Всичко за пералните машини

Режим на измиване на ръце и как да го използвате

режим на миене на ръцеЕдин от най-популярните режими в пералнята е ръчното пране. Хората се опитват да заменят процеса на измиване в мивката с този режим, за да спестят време и усилия. Колко ефективна е такава програма и как да я използваме, нека да ги разберем заедно.

Описание на режима

Ръчното пране в пералнята е предназначено за пране на пране възможно най-внимателно. В същото време въртенето на барабана е сведено до минимум, по време на измиването той виси само отстрани и въртенето практически отсъства или преминава при най-ниски обороти.

Що се отнася до температурата на водата, в зависимост от модела на шайбата, тя загрява не повече от 30-400S. Освен това в инструкциите за машината производителят посочва, че барабанът може да се зарежда в този режим само половината от максимално допустимото натоварване. Това означава, че ако вашата машина е проектирана за 6 кг пране, тогава в ръчен режим можете да миете само 3 кг. Благодарение на това нещата се набръчкват по-малко, изплакнете по-добре.

Знакът за миене на ръцете на почти всички перални машини е един и същ. Това е боядисана леген с вода и ръка. Понякога числото 30 е изписано на таза, което означава температурата на загряване на водата. Има перални машини, на които има два отделни режима на ръчно пране. Единият от тях има знак под формата на леген с подпис 30, а другият режим има знак с подпис 40.

режими на ръчно пране

Някои производители изобщо не се притесняват, като правят контролния панел на пералнята възможно най-информативен, подписват всички режими с думи, без да рисуват икони.

Кога да използвате

Ръчният режим на пране в пералнята се използва най-често, ако върху етикета на дрехите има знак, който забранява пералнята на машината или предупредителен знак, че дадено нещо може да се пера само на ръка. Тези неща включват:

 • изделия от коприна;
 • вълна или кашмир;
 • вискозни предмети;
 • връхни дрехи, като пухени якета, якета, якета, палта.ръчно измиване

Опитните домакини използват тази програма за измиване:

 • костюми, поли, панталони;
 • леки завеси от органза или тюл;
 • сутиени и друго бельо;
 • дрехи с бродерия, апликация и други декорации;
 • платнени обувки, като маратонки или маратонки.

Съвет! В режим на ръчно пране си струва да измиете тези продукти и неща, които нямат силно замърсяване. В противен случай продуктът може просто да не се откачи.

За да засилят ефекта от измиването на ръцете в машина, много домакини предварително накисват предметите в разтвор на прах или замърсени с пяна места за 15-20 минути. В този случай нещата са по-добре измити, но не се разтягат, не избледняват, не губят външния си вид.

Алтернативни програми

нежно измиванеМиенето на ръце не е единственото, което е нежно към тъканите. В някои машини може да има няколко подобни режима наведнъж, леко различаващи се един от друг. А понякога програмата „миене на ръце“ по принцип липсва. Ето някои алтернативни режими, които можете да намерите в шайбите:

 • Деликатно измиване;
 • коприна;
 • вълна;
 • Бережна 30.

Тези програми се различават по продължителността и скоростта на въртене на барабана по време на измиване.

В заключение отбелязваме, че ако миенето на продукт в пералня е забранено, тогава тази препоръка не трябва да се пренебрегва. Автоматичното миене на ръце не е опция. Понякога е по-добре да измиете продукта с ръце, резултатът може да бъде много по-добър. Изберете правилната програма за измиване, тогава нещата ще запазят външния си вид по-дълго.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Владимир Владимир:

  Вчера купих пералня, изучавам програми. Отначало не разбрах за какво е автоматичен режим на пране, сега е ясно. Благодаря много.

  • Граватар Елена Елена:

   И защо веднага не поставиха режима на вълна?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини