Всичко за пералните машини

Перални машини с руско производство

Перални машини от РусияНапоследък пералните машини с думите „Произведено в Русия“ стават все по-често срещани, което несъмнено предизвика интереса на купувачите. Какво означава този надпис, дали пералните машини наистина произвеждат в Русия и те могат да бъдат наречени руски или това е просто маркетингов залог. Много хора помнят битовите уреди от домашно производство с високо качество и дълъг експлоатационен живот, но можем ли да кажем същото за руските перални машини, ако има такива, нека да си признаем.

Производство или монтаж в Русия: каква е разликата?

Производството на перални машини в Русия продължава още от съветските времена. Всички знаят такива машини от типа на активатора като "Baby", "Ob", "Fairy", дори бяха произведени полуавтоматични модели. Но що се отнася до производството на автоматични перални машини, тогава първата съветска пералня може да се нарече машина "Вятка-12", направена на 23 февруари 1981 г. Въпреки това, дори тази машина не е 100% съветска, тъй като беше сглобена според схемите на пералните машини Ariston.Перална машина Vyatka 12

Днес пералните машини на кировската фабрика Вятка също не могат да бъдат наречени изцяло руски, тъй като през 2005 г. компанията беше купена от кампанията Candy. Те актуализираха цялото оборудване и продължиха да развиват производството на перални машини, въвеждайки техните технологии. Такива машини могат да се нарекат само машини, сглобени в Русия, но не и руски.

Важно! Перални машини от руско производство могат да се считат само за такива, които се произвеждат под собствената му марка, сглобени по собствени технологии. Наричат ​​се и домашни коли.

Повечето от предприятията, които сглобяват пералните машини, са представителства на известни чуждестранни компании (Германия, Италия, Корея) или предприятия, закупили правото да използват добре известна търговска марка и марка. За пералните машини, произведени в такива предприятия, те казват, че те се сглобяват само от ръцете на руските работници.

Марки перални машини

Фабрика на Samsung в РусияВ Русия монтажа на перални машини под следните марки:

 • Indesit и Hotpoint Ariston - производството на машини под тези италиански марки се извършва в завода в Липецк;
 • LG - производство на машини с корейска марка се извършва в района на Москва (град Руза);
 • Samsung - автомобилите с тази корейска марка се произвеждат в района на Калуга;
 • Беко и Вестел - автомобили с турски марки се правят във Владимирска област (Киржач и Александров);
 • Bosch и Siemens се сглобяват в Санкт Петербург;
 • Бонбони - пуснати във фабриката "Вятка" в Киров;
 • Atlant - автомобили под беларуската марка се произвеждат в Москва.

Автоматичните перални машини, произведени в Русия, се произвеждат в далекоизточната фабрика "Океан". Те представляват и двата модела с челно и вертикално зареждане на спално бельо. По принцип руските перални машини са най-прости перални машини за активатор със и без завъртане, обичан от летните жители поради малкия си размер и мобилността. Пример за такава машина е полуавтоматичната машина на Сибир, произведена в завод в Омск.

Компанията Evgo, намираща се в Хабаровск, също се занимава с производство на автоматични перални машини. Но тези машини могат условно да се нарекат руски, тъй като те са сглобени от китайски компоненти.

Забележка! Много често компаниите фалшиви автомобили на популярни марки и посочват страната на произход на марката, а не страната, в която е бил сглобен автомобилът, като страната на производство.

Характеристики на руските перални машини

Характеристиките на производството на перални машини в Русия са в характеристиките на търсенето на пазара. Домашните потребители се интересуват от автомобили със следните характеристики:

 • челен тип зареждане на бельо;
 • малки по размер машини с малка дълбочина;
 • голям товар от спално бельо;
 • икономичен за консумация на енергия и вода.

За разлика от европейците, нашите хора предпочитат перални с предно зареждане, именно на такива машини е ориентирана по-голямата част от производството. Само сред "шайбите" от Ariston има модели с вертикално зареждане на руския монтаж, Повечето кампании са насочени и към производството на нестандартно оборудване. Това са перални машини:

 • с намалена дълбочина от 50 до 55 cm се произвеждат във фабриките на Beco, Ariston, Atlant. Канди;
  Пълноразмерните машини се предлагат само от производители Kandy, Ariston, Atlant и LG.
 • тесни автомобили с дълбочина от 49 до 39 см. Най-често срещаните автомобили с дълбочина 40 см и се срещат с дълбочина 39, 42, 45, 47 см;
 • тежкотоварни машини с дълбочина от 36 до 33 см такива машини са под марките Kandy, Ariston, Atlant, Indesit, Beko.

Руски перални машиниПри тесни размери пералните машини губят максималното си натоварване, но в машините, изградени в Русия, този проблем е решен. Така например машината Kandy на дълбочина 33 см изтрива 4,5 кг пране, на дълбочина 40 см натоварването нараства до 7 кг. Стандартните руски перални машини се произвеждат с товар до 8 кг.

Ако изберете пералня, сглобена в Русия, тогава тя е оборудвана само с пълна защита срещу изтичане и защита от пренапрежения на тока. Машините за херметичност са от Bosch, Ariston, Indesit, LG. Частичен е на разположение в Атланта и Беко, но те също така имат защита срещу пренапрежения.

Що се отнася до консумацията на енергия, подобно на европейските, автомобилите с домашно производство имат клас на ефективност А. Средният разход на вода също не надвишава 45 литра. Това се осигурява не само чрез намаляване на количеството на спалното бельо, но и чрез използването на най-новите технологии, като Smart Technology, Inverter Direct Drive.

Съотношение цена / качество

Производството и монтажа на перални машини в Русия доведе до намаляване на качеството на оборудването. Но в същото време цената също намаля, което го направи достъпно за по-голямата част от населението на страната ни. За няколко години експлоатация на машини от руски монтаж, майсторите на сервизните центрове стигнаха до извода, че такива машини са едни от най-ненадеждните.

Статистиката показва, че най-често пералните машини Indesit от руския монтаж влизат в ремонт. Също така често „руски босове“ се срещат в ремонти, чиято цена е много по-ниска от колите на същата марка, но на немска сглобка. Краткотрайни руски автомобили Beko, Vestel и Kandy. Ако сравним експлоатационния живот на машините, сглобени в Русия, тогава той е най-краткият.

 • Автомобилите, сглобени в Русия от китайски компоненти, работят без отказ от 2 години.
 • Автомобилите, произведени от Русия от оригинални резервни части (немски, италиански и др.), Издържат средно 5 години.
 • Китайските автомобили също служат средно 5 години.
 • Пералните машини, изградени в Корея или Италия, издържат до 8 години.
 • Автомобилите от френската и немската монтажа могат да издържат от 10 до 16 години.
 • Най-надеждни са пералните машини, сглобени в Австрия и Швеция. Техният експлоатационен живот, в зависимост от условията на работа, варира от 14 до 20 години.

Когато купувате пералня, трябва да обърнете специално внимание на страната, в която е отивала. Напоследък ще бъде доста трудно да се намерят перални машини от оригиналния монтаж на онези марки, които са сглобени в Русия. Например Bosch на германската асамблея, LG и Samsung на корейската асамблея (главно Русия и Китай). Китайските и руските автомобили са най-евтините, така че търсенето на тях нараства значително през годините.

За ваша информация! В допълнение към Русия пералните машини на известни марки се сглобяват в Китай, Франция, Полша, Словения. Качеството им също е по-ниско от оригинала, но печели по отношение на руснака.

Преглед на модела на машината

За да си представим напълно какви са пералните машини, произведени от Русия, ето няколко конкретни модела с техните основни характеристики.

 • Пералните машини Вятка-Мария и Вятка-Катюша са автоматични машини, първата от които е със стандартни размери 85х60х54 см и товар на спално бельо до 5 кг, втората машина е тясна и има дълбочина 45 см, натоварването й е 4 кг сухо бельо. Особеността е, че резервоарът е изработен от неръждаем метал. Тези перални машини принадлежат към икономичната класа, цената им е в диапазона от 11 хиляди рубли. Вятка-Мария и Вятка-Катюша
 • Indesit IWUB 4085 - автоматична машина с дълбочина само 33 см, която ви позволява да я поставите в малки помещения. Освен това, най-големият товар за спално бельо е 4 кг. По време на въртящия се цикъл той ускорява до 800 оборота в минута, което определя класа на въртене D. Той има частична защита срещу течове. Цената на такива автомобили от Indesit варира от 13-15 хиляди рубли.
  Перална машина Indesit
 • Bosch WLG 24260 OE - автоматична машина за предно зареждане с максимално натоварване от 5 кг. Дълбочината на тази машина е само 40 см. Броят обороти по време на въртенето до 1200. Тази машина има 3D система акваспар, която овлажнява прането, което спестява разход на вода. Функционален дисплей, на който руските потребители обръщат специално внимание. Те имат приемлива цена до 23 хиляди рубли.
  Пералня Bosch
 • Hotpoint-Ariston VMUF 501 B е тясна предна челна машина с товар до 5 кг и скорост на въртене до 1000 об / мин. От характеристиките си струва да се отбележи функцията против алергия. Разходи до 18 хиляди рубли.
  Перална машина Аристон
 • Ocean WFO-860S3 - руска машина с вертикален тип зареждане и електронно управление. Има дисплей за ниво на водата. В допълнение към отделението за климатика има отделение за избелване на пране. Възможно е да добавите пране след включване на машината. Размерите са 91х52х53см, това ви позволява да поставите машината в тясна баня.
  Перална машина океан

Така че сред пералните машини, построени в Русия, е напълно възможно да се намери добър вариант за домашна употреба при сравнително ниска цена. Най-добре е да изберете перални машини от тези марки, които са сглобени от оригинални резервни части и процесът на сглобяване се следи правилно. И не забравяйте, че дори скъпото оборудване може да се счупи.

   

13 коментара на читателя

 1. Граватар Виталий Виталий:

  Коя е по-добрата машина?

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Само LG!

   • Граватар Серафим серафим:

    Не мисля така!

 2. Граватар Юра юра:

  И къде да вземем резервни части в случай на какво. Имам Вятка Катюша. Истински стар, така и какво. Куката на люка се счупи. И какво, трябва ли да си купя нова кола заради това? И старият работи добре. Ето къде да вземем тази кука? Няма никъде.

 3. Граватар Марина яхт клуб:

  Имам Вятка - Катюша мие от 16 години. Разбрах, че остарявам, но не искам друго. Ако имаше повреди, капитанът го поправи у дома. Къде да купя такъв?

 4. Граватар Татяна Татяна:

  Моля, кажете ми дали има перални със стандартна дълбочина, но тесни по протежение на фасадата, когато са необходими спестявания не в района на стаята, а в размера на мебелите и уредите по стената. Бих искал кола с размери, като тези, заредени отгоре, но предназначени за плот. Не е необходимо вратата да бъде прозрачна. Как производителите решават подобни проблеми? Малко вероятно е да задам такъв въпрос сам. Наистина никой не се сети за подобна задача?

 5. Граватар Олег Олег:

  Автомат Vyatka va 160500. Работи вече 30 години. И поне това. Сменях само уплътнения и лагери. Бих си купил нов без колебание.

 6. Gravatar Anonymous аноним:

  Така че, господа, автоматиката "Вятка" 14 работи вече 15 години. Старият собственик стоеше повече от 10 години, издание 1991 г. :) Чест и похвала, работи без провал понякога и до три измивания на ден! Минус - потребление на електроенергия. Нисък поклон пред производителите!

 7. Gravatar German немски:

  Откъде идва това твърдение относно руското събрание на Bosch? Доказателство моля!

 8. Граватар Сергей Сергей:

  Пералнята Ariston (италианско сглобяване) работи с нас от 2007 г. 🙂

 9. Граватар Роман Роман:

  Имаме изградена в Русия машина Bosch със защита от течове ... изтича след 2 години работа! Защитата работеше, блокира водата. Разглобих го с Божията помощ и видях, че маркучът за подаване на вода е влетял в отделението за прах за пране. При сглобяването те забравиха да сложат скобата, тя висеше свободно на маркуча, а скобата не беше носена на съседния маркуч, който за щастие не успя да отлети. Сложих всичко, източих водата, докато работи, слава Богу!

 10. Граватар Татяна Татяна:

  Къде мога да продам пералнята "Вятка"? Той бездейства вече 10 години.

  • Граватар Вася Вася:

   Опитайте го на Avito.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини