Всичко за пералните машини

Супер тежки перални машини

пералня с тежък режимНашите специалисти често трябва да чуят изразителната тясна пералня и дори не просто да чуят, а да ремонтират оборудване, чиято ширина е по-малка от 40 см. Изразяването на супер тежки перални машини обаче озадачи всички нас. Оказва се, че производителите наричат ​​супер тесни най-тесните перални машини с предно зареждане, дълбочината на които е от 33 до 35 см, ще поговорим за тях по-подробно.

Вече тесен

След като подробно проучихте пазара на автоматични шайби, можете да видите, че производителите активно запълват ниша тесни перални машини, разработване и въвеждане на все повече и повече нови модели с дълбочина под 40 см, докато височината и ширината на такова оборудване остават стандартни. Но ако погледнете пералните машини с предно зареждане, дълбочината на които е от 33 до 35 см, няма да видим толкова голямо разнообразие от модели, т.е. и междувременно това са перални машини с повече от изискваната дълбочина.

Представете си такава картина. Имате малък апартамент, невъзможно е да поставите пералня в банята, кухнята остава. Вие решавате да интегрирате пералнята под плота, но проблемът е, че можете да си позволите плот само на дълбочина 40 см. Разрешавате проблема от синьото.

По-голям работен плот ще изглежда обемно в малка кухня и ще заема твърде много място, което в този случай е неприемлив лукс.

За да интегрирате пералнята под плота, трябва да оставите празнина от най-малко 1 см отпред, така че предният панел да не стърчи и поне 5 см отзад, така че да има място за маркучи и захранващ кабел. В резултат на това 34 см остават под корпуса на пералнята, но къде да вземем такава шайба, дори ако тесните модели имат дълбочина 36, 37, 38 и 39 см. Оказва се, че в нашия случай дори и тясна пералня няма къде да се премести, имаме нужда от супер стегнат модел на предно зареждащата пералня с максимална дълбочина от 35 см, възможно ли е да го вземете някъде?

Преглед на тези шайби

Сред най-популярните марки перални машини можете да намерите много тесни модели, супер тежки са рядкост и не всички производители могат да се похвалят с тях. Например сред пералните машини Samsung или LG такива модели не се срещат, но под марката Indesit се намират. Е, няма да измъчваме читателя с ненужни разсъждения, но веднага да преминем към прегледа на супер тежки перални машини.

 1. Indesit IWUB 4085. Проста супер тежка пералня с размери Ш х Г х В - 60х33х85 см. Моделът има само едно предимство - ултра плитката дълбочина на корпуса, само 33 см, в противен случай техническите характеристики са повече от скромни. Зареждането на барабана е само 4 кг, въртене до 800 об / мин. Няма дисплей, но има впечатляващо количество програми за пране. Средната цена на тази кола е около 195 долара.
  INDESIT-iwub-4085
 2. Indesit IWUC 4105. Супер тежка пералня от същия производител. За разлика от горния модел, този модел има по-напреднали технически характеристики, докато размерите му са същите W x D x H - 60x33x85 см. Натоварването е абсолютно същото - 4 кг, но завъртането може да се извършва вече със скорост 1000 оборота. Машината се предлага с подвижен капак, което улеснява интегрирането на модела под плота, т.е. и 16 програмирани режима дават възможност за перфектно пране на дрехи. Цена: 225 долара.
  INDESIT-iwuc-4105

В класа на свръхтежките перални машини Indesitas се считат за най-евтините, въпреки че качеството им е подходящо.

 1. ATLANT 35M102. Тази супер тежка пералня е направена от известна беларуска компания. С размери W x D x H - 60x33x85 см, тази машина е малко по-ниска в техническите спецификации спрямо своите конкуренти, произвеждащи оборудване под марката Indesit. По-специално този модел има товар от 3,5 кг, извличане на 1000 оборота и само 15 програми за пране. Но има частична защита срещу течове. Цена на модела: 261 долара.
  Атлант-35m102
 2. Electrolux EWM 1042 EDU. Евтина, икономична и най-важното много тясна пералня от известен и отдавна утвърден производител.Размери Ш х Г х В - 60x33x85 см, заредете 4 кг сухо пране, изтръгнете със скорост до 1000 оборота, има дисплей. Има контрол на дисбаланса, контрол на нивото на пяната, както и защита от деца. Цена: 276 долара.
  ELECTROLUX-EWM-1042-EDU
 3. Hotpoint-Ariston ARUSL 105. Пералня със същите размери (Ш х Г х В - 60х33х85 см) и същите характеристики. Същото натоварване от 4 кг и скорост на въртене от 1000 оборота, но необичаен състав от програми за пране, сред които са: предотвратяване на сгъстяване, пране на нежни тъкани, подаване на пара и други. Общо има 16 програми. Средната цена на един модел: 260 долара.
  HOTPOINT-ARISTON-arusl-105
 4. Бонбони GV34 126TC2. И този модел на супер натоварването на пералнята, според нас, е много забележителен. Тя има дълбочина от 1 см повече - 34 см (Ш х Г х В - 60х34х85 см), като цяло разликата е незначителна, но техническите характеристики са впечатляващи. Първо, товарене до 6 кг сухо пране. Второ, въртете 1200 оборота в минута. В допълнение, енергийният клас A ++, отличен дисплей и стилен външен вид. Ще трябва да платите 340 долара за този модел, по принцип добра цена за такова прекрасно устройство.
  бонбони-gv34-126tc2

И така, след като направихме преглед на супер тежки перални машини, стигнахме до извода, че най-тесният автомобил има дълбочина 33 см със стандартна височина и ширина. Може би не е далеч времето, когато производителите ще се научат да правят още по-тесни технологии, но засега всичко е така. Митът, че супермоторните коли струват страхотни пари, не е нищо повече от мит. Сами можете да се уверите, че цената им е доста разумна и корелира с цените на моделите със стандартни размери.

За плюсовете и минусите на такава техника

Ние сме отдалечени, за да се справим с въпроса какви перални машини се наричат ​​свръхтежки. Това са автоматични перални машини, които имат най-малка дълбочина от 33 до 35 см. Дадохме преглед на моделите на такива машини и този преглед показва, че много компании вече са усвоили производството на такова оборудване. Освен това през последните години те все по-често предлагат тези модели на пазара, което индиректно показва стабилно търсене на тях. Какви са предимствата на супер тежки модели перални машини?

 1. Супер тънкият модел може да бъде вграден или просто поставен където може да се побере машина със стандартен размер.
 2. Тесните модели стоят много добре до стената в малка стая, спестявайки място.
 3. Благодарение на компактното разположение на частите, супер тежката машина има прилични технически характеристики, които й позволяват да работи нормално.

Такива перални машини имат и недостатъци: липсата на пълна защита срещу течове, ограниченият капацитет на барабана, липсата на сушене и т.н. Но тези недостатъци рядко спират потенциалните купувачи, така че супер тежките перални машини отсега нататък ще придобият само популярност, активно изтласквайки „домашни помощници“ в пълен размер.

В заключение отбелязваме, че свръхтежките перални машини, като техните тесни колеги, активно превземат пазара на перални машини по целия свят. В близко бъдеще по-голямата част от пералните машини ще имат или ограничена дълбочина, или като цяло компактни размери, въпреки че кой знае какво ще се случи след няколко години?

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Александър Александър:

  Резервоар от една част. А това означава, че ако лагерът се провали (1-4 години), ще трябва да закупите нов.

 2. Граватар Женя Женя:

  Нашият Hotpoint Ariston е на 15 години! Тя е тясна! Автоматично, предно зареждане. Преживя един ход. Никога не се е обаждал на ремонтник! Не купуваме нова, тя все още работи!

 3. Граватар Нина Нина:

  Нашата тясна шайба Indesit е вече на 10-тата си година. Работи толкова тихо, колкото преди. Барабанът е голям, лесно можете да измиете тюла и завесите.

 4. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви! Защото написаха колко да оставим разстоянието от колата до стената. Не можах да намеря никъде.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини