 4 и Classixx 3. Така че, за да изчистите грешка, от която вече сте уморени, трябва да извършите няколко прости стъпки:

 1. Натиснете бутона „включване / старт“ и го задръжте натиснат.
 2. Завъртаме селектора от позиция "изключено" две позиции вляво (две щраквания). Бутонът „включване / старт“ продължава да се държи.
 3. Изчакваме 2 секунди и пускаме бутона „включване / старт“.
 4. Продължителността на програмата за пране, на която в момента е инсталиран селекторът, трябва да се появи на дисплея. На машини без дисплей всички индикатори трябва да мигат.

Автомобилите Classixx са доста настроени. Възстановяването на грешката може да се случи първия път или може да не се получи 4 пъти. Повтаряйте горните стъпки много пъти, докато накрая нулирането работи.

Нулиране към Bosch Maxx 5 Series

Пералните машини Bosch Maxx 5 имат съвсем различно нулиране на грешки. Тези автомобили са разделени на две основни групи: с дисплеи и без. И за двете, кодът за грешка се нулира еднакво. И така, поставяме превключвателя за превключване на програмата в положение „изключено“.

Всички манипулации трябва да се извършват, когато машината е включена и кодът за грешка е работил. Заедно кодът за грешка се задейства на пишеща машина без дисплей заедно с мигащи индикатори.

грешка при нулиране на шайбатаСлед това поставете селектора в положение "завъртане". Ако в положение „изключено“ беше в 12 часа, сега го настроихме на 6 часа. Сега кликнете върху бутона „скорост на барабана“ и го задръжте. Продължаваме да държим бутона „скорост на барабана“ и селекторът се премества в позиция „Изтичане“ (7 часа). След това пребройте 3 секунди и пуснете бутона „скорост на барабана“. Веднага завъртете селектора в положение "Супер бърз 15" (за 4 часа). Изчакваме 2 секунди, след което завъртаме програмния селектор обратно на часовниковата стрелка в изключено положение.

След това грешката трябва да бъде нулирана. Ако грешката изчезне, ще видите това, защото програмите за пране ще бъдат включени последователно иперална машина bosh без проблеми ще започне всеки цикъл на измиване. Ако нулирането не е станало, трябва да повторите последователността от действия, докато не работи.

Нулиране на Logixx 8 Series

Не по-малко загадъчна схема за нулиране на грешки за пералнята Bosch Logixx 8. Честно казано, не е ясно какво са мислили разработчиците, когато са въвели такъв странен алгоритъм в програмата. Защо им трябваше това? Ще пренасочим този въпрос към немски разработчици и ще преминем безпроблемно към описанието на нулиране на кода за грешка в шайбата на Bosch Logixx 8. Така че, продължаваме както следва.

 1. Включете машината.
 2. Превеждаме копчето за избор на програма в положение "Spin".
 3. Изчакваме около две секунди, докато се чуе характерен звуков сигнал и на дисплея не мига грешка.
 4. Намираме бутона в близост до дисплея, на който стрелката е изтеглена вляво, задържайки го, отброяваме 4 секунди.
 5. След това бързо завъртете копчето за избор на програма отляво с 1 разделение (до положение на източване).
 6. След това освободете бутона „Arrow“ и поставете програма за избор на програма в положение „off“.

След като приключите с всичко по-горе, грешката ще бъде нулирана и след рестартиране на пералнята можете да започнете да миете. Имайте предвид, че грешката определено ще се върне, ако просто я нулирате, без да елиминирате причината за нейното възникване.Такова нулиране трябва да се извърши само след качествен ремонт, в противен случай може да възникне сериозна повреда в системата, която ще допринесе за проблемите.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Майкъл Майкъл:

  Благодаря ви! Помогна за нулиране на грешката Bosch Sportline 8. Барабанът беше блокиран и машината висеше в състояние „не“. След нулирането вратата се отключи. Но барабанът на машината не се завърта и многократното изпускане води само до подаване на вода, но не и до въртене на двигателя.

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Проблем с лагерите или мотора. Обадете се на съветника.

 2. Граватар Владимир Владимир:

  Bosch WLF 16170 CE classixx 5 без дисплей. Индикаторът за изплакване мига, не реагира на нищо. Посочената опция не помогна, тя запази: селекторът е на "0", задръжте бутона "Старт", селекторът е обратно на часовниковата стрелка за 1 клик, без да пускате бутона "Старт", след 2 секунди освобождаваме бутона "Старт". Всички индикатори мигат, рестартирането е извършено.

  • Граватар Игор Игор:

   Благодаря ти много! Ура! Оказа се!

 3. Граватар Наталия Наталия:

  Bosch maxx 5. Когато измивате (например бързо) след старта, времето на дисплея се увеличава. Когато стане на 24, той спира. Ръчно пуснат в изплакване, изплаква нормите. Какво не е наред с нея? Грешките не се появяват на дисплея.

 4. Граватар Олег Олег:

  Имам пералня Bosch Avantix 7 Vario Perfect. Дойдоха вкъщи на пода с вода и пълна мивка с вода. Вратата се блокира, в долната част на маркуча се направи отводняване - вратата се отключи. След това се опита да включи машината, всички програми се заблудиха, например, въртенето беше 22 минути и стана 19 минути, други програми + също се заблудиха - разликата е 5 минути. Машината не се стартира сама, включването мига и ютията се активира. След последните 2 часа - опитвам се да го включа отново, сега машината започна да мига на дисплея, хвърляйки програми - иска да се върне в нормалното си положение за измиване на 2 часа 45 минути. И след това се нулира за 2 часа 44 минути и мига на дисплея напред и назад. Какво да правя, кажете ми, моля?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини