Всичко за пералните машини

Перални машини с предно зареждане - подробен преглед

Перални машини с предно зарежданеПерални машини с предно зареждане - безброй асортимент от различни производители в специализирани магазини радва днешния потребител. Всички те имат различни цени и допълнителни функции. Но защо един модел може да издържи до 10 години за собствениците, докато за други пералната машина изисква първи ремонт след само няколко употреби?

Разбира се, важен критерий тук е качеството на производството на агрегата, как собствениците го използват и набор от технически характеристики. Пералната машина с предно зареждане е трудна за избор, затова е важно да се ориентирате в разновидностите на моделите, представени от пазара на домакински уреди.

размери

Преди да закупите и свържете пералня, трябва да определите нейния оптимален размер. Производителите се опитаха да вземат предвид всички желания на своите потребители и затова в магазините има тесни, малки по размер и стандартни модели машини, от които да избирате.

Необходимо е да се ориентирате в тези типове, за да изберете за семейството правилното количество товар от дрехи и друго бельо. Ако семейството има двама или трима души, тогава оптималната машина би била с товар от 3 кг пране. За средно семейство (до пет души) са подходящи автомобили с пране до 5-6 кг. Но ако машината ще се използва от седем или повече души, тук ще ви е необходимо устройство, в което можете да поставите почти 8 кг пране.

Функции на предната пералня

Какво може да ни зарадва с перални машини от този тип?

Режими на пране

Всяка перална машина с предно зареждане има своя ефективност на измиване, която може да се определи чрез специална маркировка. Тя се обозначава с прости букви - от "A" до "G". Елитният клас на пране ще гарантира запазването на тъканите дори след многократно пране.

Хоризонтално зареждане на пералнята

Процес на измиване

Традиционният процес на измиване. В такива перални машини праховият разтвор запълва пространството, където барабанът и прането се въртят.

AquaSpar. Контактът на дрехите с разтвора става не само от дъното на барабана. В процеса на измиване той се напоява отгоре, когато водата се хване в горната част на барабана.

3-DAquaSpar. Идеална модерна машина с тристепенна система за водоснабдяване. Тъканите се накисват в прахов разтвор от няколко страни на барабана.

3-DAqua-Tronic. Той има възможностите на 3-DAquaSpar и AquaSpar, които се характеризират с напояване на бельо отгоре и от няколко страни едновременно.

Activa. В този процес на работа на пералнята водата се подава от мощно захранване. За кратък период от време бельото се подлага на най-силната първична обработка.

Директен спрей В този режим сапуненият разтвор непрекъснато навлиза в машината до процеса на изплакване, благодарение на специална помпа, която го задвижва през барабана няколко пъти.

Combiwash. Системата осигурява цялостно потапяне на прането или напояването, в зависимост от това дали режимът на пране е избран - деликатен или стандартен.

Измийте с въздух и мехурчета. Процесът на измиване е високоефективен поради водата, обогатена с въздух. Това ви позволява добре и деликатно да миете дрехи от най-трудните петна от кал.

Перална машина на плота

Функция за сушене

Челни перални машини с възможност за гладене или сушене значително улесняват работата на домакините и спестяват ценно време. След обичайното въртене, машината автоматично включва режима на сушене на прането при определена температура, в зависимост от границите, до които се зарежда барабанът. Обикновено дрехите се сушат чрез издухване при ниска температура.

Режими на сушене

"Под желязото." След измиване прането запазва лека степен на влажност, но може да се глади и ще бъде готова за изпращане в шкафа.

„Сух“ или „за съхранение“.След измиване дрехите без използване на ютия могат да бъдат сгънати в килер.

"Много сухо." В този режим е добре да измиете хавлиени кърпи и халати, които могат да бъдат изпратени в гардероба веднага след изваждането им от колата. Това се отнася и за цялостното работно облекло, което не изисква гладене.

Сушилня за миене"Ускорено сушене." Подходящ за тъкани с висока износоустойчивост, тъй като по време на процеса на сушене те са изложени на висока температура за кратък период.

"Деликатно изсушаване." Идеален за спално бельо, изработено от тънки и крехки тъкани, напълно запазва структурата на бельото без да му навреди.

Предните перални машини със сушене имат своите недостатъци - нещата се износват много по-бързо, ако постоянно се сушат в барабан.

екстракция

Класът на завъртане се обозначава с буквите "A" до "G". Също така от голямо значение е броят на оборотите, които барабанът прави по време на въртене. За тънки синтетични материали ще са необходими само 350 оборота, а за тънките дрехи - до 600 оборота. Ако машината се използва за пране на груби, хавлиени или деним тъкани, тогава режимът на въртене в нея трябва да бъде най-малко 1000–1200 об / мин. Препоръчваме най-високото въртене до 1800 об / мин за обработка на детски неща. Колкото по-високо е нивото на въртене, толкова по-добре премахва остатъците от праховия разтвор преди изплакване.

Допълнителни функции в челните перални машини

 • Леко или ръчно измиване (барабанът няма въртеливи движения, а само леко се колебае).
 • Измийте деликатна вълна (много бавното завъртане на барабана гарантира запазването на тънките и меки вълнени неща).
 • Половин товар (идеално, ако има малко количество дрехи, които трябва да се перат).
 • Икономично пране (идеално за спестяване на прахове, контролиране на консумацията на вода или електроенергия с минимално износване на пералната машина).
 • Бързо измиване (подходящо за леко замърсени тъкани, спестявайки време).
 • Предварително измиване (опция за предварително накисване за силно замърсени тъкани с няколко изплаквания).
 • Интензивно измиване (режимът е необходим за измиване на стари петна върху спално бельо при повишени температури и с разход на време).
 • Премахване на излишната пяна (опция, при която барабанът автоматично спира и излишната пяна се отстранява от нея).

Обърнете внимание на барабана

Качеството на измиване се увеличава значително, ако пералните машини с предно зареждане се освободят под ъгъл с барабана. По-добре е да закупите пералня, където барабанът има малки многобройни отвори. В този случай потребителят има гаранции, че машината ще бъде надеждно защитена от механично въздействие от малки предмети.

Металът е стандартният материал за изработка на барабани, но все повече и повече полимери се подменят. Те имат специална здравина, издръжливост, устойчивост на корозия и перфектно задържат топлината в пералнята.

Характеристики на дизайна

Ако маркучите на пералнята са разположени отстрани, тогава инсталирането му ще бъде много по-лесно. За по-лесно транспортиране е по-добре да закупите жилище на колела.

Струва си да обърнете внимание на пералнята, която има еластични амортисьори по тялото. Те осигуряват ниско ниво на вибрации в състояние на пране и по време на цикъла на въртене, което значително удължава живота на пералнята. Поддръжката на пералнята е по-проста, ако в нея са вградени сменяеми панели отгоре и отпред.

Какви допълнителни елементи удължават експлоатационния живот:

 1. Водно охлаждане в автоматичен режим;
 2. Самопочистващ се филтър във водната помпа;
 3. Автоматична защита на помпата от прегряване.
   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Анджелина Анджелина:

  Има много фронтални перални машини, трудно е да изберете от тях. Търсих преди всичко със сушене, плюс не ми се искаше с малко натоварване (ние сме големи любители на огромни одеяла, които са наситени с вода и просто стават тежки). В крайна сметка всичко, което ми трябваше, беше открито в шайбата на Hotpoint. Все още съм много доволен от нея. Говоря за това - не бързайте да хващате първото нещо, което ви хваща окото. Изберете разумно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини