Всичко за пералните машини

Маслено уплътнение за пералня - как да смажете и как да замените?

Маслено уплътнение за пералняКъм днешна дата пералните машини са се превърнали в най-светските неща. Те, като много други домакински уреди, са проектирани да поемат някои домакински задачи и да направят живота на човек по-удобен и приятен. Дизайнът на машините им позволява да изпълняват ефективно своите задължения. Те работят на електричество, използват вода и имат някои части, които не трябва да са в контакт с влагата.

Комбинацията от тези характеристики на функционирането на машината задължава техните дизайнери да създадат система, която ви позволява да комбинирате всички тези неща и в същото време да поддържате безопасна работа и възможността за дългосрочна работа на домакински уреди. Различни маншети и уплътнения за перални машини поеха някои от задачите, свързани с предпазването от попадане на нежелани места с вода.

Описание на жлезата

Кутията за пълнене е специален материал, чиято задача е да запечата различни фуги и да предотврати появата на изтичане на вода.

Използва се във всички видове автоматични перални машини. Въпреки това, в различни модели той може да има различна форма и размер. Използваните в машините жлези може да имат някои разлики от жлезите, използвани в други видове домакински уреди.

Техните свойства и характерни характеристики зависят, inter alia, от качествата на гумения материал, от който са изработени. В допълнение към каучука, те са изработени от силиконов каучук, флуорубър и други материали.

При производството на всички варианти на маслени уплътнения за пералнята се използва специална метална вложка. Той играе ролята на армировка и спомага за поддържането на правилната форма. Тази вложка може да бъде доста крехка, така че по време на процеса на подмяна трябва да внимавате, за да не я повредите.

Маслено уплътнение в дизайна на пералнята

Салон в кръст на пералняНека да разгледаме въпроса за местоположението на масленото уплътнение в челните перални машини. Барабанът в тези машини е фиксиран върху скобата. Скобата има няколко лапи. Обикновено 3-4 бр. В средата му е стоманената ос. Той е необходим за фиксиране на барабана върху лагерния възел. Тази опция за фиксиране позволява барабанът да се върти. Тоест да има мобилност. Полуосата кара електродвигателя да се върти.

Маслените уплътнения за перални не са фиксирани към вала, а към специална втулка. А в комбинация с него осигурява нормалната работа на пералнята и защита срещу изтичане на вода. Те са водоустойчиви и предпазват лагерите и целия монтаж от влага. Ако влагата попадне върху лагерите, тогава доста скоро те ще ръждясват и ще станат безполезни.

Масленото уплътнение е много важна част от машината. В крайна сметка, ако е развален, тогава трябва да смените не само кутията за пълнене, но и лагерите. А подмяната на лагера изисква почти пълно разглобяване на пералнята. Това е много времеемка задача. И ако се обадите на капитана, тогава ремонтът няма да е най-евтиният. И ако го вземете сами, тогава това ще изисква много усилия и време.

Можете да намерите инструкции за самостоятелно подмяна на лагерите по-долу.

замяна

Резервоар за перална машина с лагери и кутия за пълненеВ действителност, за да смените уплътненията, трябва да направите същото, както да подмените лагерите. Тоест, почти напълно разглобете машината. Първо ще трябва да премахнете капака (горната част на кутията), след това да премахнете предната и задната стени. След това стигнете до резервоара, извадете го. Разглобете резервоара на две половини. И след това можете да стигнете до лагерния монтаж. Така жлезата и лагерите са разположени. Няма да описваме подробно цялата процедура за подмяна, тъй като тя вече е описана в статията за подмяна на лагери, която е на нашия уебсайт.

За да разберете колко работа трябва да свършите, предлагаме ви да се запознаете с видеозапис на подобен ремонт на пералня.Можете също така независимо да замените и двете маслени уплътнения за перални и лагери, просто като направите същото, което майсторът прави във видеото. Този видеоклип е записан на английски, но за да повторите всички действия или просто да прецените количеството работа, не ви е необходим превод. Гледайте видеоклипа:

Мазнина за пълнене на кутии

Маслено уплътнение за пералняПри подмяна на лагер и масло уплътнение (маслено уплътнение) трябва да се напълни с грес. Най-добрият вариант е да ги използвате Смажете жлезата на пералнятасмазки, препоръчани от производителя на машината. Обаче подобна смазка може да не е евтина. Някои майстори използват автомобилни и други видове грес. Такива като:

 • Литол-24 m,
 • Циатим-221
 • AZMOL алуминий,
 • AMBLIGON,
 • и други

Смята се, че повечето видове мазнини не са подходящи за тази цел. Тъй като омекотяват уплътнението на маслото и то отново може да се провали след година или две. Ето защо, ако искате да сте сигурни, че машината ще работи правилно и дълго време, по-добре е да използвате смазочни материали, препоръчани от производители или други, но проверени от вас на практика.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Евгений Юджийн:

  И така, какво да смазваме с нещо? Коя е най-добрата смазка за продажба?

  • Gravatar maxim050 maxim050:

   Приятелят ми работи като ремонтник на перални машини около 5 години. Винаги е използвал обичайния солидол. И го намаза много. Или щедро беше, или наистина трябва да бъде

   • Граватар Марат Марат:

    Каква е разликата с това, което е намазал, ако никога не знаем колко дълго са работили тези машини? Правилно поставената маслена уплътнение трябва да живее около пет години, между другото.

    • Gravatar maxim050 maxim050:

     В днешно време рядък детайл живее толкова много)

 2. Граватар Денис Denis:

  Литоли, твърди масла и други автомазки се измиват с прахообразни прахове за 2-3 месеца. След това минават още два месеца, докато лагерите ръждясват. Това е само половин година гаранция след смяна на лагерите и излиза. Смазвайте маслените уплътнения само със специална грес за маслени уплътнения на перални машини. Прахоустойчив е. Продава се в спринцовки за еднократна употреба.

 3. Граватар Олег Олег:

  Кажете ми поне една смазка, която ще е устойчива на съвременните прахове за пране. Сега те питат в сервиза за ремонт на моята пералня поне 3-4 хиляди и тогава не всеки я взима, а ако я вземат, както писа приятел преди, все още не се знае с какво се пълни тази кутия за пълнене. Разглобих го сам вкъщи, смених лагерите и кутията за пълнене, разбира се, не намерих нужната ми грес - намазах я с литол и я сглобих. Колко ще работи. Но аз вече знам тази машина като люспеста: от какво има нужда, от какви детайли и как да влезе там и т.н.

 4. Gravatar evgen Evgen:

  Машината LG работи точно 10 години, без да заменя лагерите и кутията за пълнене. И тя настърга (Въпрос - наистина ли е необходима смазката Indesit за уплътнението на маслото като най-надеждната?

 5. Граватар Сеня Senya:

  Spec. грес в бяла тръба, SkF лагери в торбички от Indesit и Merloni и т.н. И всичко това от магазина за ремонт на домакински уреди - НАЙ-ДОБРЕ !!! Не се заблуждавайте! Колата скърцаше за половин година. Аутопсия показа: масленото уплътнение (светлокафяво) се превърна в емулсия; лагерът вътре е ръждясал, както и мазнината (също ръждясала). Следователно тя се хруска. С какво се пълнят - не знам. Изглежда като обикновен солидол (което разбира се ще), но бях потресен от подобна снимка. Преметнах куп информация в интернет и извадих за себе си: от долната страна има само калциев сулфонат и можете да използвате дебел силикон върху масления уплътнител или всяка метална смазка - гума, устойчива на алкали. Така че - помислете. Нека горчивият ми опит ви послужи. А за Eugene: LG използва Kluber isoflex NBU 15 (polyurea) под марката NBU 15.

 6. Gravatar Dean декан:

  Ремонтирах машина на Indesit с метален резервоар преди 2 години. Всичко се оказа така без подготовка. Шумоляха. След разглобяването заключих - лагери. Намерен в използвания гараж СССР-ов лагери, литол, ЦИАТИМ 201. Почистих леко изгорелите лагери и го напълних. Кутията за пълнеж пълнена ручей ЦИАТИМ. Изчакване да се счупи (нивото на водата по време на измиване и изплакване под уплътнението на маслото)

  • Граватар Вит остроумие:

   Нивото на водата е под уплътнението на маслото, така че машината се върти, всички видове вода ще стигнат до там.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини