Всичко за пералните машини

Пералнята Samsung не загрява водата

Пералнята Samsung не загрява водатаЕдна от неизправностите, които често се срещат по време на работа на автоматичните машини на Samsung, е невъзможността за загряване на вода в резервоара. Може да има няколко причини за този проблем. Възможно е сами да се справите с истинската първопричина за разбиването, без да прибягвате до помощта на майстор. За да направите това, трябва да се запознаете с основните фактори, които биха могли да доведат до факта, че устройството на Samsung не загрява вода.

Типични причини за неуспех

Преди да пристъпите към диагностичните стъпки за отстраняване на неизправности, струва си да се уверите още веднъж, че машината се измива със студена вода. За целта включете всяка програма за измиване (Бързо измиване, Памук, Синтетика и др.) И след 15 минути докоснете стъклото на люка с ръка. Прозорецът за гледане трябва да е мек. Ако е студено, все още има повреда.

Кои са основните причини, които биха могли да доведат до тази ситуация? Има три типични фактора.

 1. Грешен избор на режим. Домакинските уреди на Samsung са оборудвани с огромен брой различни програми и функции, като за всеки режим на измиране производителят е определил конкретна температура за загряване на водата. Ето защо, преди да се паникьосвате, трябва отново да се уверите, че програмата е избрана правилно и зададената температура на водата обикновено изисква отопление.Машината Samsung не загрява вода поради изгорял нагревател
 2. Неизправност на нагревателя. Именно разграждането на нагревателния елемент вероятно провокира факта, че машината не загрява вода по време на измиване. Един тръбен електрически нагревател може да се провали поради натрупване на плака и мащаб на повърхността му, фабрични дефекти, неправилна работа на AGR. За да премахнете дефекта, е необходимо да извадите елемента от корпуса на шайбата, да го проверите с помощта на мултицет и да смените, ако е необходимо.
 3. Повреда на датчика за водно отопление. Целта на температурния сензор е да осигури навременно активиране и деактивиране на нагревателя. Ако се счупи, тогава SMA просто няма да загрява водата. За да извършите диагностиката на температурния сензор, е необходимо да го вземете от тялото на шайбата и да тествате съпротивлението на елемента с мултицет. След като частта се постави за няколко секунди във вода, загрята до 40-60 градуса и отново се проверява с мултицет. Ако стойността на съпротивлението в първия и втория случай ще се различава значително, тогава сензорът за отопление функционира перфектно. Ако числата са приблизително еднакви, ще трябва да замените тази част.

Много рядко е, че триак на контролното табло, отговорен за функцията за отопление, може да причини проблем с нагряването на водата. При този резултат интелигентността на машината изобщо не активира отоплението или този процес протича неконтролируемо.

Внимание! Ако типичните причини могат да бъдат идентифицирани и отстранени независимо, тогава за работа с контролния съвет е необходимо да се покани специалист.

Как да намерите нагревател и сензор за температура

За да намерите тези два най-важни елемента на пералнята на Samsung, ще трябва да разглобите тялото му малко, или по-скоро да изключите предната стена на устройството. За да направите това, изпълнете следния алгоритъм на действия:

 • осигуряват безплатен достъп до оборудване от всички посоки;
 • изключете филтъра за отпадъци, това ще източи останалата вода в резервоара, в същото време ще извади чекмеджето за перилен препарат;
 • обиколете шайбата отзад и започнете да развивате болтовете, държащи горния капак на кутията;
 • развийте двата фиксиращи винта, разположени под кюветата на CMA, и единия, разположен отстрани от дясната страна на контролния панел;
 • плъзнете внимателно контролния панел, не си струва да го премахнете още;
 • с помощта на плоска отвертка закачете пластмасовата скоба, която е разположена около цялата обиколка на люка, и я извадете бавно;
 • поставете маншета на люка в барабана по-дълбоко;
 • с помощта на плоска отвертка внимателно вземете и извадете декоративния преден панел от кутията, така че излагате стоманената рамка на устройството;
 • развийте 4-те болта, разположени по-долу на предната стена, преди това те не се виждаха, но след отстраняване на декоративния панел те могат лесно да се развият;
 • върнете се до преместения преди това контролен панел, повдигнете го и го поставете върху горния капак на пералнята. Под панела имаше още 3 винта, придържащи предната част на кутията, развийте ги.

Важно! Вдигайки контролния панел нагоре, следете за електрическите проводници, които го свързват с тялото. В никакъв случай не ги увреждайте!

Основната част от работата е завършена, сега предната стена е прикрепена към тялото само с няколко куки. Вземете го от десния и левия долен ъгъл, леко го повдигнете и внимателно го извадете. Не дърпайте частта силно към вас, защото проводниците, отговорни за заключването на вратата на люка, със сигурност ще се простират зад нея.

По-добре е внимателно да спуснете основния панел, отговорен за контрола на шайбата надолу, за да предотвратите случайно падане по време на ремонтните дейности по подмяна на компоненти. Завършвайки тази последователност от действия, можете да започнете да диагностицирате нагревателния елемент и температурния сензор. В крайна сметка, сега те са точно пред очите ви!

Подмяна на нагревателния елемент

Тестване на нагревателния елементКакво да направите, когато най-накрая стигнете до нагревателя? Трябва да проверите артикула с мултицет. Първата сонда на устройството е спретнато инсталирана на един контакт на нагревателя, втората е прикрепена към втория контакт. След това е необходимо да се следват показанията на електромера, показани на екрана. Когато стойността на съпротивлението е в диапазона от 25-30 ома, това означава, че нагревателят работи и работи нормално, ако цифрата 0 или 1 е показана на дисплея на мултицет, следователно нагревателят не работи.

След закупуване на нов подобен нагревател е необходимо да замените частта. За да направите това, ще ви трябва гаечен ключ. Вземете инструмента и развийте гайката, разположена между двата контакта на нагревателя. По този начин изключвате основните крепежни елементи, държащи нагревателя. Но освен гайката, устройството има и дистанционер, така че планът за действие ще бъде следният:

 • премахнете гайката;
 • хванете контактите на нагревателя с ръцете си и леко го разклатете в различни посоки;
 • използвайки малък чук, леко потупвайте шпилката, с която е завинтена гайката, шпилката трябва да падне малко в калъфа;
 • свалете нагревателя с плоска отвертка, за да можете леко да преместите нагревателя на място;
 • като държите контактите, издърпайте елемента.

подмяна на TEN на Samsung

Важно! Нагревателят трябва да бъде изваден от контактите с изключителна предпазливост и въпросът не е, че е жалко да повредите неработещата част, но че ако случайно се откъснат, ще бъде доста проблематично да извадите неработещата част от случая.

Като извадите изгорелия нагревател от пералнята, вероятно ще видите, че частта е покрита със слой от плака и мащаб, може би забележите наличието на черни петна по нея. Вземете нов нагревател и го тествайте с помощта на мултицет. След като се уверите, че елементът е здрав, можете да продължите с инсталацията. За да направите това, смажете гумата на нагревателния елемент с капка двигателно масло и поставете частта в резервоара. След това се монтира температурен датчик, цялото окабеляване е свързано към контактите, SMA се сглобява в обратен ред и се проверява за работоспособност.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини