Всичко за пералните машини

Как да измиете вискоза, така че нещата да не седнат?

Вискозата седи ли след измиване?Популярна и мрачна вискоза. Изтриваме правилно! Вискозата е известна със своите добродетели от века преди. Трайната плавна материя има най-естествената основа в сравнение с други изкуствени продукти: дървесна маса и пресовани растения. Чрез промяна на дебелината или естеството на влакната човек се научи да прави тъкани, подобни на лен, памук и вълна от „изкуствена коприна“.

Ако съставът съдържа висок процент вискоза, тогава това е отлична покупка със следните предимства:

 1. Силна здрава материя, приятна на допир и интензивна на цвят;
 2. Той абсорбира влагата и позволява на въздуха да преминава през;
 3. Има добра устойчивост на пот и не се наелектризира.

Поради гладкостта на тъканта вискозата не се замърсява от доста дълго време. Такъв продукт е лесен за измиване, без да губи форма и цвят. Но ако не вземете предвид особеностите на грижата за вискоза, новите ярки дрехи след първото измиване се превръщат в ненужни безформени парцали.

Дали вискозна дреха седи след измиване?

Вискозата е много причудлива дама и изисква много внимателно отношение. Тя няма да търпи небрежност и небрежност. На първо място, трябва да изучите състава на тъканта на етикетаи едва след това решавайте как да измиете вискозата.

Когато се намокри, влакното губи половината си сила и става уязвимо.

Възможни последствия от неуспешно измиване

 1. Ако тъканта включва памук или акрил, ако продуктите са с лошо качество, продуктът може да седне. При използване на топла вода не може да се избегне деформация. В случай на добавяне към основния състав на вълната, с рязка разлика в температурата, облеклото може значително да намалее. Измитият пуловер на мама може спокойно да се даде на дъщеря си, докато детските дрехи ще станат като дрехи за кукли.
 2. Ако продуктът е изпарен по време на гладене, центрофугата се използва по време на предене, сушенето не е организирано правилно, тъканта ще се разтегне. Често такъв процес е необратим.
 3. Ако има голям процент полиестер след няколко измивания, може да се образуват макари.
 4. Ако съставът на продукта е 100% вискоза, такова облекло е най-малко податливо на деформация както по време на пране, така и по време на носене. Не напразно производителите добавят вискоза към тъканта за допълнителна здравина и блясък.

Преминаваме към препоръки!

Как да измиете вискоза? Стъпка по стъпка препоръки за ръчно и машинно пране

 1. Внимателно прочетете препоръките за грижа за продукта на етикета на дрехите. Те са най-надеждните съветници. Може би се нуждаете само от химическо чистене и не рискувате у дома?
 2. Не забравяйте да отделите леките тъкани от цветните. В идеалния случай вискозата не избледнява, но при измиване е по-добре да използвате специални почистващи препарати за ярки или бели продукти отделно.
 3. Най-надеждният вид почистване е сухото. Преди измиване старателно избършете продукта със суха мека четка, като елиминирате прах и възможни замърсители.
 4. Най-добрият вариант е ръчното пране. В едва топла вода се добавя прах за нежни или деликатни материи. Накисване за половин час - и можете да започнете да миете. Вискозата няма да понася грубото лечение. Не може да бъде усукан, набръчкан, интензивно се търка. Измийте с леки масажиращи движения и отстранете влагата чрез разклащане. Когато избирате почистващи препарати, струва си да проучите техния състав. Ако съдържа концентриран алкален разтвор, такова измиване е разрушително за вискозата.
 5. Обърнете внимание на условията за измиване на вискоза в бяло. Такава тъкан е забележителна с факта, че не избледнява, което означава, че не се изисква избелване. Но излагането на ярка слънчева светлина може да причини петна. В този случай трябва да се използва белина с натриев хипохлорид.Въпреки това водородният пероксид също е подходящ.
 6. Най-добре е да използвате чанта за пране по време на машинно пране. Използваните режими са „деликатни“ или „за коприна“ без функция за въртене. Най-добре е да се пере с подобни тъкани, може да се появят пуфчета поради груби неща. Температурата на водата не трябва да надвишава 30 градуса.

Как да изсушим вискозата?

Как да изсушим вискозата?След измиване продуктът може да бъде окачен на закачалка за палто, така че стъклената вода. Не използвайте метал, от тях може да останат петна. Мека материя и безопасна и оптимална за поддържане на формата на продукта. Можете също така да разнесете измития предмет върху равна повърхност. Ако увиете продукта в лист с „ролка“ и натиснете върху него, веднага можете да „убиете две птици с един камък“: да се отървете от максималното количество влага и да избегнете деформация. Не се препоръчва използването на електрическо сушене; вискозата не само се износва по-бързо, но и седи.

Вискозата се глади само от грешната страна, в противен случай влакната се стопят и се появява неприятен блясък, който впоследствие не може да бъде елиминиран.

Ако вискозата все още седна, можете да опитате да възстановите загубената форма. Процедурата е малко неприятна: сложете все още мокър продукт и го носете, докато изсъхне напълно.

Вискозата е отличен изкуствен материал, достойна декорация на всеки гардероб. Ако следвате инструкциите и вземете предвид как да миете вискоза, любимите ви дрехи ще привличат вниманието на другите с характерния силует и яркостта на цветовете за дълго време.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ви, обясних всичко подробно, иначе си купих панталон, изработен от вискоза и полиестер, и не знаех как да го мия правилно, сега знам, благодаря.

 2. Граватар Марал сибирски елени:

  Благодаря за добрите съвети.

 3. Граватар Мари Marie:

  Благодаря за съвета. Ще го нося на химическо чистене.

 4. Граватар Таня Таня:

  Блузата ми все още седна, въпреки че беше измита на ръка и в студена вода. Ще се опитам мокър и мокър да се облека. Ще помогне ли?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини