Всичко за пералните машини

Домашна пералня

Домашна пералняХората, живеещи в оживен град, често отиват в летните си къщи за почивки или почивни дни. И такава приятна ваканция може да бъде съсипана например от повредена пералня. Необходимо е да се върнете в града на няколко десетки километра, да купите ново устройство, да организирате доставката му до обекта. Не всички знаят, че можете да направите домашна пералня от импровизирани средства. Така решавате проблема, без да губите усилия за изтощителни пътувания и пари за закупуване на оборудване. Ще разберем как да направите самата пералня.

Как и от какво е по-изгодно да се направи?

Опитвайки се да улесни задачата, първият ще бъде опит за поправка на повреденото оборудване. От една страна, това е правилно, но от друга, в повечето случаи все пак ще трябва да организирате пътуване до магазина, за да закупите резервни части. Ако стоях в страната перална машина с активатор тип "Бебе", а след това ремонта му е твърде досаден и икономически непрактичен.

Ами ако няма възможност за пътуване до града? Пералнята "Направи си сам" може да се сглоби от части, разположени в страната на навеса, като вземете някои елементи от оборудването, което е изтекло. В идеалния случай, проектираният продукт трябва да елиминира необходимостта от заваряване и завиване. Монтажът отнема няколко часа.

Монтаж на перални устройства

Преди да сглобите пералнята със собствените си ръце, трябва да разберете какъв вид работа предстои. Важно е да разберете дали можете да намерите необходимите части и детайли на лятната си вила. Конструкцията на шайбата е следната:

Като задвижване можете да използвате например електрически мотор от машината Skillful Hands. Като резервоар - обемна емайлирана тава. Активаторът и неговата втулка трябва да бъдат извадени от повредената пералня.домашно измиващо устройство

Трябва да направите самото устройство, което ще осигури процеса на измиване. За да направите това, трябва да вземете пластмасов диск с дебелина около 8 мм, диаметърът на който ще надвиши обиколката на резервоара, използван като резервоар, с 10 см. В центъра на подготвения кръг се пробива дупка с диаметър 1 см, където впоследствие ще бъде поставен валът на двигателя. Електрическият мотор е фиксиран към диска със статорни болтове, размерите им са идеални в този случай.

Между диска и двигателя е желателно да поставите гумено уплътнение.

След като трябва да направите активатора. Взема се подходяща тенджера и в долната й част се пробива дупка. Там се вкарва втулка на активатора, която се затяга с гайка отвътре. Оста на активатора се поставя в ръкава отвън.

След това трябва да свържете активатора с електрически мотор. Валът на двигателя в края има резба с диаметър 10 мм. Стандартният активатор е оборудван и със сантиметрова ос с резба. Ако няма завършен ръкав със същия размер, който да свърже двете оси в страната, можете да направите следното. Вземете болта M10 и три гайки M10, завийте ги на него. Върху получената конструкция поставете стоманена тръба с подходящ диаметър и завъртете нейните краища. Закарайки тръбата от болта, получавате надеждна втулка с правилния размер. Полуготовият втулка трябва да се завинтва на вала на двигателя наполовина, другият край - върху оста на активатора.

По този начин пералнята "направи си сам" е почти готова. Има резервоар, в който ще се налива вода и заредено бельо, както и работещо устройство, което стартира цикъла на измиване. Двигателят, който всъщност е отвън, е желателно да се покрие, като опция - част от корпуса от старата прахосмукачка. Защитният капак е прикрепен с помощта на специални раздели.

Важно е да свържете окабеляването към двигателя правилно. Кабелните връзки ще бъдат под „качулката“. Захранващият кабел също е вдлъбнат под корпуса, само малка част от него с щепсела остава отвън.

За да се гарантира, че дискът е фиксиран на място по време на работа на оборудването, до долната му част трябва да се пробият 6 запушалки от обикновени пластмасови бутилки. Това ще позволи на капака да не се измества от центъра по време на работа на домашна пералня. Също така горната част на резервоара, в описания пример - емайлиран тиган, е най-добре гумирана. За тези цели е подходяща гумена тръба. Разрежете го по дължина на 2 части и внимателно поставете всяка половина по краищата около периметъра на съда.

Как функционира машината?

Курсът на измиване ще бъде следният. Пране се поставя в резервоара, тук се излива и прах за пране или течен препарат. Тогава нещата се пълнят с вода с подходящата температура.

Количеството вода и дрехи, които електродвигателят "дърпа", се изчисляват емпирично.

Устройството е потопено в резервоара. Щепселите, разположени на долната повърхност на диска, са разположени около обиколката на резервоара от външната страна. След това трябва да стартирате двигателя. Освен това не е необходимо да се фиксира работната система в резервоара. Оборотите на вала на електродвигателя ще бъдат големи, това ще гарантира висококачествени дрехи за пране.

Значителен недостатък на домашната пералня в този случай ще се счита за ниска производителност. Поради скромната мощност на електродвигателя и малкия обем на резервоара можете да изперете наведнъж около 1 кг сухи дрехи, което е еквивалентно например на пет мъжки ризи. Ако заредите повече неща, качеството на почистване ще бъде много по-лошо. За да увеличите производителността на шайбата, можете да търсите по-мощен двигател и да увеличите капацитета на резервоара.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини