Всичко за пералните машини

Преглед на пералната машина за ръце

ръчни перални машиниЕко технологиите навлизат здраво в живота ни, сякаш ние в редица случаи не сме му се съпротивлявали. Така че обичайната за нас автоматична пералня има алтернатива - ръчна пералня. Какви са пералните машини, какви предимства и недостатъци имат и как да ги използвате, ще говорим за всичко това на страницата на тази публикация. Освен това ще дадем преглед на такава техника, така че да можете да я разгледате, като използвате конкретни модели като пример.

За какви автомобили ще говорим?

Ръчната пералня е доста продължителна дефиниция, не е подходяща за повечето модели перални машини на съвременния пазар. Как става това ръчна машина? Нека за начало да определим терминологията и да уточним кои перални машини ще наречем ръчни. След много размисли и анализи на пазара, нашите специалисти излязоха с идеята, че по-голямата част от експертите по света използват ръчни перални като всякакви перални устройства, които работят без електричество.

Пералня без електричество е механично устройство, което работи напълно независимо от всякакви комуникации.

Ако това е вярно, тогава трябва да имаме предвид, на първо място, моделите перални машини, които работят благодарение на мускулната сила на човек. Това са преносими уреди за миене на къмпинг, предназначени да улеснят живота на туристи и летни жители. Те не винаги приличат на познати ни автоматични или полуавтоматични перални машини, но изпълняват добре своята функция.

Плюсове и минуси на такива шайби

първо измиване на ръцетеВъзрастта на пералните машини започва именно с примитивни механични модели, които дори мият прането много посредствено. Беше по-лесно да вземете сапун и пералня и да перете дрехи, без да прибягвате до някакви съмнителни устройства. Оттогава много неща се промениха, за да заменят механичните машини за миене на ръце с електрически полуавтоматични устройства, а след това и електронни напълно автоматични „домашни помощници“.

Какво виждаме в 21 век? Механичните перални машини се появяват отново. Какво е това, крачка към по-светло бъдеще или връщане към миналото? По-скоро първата, отколкото втората, защото съвременните механични шайби изобщо не са като предшествениците им, изобретени още през втората половина на 19 век. Нека разгледаме техните предимства и недостатъци и едва тогава ще направим изводи. Да започнем с достойнствата.

 • Малки размери. Механичните перални устройства в някои случаи лесно се побират в малкия багажник на кола или дори в раница, което им позволява да се използват в къмпинг условия.
 • Пълна автономия. Шайбите за ръце не изискват електрическа връзка, както и топла или студена вода. Взех малко вода от потока, нагрях го с тенджера точно на огъня, след което го излях в пералнята - и не зависиш от ползите от цивилизацията.
 • Минимални разходи. Въпреки че самата машина с ръчно или крачно задвижване не е евтина, определено ще спестите от вода и електричество, което в момента изобщо не е излишно.
 • Простота на дизайна. Ръчните шайби са лесни за използване и много надеждни. Те могат да издържат много дълго време, значително улеснявайки живота на потребителя.
 • Уважение към нещата. Ръчните машини не развалят дрехите, защото не работят с висока скорост и не оказват прекомерно механично въздействие върху тъканта.
 • Скоростно измиване. В такива перални машини няма дълги цикли на пране, което означава, че наистина можете да спестите времето си.

Говорихме за предимствата на ръчна пералня, както можете да видите, тя има доста предимства. Сега е ред на недостатъците. Ние не се занимаваме с реклама, така че няма да скрием нищо от вас.

 1. Механичните перални обикновено имат малък товар, така че не можете да миете голямо количество пране.
 2. Ефективността на измиване на такива машини е задоволителна, но все пак те са далеч от автоматичните машини.
 3. Тези коли се разграждат рядко, но ако това се случи, ще бъдете съборени, за да намерите майстор, който може да ги поправи.
 4. Пране в такава машина, прилагате ръчен труд, а това само по себе си не е много добро, защото машината е изобретена с цел да се сведе до минимум или да се елиминира ръчният труд. Освен това по време на миенето няма да отидете никъде, трябва да седнете и да завъртите копчето или да натиснете педала.
 5. Механичните машини само мият и изплакват прането, въртят се и още повече, че сушенето не им е достъпно.

Принудителното време, свързано с използването на ръчни перални машини, ще включва и времето, което ще бъде изразходвано за загряване на водата. В кампанията, ако загреете водата на клада, ще прекарате поне 30-40 минути.

Преглед на автомобили без ток

Както обещахме, в рамките на настоящия параграф ще предоставим преглед на механичните перални машини, които могат да работят напълно автономно. Веднага правим резервация, на пазара няма домашни механични шайби, така че ще говорим само за чужди проби, които обаче се продават и в страните от ОНД.

Wonderwash. Великолепна малка пералня, която може да работи автономно, но ако е необходимо, тя е свързана към водоснабдяването чрез специален маркуч. Механизмът се задейства ръчно чрез завъртане на специална дръжка. Всичко това силно прилича на ръчна месомелачка., Машината се изтрива доста добре, въпреки че максималният товар оставя много да се желае - тя е 2,2 кг. За измиването са необходими около 3 литра вода и приблизително същото количество за изплакване. Тази машина използва вакуумна технология за отстраняване на петна.

Машина за миене на ръце Wonderwash

Барабани от YIREGO. И това не е ръчна, а машина за миене на крака, която е изобретена в Канада. Машината работи напълно в механичен режим и се задвижва чрез многократно натискане на крака върху педала. Барабаните консумират не повече от 5 литра вода на едно измиване и могат да измият до 2,2 кг пране. В допълнение, това е една от многото механични машини, способни да въртят пране. Повече подробности машина за пране на крака Барабаните са описани в същата статия, публикувана на нашия уебсайт.

Крачка за барабани Drumi

Scrubba. И това по принцип не е нещо като уред за пране, който авторът, колкото и да е странно, нарича пералня. Ние обаче смятаме, че това устройство все още е устройство, а не машина, но няма да спорим с притежателя на патента. Скруба е изобретен в Австралия от местен запален турист. Това всъщност е торба с вътрешна гофрирана повърхност. Работи така:

 • слагате бельо в торба Scrubba;
 • изсипете до 13 литра вода там, изсипете прах;
 • слагате торбата на земята и започвате да я навивате интензивно с ръце на земята;
 • прането отвътре се изплаква активно и се трие в гофрираните стени на торбата, замърсяванията се отмиват.

Потребителите на Scrubba като предимства на машината отбелязват ниската цена, високото качество на измиване и много малките размери и тегло. Това устройство без вода тежи 150 грама.

Уред за пране Scrubba

Разклащане на шайба. Това е друга перална машина за ръце, която обаче изисква батерии. Тази малка машина наистина прилича на шейкър на барман. А принципът на нейната работа също наподобява манипулацията на този „гуру на напитката“, който почита на бара, смесвайки коктейли.

Shaking Washer се продава като машина за чорапи. Наистина може да измие няколко чифта чорапи. Слагаме прането в контейнера, наливаме вода, изсипваме праха, затваряме капака и разклащаме интензивно машината от страна на страна, след това просто трябва да извадим чистото бельо от контейнера, да го изстискаме и да го окачим да изсъхне.

Разклащаща се шайба - чорап шайба

В заключение отбелязваме, че ръчните перални машини са отлично изобретение, за което никое поколение туристи и летни жители няма да кажат благодарности.Човек обаче трябва да разбере, че такава ръчна пералня няма да замени модерна пералня и изобретателите не са имали за цел да революционизират света на машиностроенето. Ръчните машини заемат малкия си сектор на пазара на перални машини, не планират да излизат навън.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини