Всичко за пералните машини

Пералнята на Samsung не се включва

Пералнята на Samsung не се включваИзмиването се отменя и сега всички планове са нарушени и всичко това се дължи на факта, че пералнята на Samsung не се включва. Наистина може да има много причини за такъв инцидент. Но преди да изпаднете в паника, трябва да определите какво се е случило. Разбира се, разбивката може да бъде значителна и ще е необходима помощта на специалист. Въпреки че, най-вероятно можете сами да отстраните проблема.

Какво проверяваме първо?

Преди да се втурнете да разглобявате пералнята, е необходимо да премахнете външни причини, които биха могли да повлияят на нейната работа. Нека започнем с най-често срещаните:

 1. Струва си да се уверите в връзката към захранването и наличието на електричество в апартамента.
 2. Проверете дали контактът, към който е свързана пералнята, работи. Това е лесно да направите, като включите всеки друг електрически уред. Ако работи, значи всичко е наред с контакта.
 3. Ако използвате удължител, уверете се, че е в добро състояние. Често прекъсване на проводник става основа за липса на електричество.неизправност на контакта
 4. Наличието на вода. Първо във водоснабдяването, а след това и достъпа му до пералнята.
 5. Обърнете внимание на теглото на зареденото пране. Ако се превиши допустимата норма, програмата няма да стартира. И в някои случаи може да се разпадне цялото устройство.
 6. Неизправният RCD може да блокира работата. В модерните апартаменти в електрически табла има устройство за остатъчен ток. В случай на късо съединение, той блокира доставката на електричество в апартамента.
 7. Стената на покрива плътно ли е затворена? Ако вратата не е натисната достатъчно и бравата не щракне, измиването не започва.
 8. Понякога пералнята се повреди поради внезапен спад на напрежението. И дори в състояние на включване не функционира и на дисплея не светва нищо. Производителите препоръчват да изключите устройството от захранването, когато не го използвате.
 9. Много слабо водно налягане. Помпата няма достатъчно мощност, за да събере достатъчно количество измиваща течност и машината се изключва.
 10. Обърнете внимание на цялата система за свързване на домакински уреди. Случва се, ако инструкциите за подаване на канализацията са нарушени, тогава цялата шайба не работи.

Диагностиката е значително опростена, ако вашата машина е снабдена с електронен дисплей. В този случай комбинация от крушки ще показва повреда. Можете да го декриптирате, като прочетете стойността на обозначенията на сигнала в инструкциите за пералнята. Обикновено специалистите в сервизи за ремонт на домакински уреди лесно могат да се справят с повредени части.

Най-вероятно повреди

И така, тествахме устройството за външни повреди. Сега помислете за опциите за неизправна машина. Препоръчваме ви предварително да подготвите необходимите инструменти, които може да са ви необходими за това. На първо място, разбира се, ще ви е необходим мултицет, модерно устройство, което съчетава функциите на амперметър и волтметър. Използва се за измерване на ток и съпротивление; някои модели определят температурата. Тестерът винаги е полезен вкъщи, тъй като е незаменим при ремонта на всякакви домакински уреди. Е, и, разбира се, подгответе отвертки и гаечен ключ. Ще започнем да преглеждаме отделните елементи на пералнята, за да не пропуснем неизправност.

Не забравяйте за предпазните мерки за безопасност. И на първо място, ние изключваме устройството от захранването.

Ще диагностицираме кабела и щепсела. Обърнете внимание на целостта на проводника на местата на огъване и свързване с щепсела. Често това е мястото, където се случва кинк. Опитайте да преместите металните щифтове в щепсела. Те трябва да останат неподвижни. Възможно е да има вътрешни повреди по тези елементи. За да проверите, обадете се на тестера. За да направите това, поставете устройството в режим "зумер" и своеобразно скърцане ще сигнализира за работоспособността на частта.

Преминаваме към вратата на люка.Знаем, че за да стартира шайбата програмата, люкът трябва да бъде плътно затворен. Чува се щракване, което показва заключване. Визуално да се определи здравето на ключалката е невъзможно, ако няма механични повреди. Ще използваме мултицет. Проверете съпротивлението. Внимание пералната машина трябва да бъде изключена от електричеството.

Отворете вратата. Докоснете тестера със сонди до противоположните страни на ключалката. И погледнете панела с инструменти. При липса на съпротива индикаторът е 0, при наличие на безкрайност. Затваряме вратата. И правим същите действия. Ако индикаторът се е променил, заключването работи, ако не, тогава ще трябва да се демонтира и подмени. Този процес не е сложен. Можете да се справите сами.

Тествайте бутона за захранване. За целта отново използваме мултицет и функцията за набиране на номера, както е описано в параграф 1. Ако няма сигнал, ще трябва да поставите нов бутон. FPS отказ в пералнята също може да блокира работата му. Това устройство е проектирано за филтриране на електромагнитни смущения от други домакински уреди. Намира се под капака. Извадете го и измерете напрежението. За да направите това, поставете тестера в режим "напрежение". Клиповете докосват различните краища на устройството и четат индикаторите на таблото.възможно дефектен модул за управление

Най-трудният предмет за проверка е електронният модул. Ремонтът се извършва само от специализиран сервизен център, но диагностиката може да се извърши независимо. Извадете модула, той се намира зад контролния панел в пералнята. И позвънете всеки елемент с тестер, като по този начин определите неговата производителност.

Причината за неизправност на оборудването може да е запушен филтър. За да го проверите, развийте маркуча за източване на гърба на шайбата. Извадете филтъра и го изплакнете. Разгледахме най-често срещаните повреди на автоматична машина на Samsung. Повечето от тях могат да бъдат ремонтирани самостоятелно.

Струва си да проверите нагревателния елемент

По-подробно ще опишем как да проверим здравето на нагревателния елемент. Факт е, че повредата на нагревателя блокира работата на цялата шайба. При такава повреда се задейства защитен механизъм, тъй като се получава изтичане на ток към корпуса. Вероятно TEN е счупен. Това е една от най-важните части на устройството. За да го проверите, трябва да отделите време и да разглобите кутията. Надяваме се, че подробните инструкции ще ви помогнат да се справите със задачата. И така, какво да правя:

 • Поставете пералнята така, че всички страни да са свободно достъпни.
 • Отървете се от остатъчната течност в резервоара. За да направите това, премахнете филтъра за боклук.
 • Извадете отделението за прах за пране и други перилни препарати.
 • На гърба на кутията има болтове. Те трябва да се развият, за да отделят горния панел.
 • Под кюветата са монтажните винтове. Ние ги усукваме. А от дясната страна има още една, която също трябва да бъде премахната. Общо 3 винта.
 • Преместете много внимателно контролния панел. Изобщо няма да го изключим.
 • Пластмасова скоба е разположена около цялата обиколка на люка. Използвайте отвертка с плосък нож, за да я вземете и внимателно я извадете.
 • Внимателно поставете люка на люка в миещата вана.
 • Използвайки същата отвертка с плоска глава, внимателно закачете предния декоративен панел. Извадете го. Достъп до стоманената рамка на пералнята.
 • Сега в долната част на предната стена можете лесно да видите 4 болта. Те трябва да се развият.
 • След това, много внимателно, за да не повредите електрическите проводници, преместете контролния панел до горния капак на AGR. Сега трябва да развиете още 3-те винта, които бяха под панела. Те фиксират предната част на калъфа.струва си да проверите нагревателя

Най-сложните манипулации за извличане на нагревателните елементи вече са приключили. Остава само да изключите предната стена. За да направите това, той трябва да бъде изваден от куките, върху които се опира. Хванете долните краища на панела и леко го повдигнете нагоре.

Не са необходими усилия, тъй като това може да повреди проводниците, които са прикрепени към ключалката на люка.

Така беше отворен достъпът до сензора за температура и нагревателния елемент. Сега е възможно да се провери за повреди. Опитайте се да позиционирате контролния панел възможно най-надеждно, падането му най-вероятно ще доведе до сериозни повреди.

И така, пристъпваме към диагностиката на нагревателните елементи. За да направим това, отново се нуждаем от мултицет. Поставете го в режим на измерване на съпротива. Ние разглеждаме работата на тестера, като поставяме първата скоба на единия контакт, а втората - на другия. Ако на таблото е показана стойност от 25-30 ома, тогава бъдете сигурни, че този нагревател работи. В случая, когато индикаторът е 0 или 1, заключаваме, че частта не работи. Съответно, счупен елемент трябва да бъде заменен.

В статията разгледахме подробно възможните варианти за разбиване на AGR. Надяваме се, че получената информация ще ви помогне да възстановите функционалността на вашите домакински уреди.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини