Всичко за пералните машини

Пералня с горно зареждане или предно зареждане - кое е по-добре?

вертикални и челни автомобилиКакто знаете, всички перални машини са разделени на две големи групи: оборудване с предно зареждане и оборудване с вертикално зареждане. Хоризонталната шайба се различава от вертикалната доста значително, освен това, дори външно не са подобни. В тази публикация подробно ще сравним два типа перални машини и ще отговорим на дългогодишния въпрос на потребителите за това кои „домашни помощници“ са по-добри.

Как са подредени тези шайби?

Основната разлика между пералната машина с най-голямо зареждане и пералната машина с предно зареждане е разположението на люка за зареждане, оттук и името. При вратите с предни колела люкът е разположен на предната стена на пералнята, а при вертикалния люк люкът е разположен отгоре. Тази разлика е важна, но не и единствената.

Пералната машина с предно зареждане, подобно на машината с най-високо зареждане, има барабани, които се въртят във вертикална равнина. Но ако за да стигнете до барабана на предното колело е достатъчно просто да отворите люка, а след това за достъп до барабана на машината с вертикално натоварване, трябва да отворите люка и специални метални врати. Ако барабанът не е поставен автоматично на пералнята с най-високо зареждане, тогава все още трябва ръчно да затегнете барабана, след това да отворите вратите и след това да заредите само прането. Различно от това.

 • Перална машина с горно зареждане, подобно на машина за предно зареждане, има панелwhirlpool_zen_1 вертикална пишеща машина управление. Панелите обикновено са сходни, но те са разположени на различни места: за фронталос отпред над люка и за вертикали отгоре.
 • Пералната машина с предно зареждане има по-обемна барабана. Ако вертикалният товар рядко има повече от 6-7 кг максимален товар, тогава челен барабан държи 12-15 кг мръсно пране.
 • Вертикалните линии имат по-малко натоварен механизъм на задвижване, което означава, че той продължава по-дълго. Едни и същи лагери се унищожават много по-рядко, а самата машина е много по-устойчива на отрицателните ефекти на центробежната сила.
 • При вертикалните пръти амортисьорите и везните са подредени по различен начин, не че това прави пералната машина с вертикално зареждане по-стабилна, но има структурна разлика.
 • Благодарение на позицията на люка, пералните машини с най-високо зареждане нямат проблем да спрат миенето по всяко време. Дори най-старите модели могат да спрат и да съобщят за бельо. Пералните машини с предно зареждане могат да бъдат спрени само ако производителят е предоставил тази опция.
 • Сравнително голям брой различни функции са интегрирани в перални машини с предно зареждане: сушене, миене с мехурчета, измиване с пара и други. Най-новите вертикали също имат някои от тези функции, но нямат сушене, поне в онези модели, които се продават в Русия.

Пералната машина с предно зареждане има маншет - уплътняваща дъвка, която не позволява на водата да проникне през затворения люк. Освен това има куп малки технически разлики, за които определено ще разкажем.

Колко място заема?

размери на машинатаМного потребители са много заинтересовани от въпроса за спестяването на място, така че често са готови да преплащат за по-компактно оборудване. В този смисъл пералната машина с предно зареждане е по-добра с това, че се произвежда в най-много 4 размера. Има перални машини: тесни, супер стегнати, стандартни и компактни. Изборът може да бъде направен в почти всички ситуации.

Пералните машини с най-голямо зареждане са почти еднакви. Ако поставите всички модели машини от този тип един до друг, тогава почти няма да видите разликата, въпреки че има някои малки разлики в размера.Например, разпространението във височина достига 10 см (от 80 до 90), въпреки че височината тук не играе особена роля. Разпространението в дълбочина е дори по-малко от 5-7 см, но ширината често е стандартна - 40 cm.

Ако сравним челната и вертикалната по размер стандартна, пералнята с вертикално зареждане ще заеме по-малко място. Ако сравним компактния фронтален с вертикалния, първият печели добри 10 сантиметра дълбочина и няколко сантиметра ширина. Сред пералните машини с предно зареждане има доста необичайни стенни модели, Те, както изглежда, са специално създадени за хора, които искат да решат проблема по икономия на коренно.

Когато говорим за общите размери на два вида перални машини, почти във всички случаи пералните машини с предно зареждане печелят - те са по-добри в този компонент.

Проблеми с удобството

вертикална машинаСега нека се занимаваме с въпроса за удобството. Коя от двата типа перални машини е по-удобна за потребителя? Отговорът на този въпрос не може да не вземе предвид субективните фактори. Често човек просто харесва повече пералната машина с най-голямо зареждане, защото е свикнал с нея и самият той не може да обясни защо. Същото е с шайбите, които имат предно зареждане. Няма да обсъждаме умишлено субективните въпроси, а по-скоро ще разгледаме обективните обстоятелства, които правят този или онзи тип пералня по-удобен.

 1. За перални машини с вертикално зареждане люкът е разположен отгоре, което означава, че не е необходимо да се навеждате надолу всеки път, когато трябва да заредите прането в барабана. За хората с радикулит това е много ценна структурна характеристика.
 2. За пералните машини с предно зареждане горният капак е напълно безплатен. Потребителите поставят буркани, бутилки, торба с прах и други неща върху нея като на рафт, считайки го за удобно.
 3. Предната част може да бъде интегрирана под плота, което е много удобно. Вертикалната линия губи в това отношение.
 4. В пералните машини с предно зареждане лесно се отстранява прахообразна кювета, но тя също така е по-лесна за използване, по-лесно е да излеете прах и да излеете балсам. Въпреки че опитни потребители на вертикали твърдят, че техните „домашни помощници” имат удобни приемници за прах, тук те са в малцинството.

Красота и поддръжка

дизайн на пералняТрудно е да се говори за красотата на пералнята, тъй като всеки потребител оценява красотата на техниката по свой начин. Но има доста обективни моменти. Вертикалните шайби за зареждане са много сходни помежду си, разликите в дизайна не се виждат. Контролният панел, предназначен да индивидуализира модела на пералнята, е разположен отгоре и затова не привлича вниманието.

В frontalok всичко е различно. Размерите и формата на люка, формата и дизайна на праховата кювета и елементите на контролния панел придават на конкретния модел на пералнята уникална индивидуалност и особена красота. Направете собствен експеримент. Отидете в хипермаркета, където се продават домакински уреди, и разгледайте гамата от перални машини с предно зареждане. В този случай погледът ви задължително ще бъде прикован към външния вид на всеки модел.

Ако погледнете моделната гама от перални машини с най-голямо зареждане по същия начин, няма да можете да видите нещо забележително - перални като перални. Все още има важен нюанс. Ако купите пералня с най-голямо зареждане, тогава следващите десет години ще трябва да се възхищавате на външния й вид, тъй като нищо не може да се направи с това. Предната част може да бъде поставена отделно и ако се уморите от външния й вид, тогава проблемът може да бъде решен чрез вграждане на оборудването в мебелите.

Само цветът на шкафа може да персонализира пералня с най-високо зареждане. Предната линия е индивидуализирана от редица елементи. Коя шайба е най-подходяща за този компонент? Направете свои собствени изводи.

Що се отнася до поддръжката, тук предпочитание може да се даде и условно на перални машини с предно зареждане. Обяснението е просто. Има повече перални машини с предно зареждане, като в тях се доставят и резервни части и различни компоненти.

Майсторите, работещи в различни градове на нашата огромна страна, са по-запознати с пералните машини с предно зареждане. Съответно, компоненти и резервни части за предни камери могат да се купят по-евтино, но условно майсторите ще се справят по-добре с ремонта си, въпреки че тук всичко е индивидуално. Надеждността на пералните машини с предно зареждане и вертикално зареждане е приблизително една и съща, много ще зависи от страната на сглобяване, производителя и много други фактори.

Защо вертикалата е малко по-скъпа?

вертикални и челни автомобилиСпоред самия производител пералните машини с най-високо зареждане са малко по-скъпи за производство, което означава, че това със сигурност ще се отрази на крайната цена на този тип домашни помощници. Но ние смятаме, че това не е единствената причина. Факт е, че пералните машини с най-голямо зареждане са по-малко търсени, има по-малко от тях, което означава и по-малко търсене за тях. Търсенето, както знаете, създава предлагане и колкото повече производители предлагат перални машини с предно зареждане, толкова по-силна е конкуренцията между тях.

До какво води това? И това води до факта, че производителите, конкуриращи се помежду си, са принудени да свалят цените на стоките, за да останат в съответната икономическа ниша. Някъде този ефект се проявява повече, някъде по-малко, но в крайна сметка пералните машини с челно и вертикално натоварване, приблизително идентични по технически характеристики, струват различно. Освен това разликата в цените очевидно не е в полза на вертикалите.

Какъв е изводът?

Въз основа на комбинацията от положителни характеристики и въз основа на мнението на повечето потребители Заключение - пералните машини с предно зареждане са малко по-добри от пералните машини с най-високо зареждане. Въпреки че, разбира се, вертикалните линии също имат право да съществуват, освен това в редица случаи използването им е по-оправдано.

По принцип нашето общо мнение е в съответствие с пазарната ситуация. Ако погледнете пазара на автоматични перални машини, ще видим следната картина: пералните машини с предно зареждане представляват около 80%, докато вертикалните линии само около 20%. По-нататъшното разсъждение е безсмислено, защото числата говорят по-красноречиво.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини