Всичко за пералните машини

Най-добрите модели съдомиялни машини на Bosch

PMM BoschМного купувачи биха искали да знаят как изглежда най-добрата съдомиялна машина на Bosch. Но проблемът е, че обективно такъв модел не съществува в природата. Разбира се, би било лесно да поканите изтъкнати инженери и занаятчии и да ги помолите да щракнат пръст на случаен принцип и да изберат някоя машина на Bosch от дълга линия и да я нарекат най-добрата. Но това ще бъде чиста настройка. В тази статия няма да се опитваме да назовем най-добрите автомобили на Bosch, но ще дадем субективното мнение на две големи групи хора за това: опитни потребители и техници за ремонт. Да видим какво ще стане.

Защо точно бош?

В продължение на две десетилетия купувачите твърдят, че съдомиялните машини на Bosch са надеждни, функционални и евтини. Гамата от модели е толкова разнообразна, че всеки купувач може да избере „домашен помощник“ в съответствие с исканията и портфейла си. Някои производители умишлено се фокусират върху технологията на производство за елита или средна класа, но не и на Bosch. Под тази марка се произвеждат както евтини, така и скъпи съдомиялни машини.

В същото време няма да видите твърде евтини модели в гамата на Bosch, тъй като компанията се опитва да не пести от материали и да произвежда продукти, които ще трябва да работят поне 5 години. Всъщност други съдомиялни машини на Bosch работят 15-20 години и нищо не се прави с тях. Както обикновените потребители, така и опитните техници за ремонт на домакински уреди отбелязват, че съдомиялните машини на Bosch:

 • мийте добре съдовете;
 • съдържат в своя „арсенал“ голям брой полезни функции и програми;

Почти всички модели съдомиялни машини на Bosch са защитени от системата Aquastop, което прави работата им много по-безопасна.

 • имат удобни кошници и компетентно разположени разпръсквачи;
 • перфектно побира дори нестандартни ястия;
 • изглеждат страхотно и се интегрират добре в ниши.

В допълнение,закрепване на фасадата към съдомиялната машина Марката Bosch е истинско удоволствие. Автомобилите от тази марка "приемат" всякакви фасади, стандартни и нестандартни. Например, за да окачите фасадата на съдомиялната машина Ikea, ще трябва да се мотаете за един час. Имате нужда от тясна миялна машина? Моля, Bosch разполага с цяла линия от такива машини. Предпочитате вградени модели? Bosch ще ви предложи огромен асортимент. Дори в сегмента на компактните модели, Bosch има какво да предложи.

Като цяло, тъй като не се опитахме да бъдем обективни и да не рекламираме компанията Bosch, всъщност не успяхме. Отсега нататък ще се опитаме да не похвалим напразно тази или онази марка, а да приведем още факти и доказателства.

Най-добрите автомобили според потребителите

Купувачите винаги са се чудили как да изберат съдомиялна машина, така че тя да изпълнява добре функцията си и да е евтина. Две или три дузини купувачи, разбира се, могат да бъдат измамени, но в своята цялост те обикновено правят правилния избор. Оказва се, че някои купувачи и потребители, илюстрирайки своя избор, помагат на други. Затова решихме да анализираме стотици отзиви и марки на клиенти в онлайн магазините, за да направим определени изводи и да подчертаем топ 3 най-добрите съдомиялни машини на Bosch.

 1. Bosch Serie 2 SMV 30D20. Тази напълно вградена, пълна по размер машина за съдомиялна машина получи най-високата оценка в съвкупните потребителски оценки и зае 1-во място в нашата малка класация. Моделът е доста тих, има режим на половин товар и побира до 12 комплекта чинии. В допълнение, машината има набор от необходими функции, като: защита от деца, миене на леко замърсени съдове, звуков сигнал в края на програмата и други. Моделът е доста надежден и, което е важно, достъпен. В момента се предлага за $ 440.
  Bosch Serie 2 SMV 30D20
 2. Bosch Serie 6 SMS 40L08. На второ място се намираше подвижна, свободно стояща миялна машина с широк калъф - 60 cm.Потребителите отбелязват голямата надеждност и лекота на използване на този модел. Той има дисплей, режим на половин товар, 4 програми за измиване, пълна защита срещу течове, забавено стартиране и дори сензор, който определя чистотата на водата. Моделът е външно привлекателен и тих. Можете да го купите за 455 долара.
  Bosch Serie 6 SMS 40L08
 3. Bosch Serie 4 SPS 53E06. Този модел затваря първите 3 най-добри съдомиялни машини на Bosch според потребителите. Това е свободно стояща машина, с тяло - 45 см и уникален дизайн. По-специално, моделите с черно тяло са с голямо търсене. Машината работи изключително тихо, има дисплей и цял куп различни функции. Потребителите наблягат на много удобен и практичен държач за очила. Средната цена на Bosch Serie 4 SPS 53E06 е около 430 долара.Bosch Serie 4 SPS 53E06

Няма смисъл да коментирате мненията на потребителите, виждате всичко за себе си. Също така е много трудно да се прецени степента на обективност на техните преценки, следователно, нека оставим решението на потребителите на съвестта на самите потребители.

Най-добрата технология според експертите

Майсторите на сервизните центрове на нашата огромна родина също не останаха настрана от преценките за най-добрите вградени и свободно стоящи съдомиялни машини на Bosch, въпреки че техните изявления бяха много по-сдържани от тези на потребителите. Събрахме много различни забележки относно съдомиялните машини на Bosch и въз основа на тях подбрахме трите най-добри модела, които формираха топ 3 съдомиялни машини според майсторите.

 1. Bosch Serie 4 SPV 40X80. Най-хубавото е, че майсторите отговарят на тази привидно напълно незабележима, изцяло вградена съдомиялна машина. Той е добре сглобен, има почти всички съвременни технически „камбани и свирки“, перфектно мие и изсушава чинии и дори работи почти безшумно. За да измие 9 комплекта чинии, машината изразходва 9 литра вода. Оказва се, че за 1 комплект тя харчи литър вода, невероятни спестявания и най-важното е, че тези спестявания не отиват в ущърб на качеството на мивката. Това „чудо“ струва 465 долара, което е напълно приемливо за машина от този клас.
  Bosch Serie 4 SPV 40X80
 2. Bosch Serie 4 SPS 53E. Вече говорихме за този модел в предишния параграф. Дори е изненадващо, че мнението на майсторите и мнението на потребителите поне в един момент се пресичат. Вероятно този модел наистина си струва да се обърне внимание.
 3. Bosch Serie 6 SPS 53M20. Нещо не е много уважавано от майсторите на шестата машина Bosch. Само един модел по някакъв начин се измъкна на 3-то място. Беше разпознато, че този модел е доста надежден, добре сглобен и има всички съвременни „чипове“, включително функцията на гредата на пода. При условие, че цената на модела не надхвърля 630 долара, той може да се счита за идеално съотношение цена и качество.
  Bosch Serie 6 SPS 53M20

Така според потребители и майстори най-популярните съдомиялни машини на Bosch бяха за кратко покрити от нас. Опитахме се да избегнем собствените си изводи, въпреки че не винаги успявахме. Не ви призоваваме да споделите това или онова мнение, помислете със собствената си глава, но все пак анализирайте входящата информация. Мнението на някой друг, съчетано със собственото им, ще породи вътрешен спор и, както знаете, истината се ражда в спор. Имайте добър избор!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини