Всичко за пералните машини

Най-тихите и безшумни съдомиялни машини

тихо PMMВъзрастни с фонофобия или бебета в семейството се интересуват от закупуването на най-тихата съдомиялна машина. Необходимо е тя или изобщо да не се чува, или звукът й едва пробиваше мебелната фасада. Възможно ли е това? Възможно е, но ще трябва да изложите малко повече от планираното, тъй като много тихи автомобили се намират в средната и висока ценова категория, те не са в ниската. За да улесним вашето търсене и избор на такива машини, направихме преглед, в който ще намерите имената на конкретни модели и кратко описание. Приятно четене.

Smeg STE8239L

Почти безшумна миялна машина, която дори по време на интензивна работа издава звук от 31 dB. За сравнение човешкият шепот (на разстояние 1 м) е около 20 dB. Намирайки се извън кухнята, няма да знаете, че уредът е включен и активно мие чинии. По нивото на произвеждания шум този модел може да бъде сравнен с мияч на чинии Bosch SMV23AX00R, който произвежда звукова мощност от 52 dB. Smeg STE8239L е изцяло вграден с ширина 60 см, капацитет на кошницата - 13 настройки.

Smeg STE8239L е напълно защитен от течове на вода и има сензор, който открива чистотата на водата.

Smeg STE8239L е тих, освен че е икономичен. За 1 цикъл на конвенционално измиване, който продължава 3 часа 10 минути, машината изразходва 6,5 литра вода и 0,81 кВт / ч електроенергия, това е приложение за запис. Машината се откроява:

 • десет програми за измиване;
 • не режим на пълно натоварване;
 • система за автоматично отваряне на врати в края на измиването;
 • безупречно качествено миене на съдове;
 • Индикаторът "Лъч".

smeg STE8239L

Съдомиялната машина има красива осветеност на пералната камера и удобни кошници за съдове. Средната цена на един модел е 2080 долара.

AEG FSR 93800 P

Друг доста тих модел от друг добре известен производител AEG FSR 93800 P. Той е напълно вграден, побира 13 комплекта и произвежда работен шум, достигащ 39 dB, като се има предвид, че средният шум, произвеждан от съвременните съдомиялни машини, е 45-55 dB, което е добре резултат. AEG FSR 93800 P може да се включва през нощта, без страх, че машината ще ви събуди в процеса. За тази цел тя има функция за стартиране на забавяне, която ви позволява да забавите стартирането на програмата с до 24 часа.

AEG FSR 93800 P

За 1 цикъл на измиване машината консумира около 11 литра вода и 0,83 kW електроенергия, има 8 програми за измиване и 4 температурни условия. Моделът се отличава с редица специални функции: нощно измиване, любима програма, допълнително сушене, автоматично отваряне, допълнителна хигиена. Цената на модела е 1766 долара.

Smeg LVS533XIN

Бихме искали специално да подчертаем тази съдомиялна машина, тъй като тя, за разлика от гореописаното оборудване, е свободностояща. Зад стените на хубаво тяло се крие отлична шумоизолация, подобна на тази, използвана при производството на немски автомобили. Благодарение на тази шумоизолация машината не издава звуци по-силни от 39 dB. Това всъщност е отличен резултат, по-добре е да го намерите трудно. Количките Smeg LVS533XIN съдържат максимум 13 комплекта чинии.

По време на измиването машината консумира не повече от 6,5 литра вода. Изглежда, че тя мие чинии с гореща пара, но качеството на измиването изобщо не страда от това. Да кажем повече, Smeg LVS533XIN е един от шампионите в качеството на работа и този факт е регистриран от много специалисти и потребители. С какво може да се похвали моделът, освен че е тих?

Smeg LVS533XIN

 1. Автоматична система за отключване на врати в края на програмата.
 2. Иновативен държач за очила.
 3. Специални регулируеми кошници.
 4. Пълна защита срещу изтичане.
 5. Уникален корпус против пръстови отпечатъци.

Също така си струва да се отбележи, че машината има режим на частично натоварване, но имайки предвид, че изразходва само 6,5 литра вода, всъщност не е необходима. Машината струва 1883 долара.

Electrolux ESL 97845 RA

В Русия има много фенове на марката Electrolux. Така че, те могат да се зарадват, нова тиха миялна машина с отлични технически характеристики.Това е напълно интегриран, пълноразмерен модел за 13 комплекта ястия с много ниско ниво на шум - 39 dB. С мивката с добро качество машината консумира не повече от 11 литра вода. Разполага със 7 програми за измиване, обичайната програма се мие почти 4 часа.

Експертите посочиха енергийния клас за тази съдомиялна машина A +++.

Electrolux ESL 97845 RA

Оборудването се подчертава от яркото осветяване на пералната камера, функцията на любимата програма, автоматично изключване на захранването, сензора за натоварване, функцията Extra Dry. Средната цена на Electrolux ESL 97845 RA е $ 1700.

Smeg STA6539L3

Защо миялната машина е шумна и каква е тайната на модели като Smeg STA6539L3? Защо са тихи? Тайната се крие в специалните детайли, тяхното местоположение и специална звукоизолация. Но нека не навлизаме в подробности, но нека поговорим за прекрасната пишеща машина Smeg STA6539L3. Това е съдомиялна машина, монтирана на пода, напълно интегрирана с ширина на шкафа 60 см. Тя побира 13 комплекта чинии и има най-модерното и надеждно електронно управление.

Smeg STA6539L3

Нивото на шума не надвишава 39 dB, което прави оборудването едно от най-тихите в своя клас. Паметта на контролния модул съдържа 10 програми за пране. За 1 цикъл машината изразходва 9 литра вода, което я прави умерено икономична. От специалните функции има само автоматично отваряне в края на измиването, останалото е стандартен комплект. Smeg STA6539L3 перфектно изпира дори най-мръсните ястия, докато струва 1333 долара.

Electrolux ESL 98825 RA

Друг прекрасен „асистент“ от славното семейство на Electrolux, който има ниво на шум от 39 dB. Този напълно интегриран модел е не само много тих, но и изключително просторен. В кошницата й се побира най-много 15 комплекта ястия. И машината може напълно да измие тази огромна планина за 3 часа. За един цикъл се консумират 11 литра вода и 0,86 kW / h електроенергия.

Electrolux ESL 98825 RA не е забележителен само с огромния си капацитет на кошницата. Струва си да се отбележи, че по време на работа тя проектира индикатор за време директно на пода, което позволява на домакинята да разбере на кой етап е програмата, без да отваря вратата. Освен това в арсенала на автомобилите има:

 • функция за автоматично изключване;
 • XtraDry;
 • сензор за натоварване;
 • FlexiSpray - уникална пръскачка;
 • Мениджър на времето.

Потребителите подчертават и най-удобната табла за прибори със специален дизайн.

Electrolux ESL 98825 RA

Не искам дори да споменавам такива дреболии като вътрешното осветление на пералната камера и регулируемите кошници. И така е ясно, че моделът е много достоен, но ще трябва да платите прилична цена за него - 1330 долара.

Siemens SN658X01 ME

Сред Smegov и Electroluxes в нашето ревю най-достойната съдомиялна машина на Siemens SN658X01 ME беше „препълнена” в нашия ревю. Това е техника с ширина на кутията 60 см, напълно интегрирана, побираща 14 комплекта чинии. Ниво на шума - 39 dB. Въпреки че този модел не е най-икономичният, но върши отлична работа с миенето на съдове, той разполага с 8 програми за миене и куп допълнителни функции в арсенала си.

 1. Vario Speed ​​Plus.
 2. Интензивна зона за измиване.
 3. Допълнително сушене.
 4. Датчик за натоварване
 5. Хигиена +
 6. Touch управление

Siemens SN658X01 ME

Искам също така да отбележа стилния дизайн на съдомиялната машина и нейната изключителна надеждност. Цената е 1066 долара.

NEFF S515M60X0R

Не най-скъпата, но много забележима миялна машина NEFF S515M60X0R привлече много клиенти вече. Това е напълно вградена машина със значителен капацитет - 14 стандартни комплекта чинии. Нивото на шума е подобно на горния модел и е 39 dB. При наличието на вграден воден нагревател, машината изразходва само 1,08 кВт / ч електроенергия, изразходвайки 9,5 литра вода за 1 цикъл на измиване.

NEFF S515M60X0R

В арсенала има само 6 режима на измиване, но това не трябва да ви подвежда, тъй като машината се справя с работата си за пет плюс. Тя има режим на непълно зареждане на кошници, интензивна зона, сензор за зареждане и дюза за миене на тави. В допълнение, моделът е оборудван с тих мотор Eco Silence Drive и отлична шумоизолация, а прословутите 39 dB се добавят от това. Цената на модела е 1150 долара.

Smeg STL7235L

В нашия преглед има доста представители на марката Smeg, но няма какво да се направи по въпроса. Именно Smeg произвежда рекорден брой тихи съдомиялни машини и това е прекрасно. Smeg STL7235L е модел с пълен размер с нисък шум (39 dB) с капацитет от 13 места. Съвременният електронен контрол се допълва от висока ефективност. За един цикъл на измиване машината изразходва не повече от 9 литра вода, докато режимът за частично натоварване все още е наличен, което спестява още 4,5 литра на цикъл.

smeg STE8239L

При нормална програма машината прекарва малко по-малко от 3 часа на пълен цикъл на измиване, докато в паметта на контролния модул вече има 10 програми за пране. Всяка програма има свои собствени характеристики и е ценна по свой начин. Машината няма специални функции, но това не й пречи да се справи със задачата си със 120%. Цената е 1400 долара.

В края на измиването се чува силен звук, който при необходимост може да бъде изключен.

Electrolux ESL 8820 RA

Ако се интересувате от тихи машини с високо натоварване, разгледайте Electrolux ESL 8820 RA. Работи изключително тихо - 39 dB и побира 15 комплекта прибори. Някои потребители твърдят, че е възможно да се поставят 17 комплекта в него, но ние не проверихме това твърдение. Висококачествените мивки осигуряват 7 режима, от които можете да изберете любимата си програма и да я запишете в паметта на машината. Всеки път, когато включите оборудването, Electrolux ESL 8820 RA ще избере вашата любима програма.

Electrolux ESL 8820 RA

Машината има отлично електронно управление и може да се нарече доста икономична, тъй като харчи само 11 литра вода на такава огромна планинска чиния. Представете си колко вода ще трябва да се излее, за да се измие планина мръсни съдове на ръка. В допълнение към стандартните функции, машината може да се похвали с: автоматичен режим на дезактивиране, Xtra Dry и система за автоматично отваряне на врати в края на програмата. Купете Electrolux ESL 8820 RA за 1017 долара.

В заключение на нашия преглед, отбелязваме, че тихите съдомиялни машини са неизменно скъпи. Трудно е да се намери рекордна тиха машина, по-евтина от 1000 долара, което е разбираемо. Тихата машина има тих и скъп двигател с директно задвижване, както и скъпа звукоизолация. Добавете тук съвместното плащане с марката и ще получите пазарна цена, която по някаква причина не е приятна за окото.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини