Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня (S821) Samsung Bio Compact

наръчник за Samsung Bio CompactРъководството е доста лесно за пералнята Samsung Bio Compact S821. Дори и да сте загубили отпечатаната версия на инструкциите, приложени с вашия „домашен помощник“, винаги можете да посетите нашия уебсайт и да изтеглите както оригиналната, така и компресираната версия на този документ. В тази публикация ние просто представяме компресирана, адаптирана версия, която определено ще ви хареса, защото ще трябва да прочетете доста малко.

Подготовка на машината за работа

Пералнята Samsung Bio Compact S821 е проектирана да бъде перфектният домашен помощник, който бързо ще постави в ред вашите мръсни неща. Необходимо е обаче да се научите как да го използвате правилно и, разбира се, машината трябва да бъде правилно инсталирана.

По време на гаранционния период пазете опаковката и цялата документация, която е предоставена с пералнята.

След като разопаковате и проверите машината на Samsung за дефекти и различни повреди, развийте транспортните болтове, които могат да бъдат намерени на задната стена на кутията. След това изберете мястото на инсталиране. Строго погледнато, трябва да изберете място предварително, дори преди да купите автомобил. За да организирате комуникации, укрепете пода и преместете мебелите, така че да не докосва тялото на работната шайба.

Ако всичко това е направено, можете да започнете да свързвате "домашния асистент". за Направи си сам монтаж и свързване на пералняпрочетете в едноименната статия. Но все пак описваме някои допълнителни съвети за инсталиране в тази публикация.

 • Опитайте се да подравните тялото на машината възможно най-добре, като редувате краката си последователно с гаечен ключ.
  усучете краката на машината, за да се подравнят
 • Когато завинтете входящия маркуч, не забравяйте да поставите гумените уплътнители, ако те са станали твърди от дългосрочно съхранение, накиснете ги в моторно масло.
 • Ако входният маркуч е твърде къс, можете допълнително да закупите по-дълъг маркуч и да го замените със стандартния. Не препоръчваме да увеличавате стандартния маркуч.
 • Когато свързвате маркуча за източване към сифон или канализационна тръба, не забравяйте да запечатате и закрепите връзката със скоба за маркуч. Когато се източва, помпата създава достатъчно налягане, за да може водата да се разпръсне през херметичната фуга на пода.
 • Изпускателният маркуч не може да бъде свързан никъде, а просто закачен през ръба на мивката или хвърлен във ваната, но това няма да изглежда естетически.
 • За да свържете шайбата, се нуждаете от отделен изход, чиято мощност ще бъде осигурена от жица с достатъчно напречно сечение, за предпочитане мед. Гнездото трябва да е устойчиво на влага. Ако често имате прекъсване на захранването, включете регулатор на захранването и пералня.
  подредба за източване на маркуча

Контролен панел: Присвояване на бутон

Свързвайки пералня Samsung Bio Compact S821, не бързайте да започнете да миете. Първо се запознайте с възможностите на технологията, като изучите контролния панел и целта на бутоните и други елементи, които са разположени на него. Нека ги опишем и да дадем примери за това как могат да бъдат използвани.

 1. Колектор за прах или дозатор за прах. Много важен елемент, който се намира вляво от контролния панел. В него изсипваме прах, наливаме балсам и избелваме.
 2. Панел за индикатор Той заема „лъвския” дял от контролния панел на машината Samsung Bio Compact.Това са различни крушки, всяка от които има собствено предназначение. Те предават важна информация за хода на измиване, изплакване, предене. Те дори могат да посочат на потребителя, че машината е счупена, но се надяваме това да не стигне до това.
 3. Бутон "избор на програма". Този бутон (първият от приемника за прах) е много важен. С него можете да преминете през програмата за пране, докато не изберете тази, която ви е необходима.Можете да експериментирате, да натиснете бутона „избор на програма“ няколко пъти и да погледнете панела с индикатори, светлината трябва да е на обратната страна на избрания от вас режим - памук, синтетика, тънка тъкан и т.н.
 4. Бутон "избор на температура" (вторият от приемника за прах). Целта му говори сама за себе си, защото този бутон помага да се регулира температурата.samsung bio compact s821
 5. Бутон "скорост на барабана" (третият от праховата кювета). Този бутон ще ви помогне да настроите скоростта на въртене. Можете да изберете да миете без въртене, със скорост от 600 оборота и със скорост от 800 оборота.
 6. Бутон за старт / стоп (четвърти от кюветата, голям с подсветка). Важен бутон, защото трябва да го натискате всеки път, за да стартирате програмата за пране. Притискат го, за да спрат измиването.
 7. Бутонът за включване / изключване (разположен с ръба вдясно). Стандартен бутон, за целта на който вече сте се досетили.

Много лесно е да се справите с русифицирания контролен панел, защото всички бутони и крушки върху него са подписани. Но ако имате кола от Европа, панелът може да бъде на английски, немски, полски и всеки друг език. В този случай инструкцията е полезна.

Измиване и управление

Така че, ние внимателно проучихме контролния панел, можете да започнете първото измиване. Според инструкциите първото измиване се извършва без пране, за да се изплакне вътрешността на "домашния помощник".

 • Първо трябва да включите машината, след това да отворите съда за прах и да поставите малко количество почистващ препарат в най-лявото му отделение.
 • Отворете всички кранове, които блокират потока на водата в шайбата.
 • Използвайте бутона за избор на температура, за да зададете 400S.
 • Натискаме старт и чакаме края на програмата.

При първия старт в барабана на машината не може да се сложи абсолютно нищо.

Сега няколко думи за зареждащия препарат. В бъдеще ще използвате различни програми за измиване, като всяка от тях ще има свои собствени характеристики. Тези характеристики също ще повлияят на поставянето на почистващи препарати вътре в контейнера за прах. Моля, обърнете внимание, че за предварително измиване ще ви е необходимо най-дясното отделение, климатикът трябва да се излее в средното отделение, добре, а най-лявото отделение ще се използва по-често, защото е за основно измиване. Разгледайте примера на ежедневното измиване.

 1. Включете машината и отворете вратата по-широко.
 2. Ние поставяме прането вътре за едно нещо. Не изхвърляйте мръсното пране на бучки и разбира се, трябва да го подредите преди измиване.
 3. Затворете вратата, докато щракне.
 4. Слагаме почистващ препарат и балсам в приемника за прах.
 5. Ние избираме програмата, температурата и скоростта на въртене със съответните бутони. Ако е невъзможно да изберете нещо, това означава, че програмата не предвижда това съотношение на параметрите.
 6. Започваме измиването, като натискаме „старт / стоп“.

Как да следваме машината?

Добрите собственици винаги следват всякакви домакински уреди, още по-малко пералня, тъй като в модерна къща без автоматична пералня е „като без ръце“. Samsung Bio Compact S821 не изисква специални грижи, във всеки случай това, което трябва да се прави всеки път, е малко вероятно да ви затрудни. Но ако забравите за основните правила на грижа, тогава това може да повлияе на работата на пералнята в бъдеще и да се отрази негативно. За какви правила говорим?

 • Пералня Samsung, трябва да се изсушава след всяко измиване. Избършете маншета на люка и други мокри части с парцал. Оставете люка и праховата кювета леко отворена, така че влагата да се изпари и гъбичките да не започнат вътре.
 • Ако вода или почистващи препарати попаднат на контролния панел, незабавно го избършете със суха кърпа. Излишната влага е много вредна за електрониката.
 • Почиствайте филтъра за прах няколко пъти годишно. Местоположението му е показано на фигурата по-долу. Развийте тапата на филтъра, източете застоялата вода и след това почистете всички замърсявания.
  местоположение на филтъра за прах
 • Веднъж годишно е необходимо да почистите поточния филтър на входящия маркуч, който е разположен на кръстовището на входящия маркуч с тялото на шайбата.Това се прави по следния начин: изключваме водата, развиваме входящия маркуч, изваждаме клещите и изплакваме филтъра, поставяме всичко на мястото си.
 • Също така понякога трябва да инспектирате маркуча на входа. Ако върху нея се появят пукнатини или по-сериозни повреди, частта трябва да бъде променена навреме, за да се предотврати изтичане.

Е, изглежда, че говорихме за най-важното във връзка с работата на шайбата на Samsung Bio Compact S821. Ако имате нужда от по-подробна информация, използвайте инструкциите, приложени към тази публикация. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ви много за такава разбираема информация. Наследих машината и, както обикновено, без инструкции. Благодарение на вас, вече изтривам плъзгачите изцяло!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини