Всичко за пералните машини

Какво може да се направи от стара пералня

стара пералняИдва време, когато „домашният асистент“, който ви служи вярно дълги години, се разпада и вече не е практично да го поправите. Трябва да купите нова пералня, но какво да правите със старата? Можете да го занесете в кошчето, но това ще бъде акт на неикономичен, непрактичен човек, защото толкова много полезни неща са скрити в шайбата, които могат да послужат за добра услуга. Нека да поговорим за използването на двигателя и други части на пералнята в домакинството. Надяваме се да промените решението си относно изхвърлянето на старата си кола.

Какви части от машината могат да бъдат адаптирани?

Всеки знае, че автоматичната пералня е сложен домакински уред, състоящ се от доста голям брой елементи и колкото по-модерна е автоматичната машина, толкова повече подробности има в нея. за как е подредена пералнята може да се прочете в една от статиите на нашия сайт. Ако проведете проучване на хора на улицата, със сигурност ще се окаже, че всеки десети в гаража, навеса и къщичката има стара пералня, която изглежда е жалко да изхвърлите, в същото време не се знае какво да правите с нея. Какви части от старата кола могат да бъдат адаптирани за бизнес?резервни части за пералня

 • E. двигателя. Ако старата кола работи с имейл. двигател, тогава това е съкровище само по себе си. Внимателно го извадете от кутията, като изключите всички проводници, избършете, увийте го в кърпа и го поставете на безопасно място.
 • Drum. Барабанът на пералнята е направен от висококачествена неръждаема стомана, има много приложения, така че също трябва да бъде изваден от корпуса и да се съхранява.
 • Капак на шахтата. Също така доста полезно нещо и не само самия капак, но и неговите детайли ще дойдат по-добре.
 • Крака, скоби, маркучи, ел. окабеляване. Всичко това може да ви бъде полезно навсякъде.
 • Пружини и балансирания Пружините на автомобилите играят ролята на амортисьори, те са много мощни, а балансите са добри, защото са тежки, но компактни - оставяме и двете.
 • Корпусът на пералнята. След като извлечете всички полезни, върнете се към стената на машината, самият случай също може да бъде полезен.

Важно! Ако не ви е чуждо да работите с електроника, можете да напуснете контролния блок. На контролната платка има много полупроводникови елементи, които могат да се използват за ремонт на електрически уреди и за да направят гизми полезни в домакинството.

Защо да използвате двигателя на машината и как да го свържете?

Работен имейл мотор от пералня или полуавтомат може да се превърне в основа за уреди, които са много необходими в домакинството. Най-честата употреба е имейл. ъгли за заточване на ножове, инструменти, свредла и други неща. Направата на такъв медальон не е много проста, но все пак е възможна. Първият и основен проблем е как да монтирате шлифовъчния камък върху вала на двигателя.

камък върху вала на двигателя

Диаметърът на отвора на шлифовъчния камък, като правило, не съответства на диаметъра на вала el. двигател от пералнята. Така че е необходимо да се направи фланец, който е притиснат към вала от едната страна и резба от другата, така че да можете да поставите и закрепите шлифовъчното колело. Професионалните занаятчии препоръчват да се монтира скрап от 32 мм стоманена тръба като фланец. Какво правим?

 1. Взимаме парче стоманена тръба 32 мм. Подрязването трябва да е дълго 15-20 см, много дълго няма да работи.
 2. В единия край обрязването на тръбите трябва да бъде нарязано на нишки; дължината на резбата трябва да бъде най-малко 2 пъти по-голяма от дебелината на шлифовъчното колело.

Много важно! Резбата задължително се реже в обратна посока на въртене на вала el. двигател. С други думи, ако валът ел. двигателят се върти по посока на часовниковата стрелка, така че ние правим конеца обратно на часовниковата стрелка, в противен случай шлифовъчният камък ще излети.

 1. Загряваме другия край на облицовката на тръбата с горелка и я натискаме върху вала, след като тръбата се охлади, тя ще се свърже здраво с вала. За да укрепите връзката, можете да пробиете през тръбопровода с вала на двигателя напречно със свредло и да завиете болт в отвора, затегнете с гайка. Ако има заваряване, тогава можете да хванете фланеца към вала с него - ще бъде перфектно.
 2. Сега вземете три подходящи гайки и две съответни шайби. Завийте първата гайка към фланеца, докато спре, докато нишката свърши. След това поставете шайбата, след това шлифовъчното колело, след това шайбата и гайката отново. Затягаме всичко добре и затягаме застопоряващата гайка в края.

Те направиха основното, сега нашата задача е да фиксираме двигателя възможно най-сигурно. Вижте какви дупки за крепежни елементи има в имейла. двигател, всичко е индивидуално, въз основа на това направете стойка. Най-простото е да завъртите стойката от малки ъгли и едва след това да фиксирате наждачката на работната маса.

Обърнете внимание! За да инсталирате двигателя на работна маса, можете да използвате скобата от пералнята, някои автомати имат добри стойки, които могат да се използват.

електрически наждакДруга решаваща стъпка в производството на емери е свързването на електронна поща. двигател към електрическата мрежа. Помислете за най-простия вариант.

 • Взимаме мултицет и проверяваме проводниците на мотора.
 • Нуждаем се от изхода на работната намотка. За да го откриете, трябва да измерите съпротивлението, ако устройството на един от терминалите показва стойност, близка до 12 Ома, тогава това е работното заключение.
 • Свързваме работния изход към електрическата мрежа (220V).
 • Без стартиращо устройство, нашият наждавач няма да стартира дори след като го свързахме към мрежата, следователно, за да започнете да го въртите, трябва да завъртите ръката си със сила. Действайте внимателно и ръката ви ще замени стартера.

Все още има опции за използване на електродвигател от пералня, но принципът на приложение е абсолютно същия. Поставя се на малки домашни дробилки за зърно и дробилки за трева, домакински бетонобъркачки и дори на малки дърворезби. Няма да описваме нюансите на производството на всеки електрически уред, направете аналогия сами.

Как да използвате барабан?

Барабан от неръждаема стомана е страхотно и издръжливо парче, от което може да се направи. Какви домашно приготвени продукти можете да направите сами на базата на барабан на пералня? В интернет можете да намерите много видеоклипове за това как хората правят печки за барбекю и барбекю от барабан. Всъщност нещото е чудесно и не струва нищо да го направите.

 1. Изваждаме барабана от тялото на пералнята заедно с шайбата и вала.
 2. Слагаме барабана директно на колелото с люка нагоре, тук имате импровизираното печене.
 3. Можете да използвате мелница, за да отрежете предната част на резервоара (близо до люка), за да разширите работната част на съда за пържене. Също така ще бъде удобно да поставите дърва за огрев в него.

За ваша информация! Кебапът от барабана е отличен, тъй като барабанът е осеян с огромен брой малки дупки, през които въздухът равномерно тече към въглищата, надувайки ги и осигурявайки необходимата топлина.

барбекю от барабана на пералня

В мрежата има и много видеоклипове за това как да направите малка пушечка от барабан. Много интересен и практичен вариант за използване на барабана, който тествахме сами и с удоволствие ще споделим опита си. Как се прави пушек?

 • Взимаме огромен железен тиган. Основното е, че барабанът на пералнята напълно влиза в тигана. Можете също да вземете железен резервоар от пералнята в Рига или Сибир, барабанът от пералнята LG, Ariston или Indesit е идеално включен.
 • Така че барабанът не лежи на дъното на резервоара на машината или тигана, ще направим телена стойка под формата на решетка с крака. Той ще повдигне резервоара вътре в съда и ще направи възможно поставянето на тлеещо гориво отдолу.
 • Също така правим кръгла решетка от тел, с размери малко по-големи от диаметъра на барабана на пералнята. Правим 10-15 куки към скарата, на която окачваме месо, свинска мас, риба, зеленчуци или сирене, всичко, което изисква горещо пушене.барабанна машина за пушене
 • Поставяме резервоара или тигана на равна платформа на улицата, далеч от горими предмети.
 • Поставяме няколко тлеещи жарава от огъня на дъното на резервоара или тигана, напълваме жаравата с малко количество черупки от елша или бреза и надуваме всичко това, така че димът да започне.
 • Поставяме телената стойка директно върху тлеещите чипове.
 • Поставете барабана в тигана на стойката с люка нагоре. Отгоре на барабана поставяме решетката, вътре в барабана закачаме на куките продуктите, които трябва да бъдат пушени.
 • Затваряме резервоара или тигана с капак или метален лист и притискаме отгоре с нещо тежко. Изчакваме, докато продуктите се опушат, по пътя можете да изсипете чипс в резервоара, за да осигурите нужното количество дим, това е всичко.

Дори занаятчиите правят пух и футуристични абажури за полилей от барабана на пералнята. Poof е лесно да се направи. Взимаме възглавница, изрязана от ПДЧ квадрат, отговарящ на размера на взетата възглавница. Бием възглавницата по ПДЧ с мебелен телбод. След това вземаме най-простия контур за карти, закрепете от едната страна към ПДЧ с възглавница, а от другата към горната част на стената на барабана. Имаме pouf с шарнирен капак, а вътре в pouf можете да съхранявате малки неща.

пуфчета от барабана на пералня

Можете да направите пуф, като боядисате външните стени на барабана с бои. На снимката и видеото в Интернет има много опции как да направите това. Освен това не можете да заблудите и да монтирате външната рамка на пуфа с красива материя.

За ваша информация! Пухчетата от барабана на пералнята са доста силни и ще ви издържат много години.

За да направите футуристичен абажур в детска стая, трябва да направите следното:

 1. от голямо парче текстолит (или друг негорим материал, който не провежда електричество) изрязваме кръг според размера на люка на барабана;
 2. мелница наряза долната част на барабана;
 3. изрежете дупка за патрона и кука в кръг от печатни платки;
 4. поставете касетата в кръга от печатни платки и го окачете на куката;
 5. здраво закрепете кръга от печатни платки към барабана на болтовете, така че кръгът напълно да покрива люка;
 6. барабан с патрон виси под тавана, сега ние завиваме в крушка (през предварително изрязано дъно на барабана) и се наслаждаваме на резултата от работата.

барабанна лампа

Какви домашни продукти правят хората от барабана на пералня със собствените си ръце. Ние изброихме и описахме само малка част. Барабанът е адаптиран като контейнер за измиване на гъби и плодове, отглеждани в градината. Много е удобно, слагате зеленчуци в барабана, наливате вода от маркуча през люка и вода, заедно с мръсотията, се излива през дупките. На изхода зеленчуците или гъбите са чисти.

стара барабанна пералня

Също така, барабанът може да се използва като контейнер за разсад или ограничител на растежа на храсти и многогодишни растения. С разсада е ясно, няма да обясняваме, но ще поговорим за ограничителя по-подробно. Някои храстови растения, които градинарите обичат да засаждат в собствената си зона, са склонни да растат в широчина (малини, орлови нокти, евхоним). Така че, ако излеете черна почва в барабана от пералнята и засадите, например, малинов храст, след това заравете барабана в земята, малини не могат да пропълзяват в района.

Има и други приложения за барабана на пералната машина. Основното е да включите въображението си, да не сте мързеливи да направите нещо със собствените си ръце и може би ще станете един от авторите на нов домашен продукт, създаден от барабана на използвана пералня.

Как да приложим вратата на люка?

Ние се уверихме, че може да се направи много от мотора и барабана на пералнята, но как да приложим останалите детайли, като вратата на люка. Няма нищо по-лесно. Хоризонталната врата за зареждане на люка на пералната машина е много издръжлива и може лесно да се сваля. Тя може да намери най-различни приложения.

 • Инсталирайте върху техническия отвор на кутията, покриващ щрангове и водомери. Това е много удобно, защото през прозрачния прозорец на вратата на люка можете да гледате и пренаписвате показанията на броячите. Ако е необходимо да блокирате водата, вратата на люка бързо и удобно се отваря и не пречи на достъпа до комуникации.
 • Някои разглобяват люка, изваждат изпъкнала чаша от рамката, която може да се използва като купа за хранене на домашни любимци.парна баня във ваната
 • Някои инсталират капак на шахтата на кучешка кучка. В този случай ще трябва да монтирате в кабината не само капака, но и ключалката от пералнята. Той няма да бъде блокиран, но да държи кучето затворено в кабината е съвсем.
 • Един от активните членове на форума предложи да се монтира капак на шахтата на прозореца на парната баня на банята. Вярно, първо ще трябва да изрежете кръгъл прозорец, само за да пасне на размера на капака на шахтата, но ще бъде лесно да се затвори и отвори. Не забравяйте да рисувате върху стъклото на капака на шахтата с боя, така че, за всеки случай.

Важно! Трудността да инсталирате капака на шахтата на кабината или прозореца на парна баня със собствените си ръце е правилното монтиране на ключалката, така че заключващата кука да приляга плътно.

Крака, щипки, везни и други полезни малки неща

В кои домашни продукти могат да се използват краката на пералнята? Краката на шайбата са добри с това, че са много издръжливи и могат да се регулират по височина. Завийте ги към тежка мебел, като например гардероб с дрехи и можете да я направите по-висока или по-ниска. Ако завиете краката от шайбата към работната маса, можете да я регулирате по височина, което ще направи работата по-удобна.

използване на стара пералняСкобите и окабеляването могат да се използват в процеса на ремонт на електрически уреди със собствените си ръце. За тези, които не са чужди да работят с мултицет и поялник, това малко нещо със сигурност ще дойде по-удобно. Може да се използват и противотежести. В старите перални машини противотежестите са правени главно от чугун, те могат да бъдат рециклирани, но могат да се използват и във фермата. Например, за да се смаже контейнер със зеле по време на осоляване, между другото, конкретен противотежест също е подходящ за тези цели, той е достатъчно малък и доста тежък.

Обобщавайки, отбелязваме, че се оказва, че някои детайли на "остарелата" пералня могат да бъдат използвани за създаване на нещата, които са необходими в домакинството. Това се отнася не само за мотора, но и за барабана, люка, окабеляването, скобите, везните и самото тяло. Ако имате време и желание да дадете втори живот на части от стара пералня, направете го, изразходваните сили ще ви се изплатят.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Фокс лисица:

  Добавете само за връзката на двигателя от пишещата машина с машината и красотата ... и в края на краищата, Indesites и Zanussis вече разглобяват органите, но за двигателите нищо разумно ... Не знам при такива скорости, че е абразивно за мен да го слагам изобщо или той ще излети.

  • Граватар Петя Петя:

   Отлетя, трябва да използвате най-малко барабанна ролка през колана, но не е от значение за наждачките.

  • Граватар Степан Степан:

   В Интернет има множество предложения относно платката за управление на скоростта на двигателя без загуба на мощност върху чипа TDA 1085 и седеммобилния процесор. Поръчайте, доставете и ще бъдете щастливи.

 2. Граватар Гост гост:

  Направих косачка от двигателя, нещо!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини