Всичко за пералните машини

Най-икономичните перални машини

Най-икономичните перални машиниВсеки човек, който поне веднъж в живота си се е сблъсквал с високи тарифи за светлина и вода, винаги ще се опита да спести поне малко в бъдеще. Разбира се, едва ли е възможно да намалите тарифите или да намалите абсолютно необходимата консумация на вода и електричество, но можете да закупите уреди с ниска консумация и от двете, например икономични перални машини.

Hotpoint-Ariston BI WDHG 75148

Основните параметри на тази машина съвпадат с общоприетите. Зареждане на седем килограма, челно, както при повечето модели, размерите са стандартни, бели, има функция за сушене. Независимо от това, той е включен в регистъра на най-икономичните автомобили, които могат да бъдат закупени на територията на Руската федерация.

Много потребители се притесняват, че икономичната машина има по-лошо качество на измиване и изглежда по-евтина и по-лоша от машините с висока консумация на вода и електричество. Това обаче е дълбока грешка: цената на една машина се състои от материали на тялото и вътрешните части, броя на програмите за миене и сушене и т.н.

Що се отнася до разглеждания модел, неговите характеристики показват класа на консумация на електроенергия A +++. Какво означава това? От 2011 г. световната общност реши да посочи на всеки домакински уред своя клас на енергийна ефективност, Колкото по-ниска е консумацията, толкова по-висока е ефективността. Скалата съдържа 7 стъпки, обозначени с буквите на латинската азбука от A до G. A е най-енергийно-ефективният клас, тоест най-ниският разход на енергия. A +++ означава още по-ниско ниво на потребление на електроенергия.

Hotpoint-Ariston BI WDHG 75148 Weissgauff WMI 6148D

Така виждате колко икономична е машината за този параметър. А какво става с приема на течности? Характеристиката гласи, че консумацията е 46 литра наведнъж. На обикновения човек е трудно да се ориентира, независимо дали е много или малко.

Важно! Ако се обърнем към интернет, ще разберем, че средният човек изразходва 15-20 литра вода в минута за вземане на душ и 55-80 литра на измиване в пералня.

В сравнение с тези показатели, ефективността на модела Hotpoint Ariston не е под въпрос.

Weissgauff WMI 6148D

Този модел е по-долен по някакъв начин, а по някакъв начин превъзхожда предишния. Например, натоварването й е 8 килограма, но няма нито една програма за сушене. Той просто не е предвиден в този модел. Разглеждаме параметрите на енергийна ефективност.

  1. Електричество - клас A +++.
  2. Вода - 50 литра.

Разбира се, машината без съмнение е много икономична, но си струва да обърнете внимание на факта, че качеството на въртенето се характеризира от клас В и това не е отличен, а просто добър показател. След измиване прането, извадено от барабана, ще бъде доста мокро. Качеството на прането е присвоено клас А, така че енергийната ефективност не влияе на това колко добре се перат дрехите ви.

Zanussi ZWI 712 UDWAR

Zanussi е една от любимите марки на перални машини сред руските потребители. По принцип блоковете не са скъпи, но са с доста добро качество, да не говорим за факта, че гамата от устройства е толкова обширна, че можете да намерите нещо по ваш вкус.

Zanussi ZWI 712 UDWAR Ardo 55FLBI108SW

Модел, който е икономичен при консумацията на вода и електроенергия. Това е стандартна машина с възможност за зареждане на 7 килограма, без програми за сушене с най-високо качество на пране и добро качество на въртене. Що се отнася до енергийната ефективност, тук тя не отстъпва на другите модели. Енергийният клас все още е същият A +++, а консумацията на вода е 52 литра.

Разбира се, това е повече от първия модел, но Zanussi има много по-широк спектър от програми. Тук е необходимо да се погледне, за кого е по-важно.

Ardo 55FLBI108SW

Автомобилите Ardo на руския пазар са не по-малко популярни. Помислете дали такъв авторитет е заслужен. Всъщност качеството на автомобилите от тази марка е на върха, но какво да кажем за икономията? Този модел е най-енергийно ефективен. Тази марка има:

  • електричество - A +++;
  • вода - 50 литра.

Но ако погледнем консумираната енергия на час за килограм пране, тя все пак ще бъде малко по-висока от тази на горните модели. Измиването също е отгоре. Има 11 програми, сред които няма програма за сушене. Спин клас C, това е среден показател, което е норма за съвременните модели.

Candy CBWM 712 D-S

Този модел е забележителен преди всичко, защото има сензорно управление. Това е много удобно за самите стюардеси, тъй като възможността за изпускане или прищипване на клавиши на контролния панел е изключена, но е опасно, ако в къщата има деца. Те могат неволно да натиснат нещо и да деактивират устройството. Зареждането на пране е 7 килограма, няма функция за сушене на дрехи.

Внимание! Що се отнася до параметрите на потреблението на вода и електроенергията, тогава, може би, този модел няма равен. Той има всички същия клас A +++, но при подробно проучване на характеристиките консумацията на енергия е по-ниска от тази на всички останали модели.

Candy CBWM 712 D-S

Консумацията на вода също е доста ниска, почти рекордна и е, според производителя, 47 литра. В същото време качеството на измиване е най-високо, а качеството на въртене е отлично! Броят на програмите е 16, което е повече от много модели. С тези параметри Канди наистина заслужава уважението на домакините, които често правят пране и обичат да спестяват.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини