Всичко за пералните машини

Домашно приготвено средство за изплакване на съдомиялна машина

домашно изплакванеНе всички собственици на съдомиялни обичат да използват хапчета. От една страна, това е удобно, тъй като таблетката съдържа препарат за миене на съдове, сол и средство за изплакване, но от друга страна е скъпо. За да спестят пари, някои хора купуват препарат за миене на съдове и отделен препарат за изплакване, докато други отиват по-далеч и правят средство за изплакване на съдомиялната машина със собствените си ръце. За това какво можете да направите домашно изплакване и как да го направите, е описано в тази публикация.

Компоненти за домашни средства за защита

Има много рецепти за домашни промивки за PMM и всяка от рецептите има своите предимства и недостатъци. Вие сами ще изберете тази или онази рецепта, но първо да ви предупредя срещу използването на определени компоненти, които могат да навредят на вашето здраве и да навредят на детайлите на съдомиялната машина.

  1. Не приготвяйте промивки на базата на солна и сярна киселина. В мрежата има няколко рецепти, базирани на такива компоненти, но не е необходимо да им обръщате внимание. Киселините са много агресивни в някои части на съдомиялната машина, в допълнение, те развалят чиниите, изработени от неръждаема стомана, сребро или пластмаса.
  2. Не е необходимо да се прилагат рецепти на базата на алкали, тъй като алкалът е не по-малко опасен от киселините. Освен това алкалните изплаквания се съхраняват зле.
  3. Не си струва да правите средства на базата на оцетни есенции. 70% оцет може да се използва само в разредена форма до концентрация не по-висока от 9%. В противен случай въз основа на същността, противно на очакванията, ще остави трайна неприятна миризма върху чиниите. И как ще мирише от камерата за миене на съдомиялната машина, по-добре не я усещайте.

Рецептите за изплакване на базата на 9% оцет ще бъдат представени по-долу.

На цитрусов сок

Първата рецепта за помощ за изплакване, която ще разгледаме днес, ще бъде направена на базата на натурален цитрусов сок. Такъв инструмент е хубаво да се направи и не по-малко приятно да се използва. Става така.

  1. Взимаме половин чаша лимонов сок (той е най-подходящ).
  2. Смесете сока с четири супени лъжици глицерин.
  3. Добавете 10 капки етерично масло от портокал.

рецепта за препарат за изплакване 1

Смесваме всички горепосочени компоненти и изсипваме сместа в непрозрачен съд. За 12 комплекта ястия е необходимо да добавите само една супена лъжица препарат за изплакване. Изсипете продукта в отделението за климатизация на съдомиялната машина. Ефектът от това изплакване е невероятен. Лек цитрусов аромат ще дойде от чиниите, а от камерата за миене на съдомиялната машина ще мирише на лимони и портокали.

На балсамов оцет

Едно от най-добрите домашни промивки за съдомиялни машини се счита за продукт на базата на балсамов оцет. Как да направите такъв инструмент? Първо трябва да вземете 200 г балсамов оцет и да добавите към него чаена лъжичка етерично масло от мента. Второ, трябва да фиксирате състава, като добавите към него 30 г глицерин. Смесете добре всички съставки и ще получите отлично изплакване.

Вместо балсамов, можете да вземете 9% ябълков оцет, но ефектът ще бъде малко по-лош.

Такъв инструмент се консумира пестеливо, около 20 g на 10 настройки. За тези, които не обичат ментовото етерично масло, можете да вземете портокал или ела, от които да избирате. От чиниите ще дойде лек аромат на етеричното масло по ваш избор.

рецепта за препарат за изплакване 2

сода

Изплакването на сода от пепел също е много популярно. Извършва се много просто. Трябва да вземете 150 г сода пепел, да я смесите с 50 г боракс и 100 г лимонена киселина. Накрая добавете 50 г магнезия и получете сухо изплакване за съдове. Добавяме тази прахова смес по същия начин като гела към климатичното отделение.Разтваря се добре и придава на ястията много лек, ненатрапчив цитрусов вкус. Консумация: 2 чаени лъжички в 6 комплекта ястия.

рецепта за препарат за изплакване 3

На етилов алкохол

Някои хора, които са свикнали да пият етилов алкохол вътре, ще намерят тази рецепта за богохулна, но ние ще я дадем. Трябва да вземете 200 g 90% етилов алкохол, да го смесите с 50 g лимонов прах и 100 g топла вода. След това трябва да разбъркате старателно и да добавите половин чаена лъжичка оранжево масло. Съхранявайте средствата за изплакване в запечатан контейнер за не повече от 6 месеца. Консумация: 1 супена лъжица за 6 комплекта ястия.

рецепта за препарат за изплакване 4

На амоняк и етерично масло

Такова изплакване не само ще придаде на вашите ястия чист аромат, но и безпрецедентен блясък. Приготвя се за 5 минути. Трябва да вземете 50 мл амоняк, да го смесите с 5 г етерично масло (за предпочитане с цитрусов аромат) и 20 г балсамов оцет. Полученият продукт трябва да се постави в херметически контейнер и да се съхранява не повече от 2 месеца. Приблизителна консумация на средства: 1 чаена лъжичка в 6 комплекта ястия. Например заСъдомиялна Whirlpool ADG 422 напълно натоварен, имате нужда от 2 чаени лъжички от този препарат за изплакване.

рецепта за препарат за изплакване 5

Така че, правенето на домашно изплакване е „дребнав“ бизнес. Компонентите ще изискват и стотинка, а времето, което отделяте не повече от 5 минути. Можете да експериментирате на свой ред всички горепосочени рецепти и след това да използвате тази, която най-много ви харесва. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини