Всичко за пералните машини

Вибрация за въртене на пералня Samsung

вибрация на SamsungКогато се замислите върху темата на тази статия, неволно измисляте кадри от рекламна реклама, която показва котка, която дреме върху капака на пералнята, докато машината изтрива, изплаква и измива пране. Ако в действителност беше така. Всъщност пералнята на Samsung се разклаща по време на цикъла на въртене, така че пода да трепне, а съседите от горния и долния етаж знаят много добре кога пералната ви машина започва да се върти, тъй като чиниите в шкафовете им дрънкат. Ако тази ситуация ви е близка, вижте тази публикация.

Какво предизвика вибрацията?

Всички знаят, че пералните машини с най-голямо зареждане са много по-тихи от шайбите за предно зареждане. Защо? Да, защото, когато барабанът на пералната машина с предно зареждане, центробежната сила се натиска върху страничните стени, размахвайки кутията. И колкото по-бързо се върти барабанът и колкото повече бельо съдържа, толкова по-силен е ефектът от центробежната сила и съответно, толкова по-чувствителна е вибрацията. Всичко би било наред, ако вибрацията не имаше цялостен пагубен ефект:

 • той унищожава детайлите на машината, постепенно я деактивира;
 • тя е придружена от тътен и рев, който може да бъде неприятен не само за собствениците, но и за съседите;
 • има отрицателен ефект върху подовата настилка и прилежащите мебели.

Имаше моменти, когато поради вибрациите на работеща пералня, от плота, под който беше инсталирана, летяха на пода и разбиха чаши и чинии.

Като цяло вибрацията по време на въртенето на пералнята на Samsung и всяко друго е неизбежно зло, което трябва да се примирите. Е, ако по време на работа на машината вибрациите се появят леко, в нормални граници. По принцип никой не страда от такова въздействие, но какво ще стане, ако вибрацията е силна и дори придружена от силни неестествени шумове? Тук в момента да включите алармата и да видите какво потенциално може да причини подобен проблем. Вариантите са следните:

 1. машината е монтирана върху изключително нестабилна мебел или настилка;
 2. нещата са били заредени неправилно в машината;
 3. забравиха да развият транспортните болтове, но пуснаха машината;
 4. чужд предмет е паднал в резервоара на шайбата на Samsung;
 5. сериозно повредени или напълно унищожени лагери;
 6. един от амортисьорите се е счупил;
 7. противотежестта е унищожена или изместена.

Нарушение на инсталацията

Майсторите не се уморяват да повтарят, че пералнята трябва да бъде монтирана на ниво върху стабилна, твърда повърхност. Не е необходимо такава повърхност да бъде идеално гладка, защото малките разлики могат да бъдат компенсирани чрез усукване на краката. Но тя трябва да бъде възможно най-силна, за да не се огъва, да се люлее или дори да скърца под тежестта на възрастен мъж.транспортни болтове

Когато инсталирате пералня, не можете да се разделите с нивото на сградата. Поставете нивото на капака на шайбата и проверявайте с него всеки път, когато стегнете краката на "домашния помощник". Доказано е, че дори малки изкривявания на кутията в една или друга посока, след това влияят, значително засилвайки вибрациите на пералнята на Samsung по време на въртене.

Преди да стартирате нова пералня, не забравяйте да извадите транспортните болтове. В противен случай не само рискувате да повредите барабана на новата машина, обричате се да слушате дръпването и усещате чудовищна вибрация в момента, в който машината започне да изтръгва пране със скорост над 1000 оборота в минута. Можете да прочетете повече за правилата за инсталиране в статията.Монтаж и свързване на пералнята.

Оперативни грешки

Вибрацията при завъртане може да възникне и ако използвате пералнята си Samsung неправилно.Това, което ви се струва абсолютно маловажно, в крайна сметка може да играе фатална роля. За какво говориш?барабанно претоварване

Първо, обърнете внимание на това как сгъвате прането в барабана на пералня Samsung. Не можете да съберете голям брой неща или едно обемисто нещо. Мръсното пране трябва да бъде равномерно разпределено в барабана, в противен случай ще има дисбаланс и в резултат на това силна вибрация.

Второ, преди да поставите нещата в барабана, проверете джобовете им, за да не се забият чужди предмети в резервоара и да не предизвикат силни шумове и вибрации. Трето, поставете всички неща, които са потенциално опасни за пералнята, в торба за пране и след това ги поставете в барабана на пералнята на Samsung. Имало е моменти, когато кост от сутиен заседна в резервоара на пералнята и задръсти барабана за известно време, от който имаше дръпване и силна вибрация.

Можеше да завърши още по-лошо, защото металната кост от сутиена е доста остра, а стената на резервоара е от пластмаса. Имаше моменти, когато такава кост пробиваше стената на резервоара, нарушавайки нейната стегнатост.

Лагери и амортисьори

амортисьор в шайбатаВсичко по-горе може да се нарече дребни проблеми, които могат да бъдат отстранени за няколко минути. Но се случва, че вибрацията и силните, неестествени звуци по време на цикъла на въртене са причинени от сериозен срив или фабричен брак. Всъщност говорим само за две повреди: повреди в лагера и неизправности в амортисьорите.

Можете сами да смените амортисьора, просто премахнете задната стена на пералнята на Samsung и ние ще получим достъп до счупената част и нейните монтажни елементи. Поне, ако не го поправим, тогава поне можем да го променим.

За тези, които не знаят, амортисьорът е част, подобна на амортисьор, изпълняваща своите функции.

С лагерите ситуацията е много по-сложна. За да ги промените, ще трябва да разглобите цялата пералня, включително резервоара. Ако сте опитен домашен мъж, който не се страхува от ръчен труд - потърсете го, опитайте направете сами лагери, нашата публикация ще ви помогне. Ако не сте свикнали сами да ремонтирате оборудването, ще бъде по-правилно да се консултирате със специалист.

В заключение отбелязваме, че малка вибрация, излъчвана от пералнята на Samsung по време на цикъла на въртене, е съвсем нормална. Но ако шайбата започне да се тресе много силно, трябва да потърсите причината за проблема. Възможно е да се справите със сериозна неизправност. Добро търсене!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини