Всичко за пералните машини

Режими на съдомиялни машини

PMM режимиНа днешния пазар можете да намерите хиляди модели съдомиялни машини. Всеки модел има свой набор от режими, благодарение на които се справя със задачата си. И така, какви са режимите за миене на съдове?

В тази публикация ще отговорим на този въпрос и в същото време ще прегледаме основните марки на PMM и техните режими. Ще се опитаме да ви направим интерес.

Разлики между режим и цикъл или програма

Специалистите много често във връзка с миялни машини използват термините: „Цикъл“, „Режим“, „Програма“. Какво означава всичко това и каква е разликата между режимите, циклите и програмите на PMM. Няма да „бием около храста“, но нека кажем честно - няма семантична разлика между тези термини. И програмата, и режимът, и цикълът на измиване означават едно и също нещо. Говорим за определен алгоритъм на действие на съдомиялната машина, благодарение на който той може да постигне основната цел - да измие съдовете и едновременно да реши редица задачи:

 • оставете съдовете непокътнати;

Специалните режими ви позволяват леко да миете крехки съдове.

 • накиснете предмети със изсушени хранителни остатъци;
 • спестявайте ресурси;
 • сухи съдове и т.н.

Всеки такъв алгоритъм се съдържа „в паметта“ на съдомиялната машина и за да го избере, самият потребител трябва да поеме инициативата с помощта на контролния панел. Крайният резултат ще зависи от това колко правилно потребителят избира програмата и няма как да стане без определени знания.

Програми за различни марки PMM

Както вече отбелязахме, различните съдомиялни машини имат различни режими. Имената на програмите може да съвпадат, но не позволявайте този факт да ви подведе. Режимите могат да се нарекат еднакви, но коренно се различават в алгоритъма на работа, особено когато става въпрос за съдомиялни машини от различни марки. Затова решихме да направим малък преглед, като разгледаме режимите на съдомиялните машини на някои от най-известните марки.

 1. Бош. Режимите на работа на съдомиялната машина Bosch могат да се нарекат класически. Има малко от тях, но те работят перфектно и е много лесно да разберете принципа на ПММ от тях. вмиялна машина Винаги има 4 класически режима: бърза програма (за изплакване на чинии), интензивна (за много мръсни съдове), стандартна програма (за ежедневно измиване), икономична програма (за леко замърсени съдове).
 2. Electrolux. Тези автомобили имат подобни режими. Вярно, че интензивната програма Electrolux е малко по-дълга. При много модели е добавен режим предварително накисване. Много полезно нещо. Помага за накисване на мръсни съдове, изсъхнали в продължение на няколко дни.
 3. Miele. По-скъпите и усъвършенствани MIL-та от Германия на марката Mile могат да се похвалят със специални режими на пране: „деликатно“, „еко“, „дезинфекция“, „турбо-сушене“. Какъв е еко режимът в съдомиялната машина? И това е такава програма, която без да нарушава качеството на измиването, успява да спести вода, електричество и перилни препарати.

Турбо сушенето не е режим на измиване, а специален режим на сушене. Тя ви позволява да издухате съдовете с поток горещ въздух, ускорявайки процеса на сушене.

 1. Blomberg. Тези машини в паметта на контролните модули съдържат много режими на пране. Собствениците на тези „домашни помощници“ имат какво да избират. Това е BIO програма, и автоматична програма, и режим на половин товар и т.н. Биопрограмата е специално разработена за борба със замърсяването с протеини. Е, половин товар може значително да спести вода и електричество, тъй като е проектиран да зареди една кошница.
 2. Indesit. Една от най-евтините и популярни съдомиялни машини в Русия. Има много програми за тези машини. В допълнение към тези, които вече са изброени от нас, е възможно да се разграничат режимите: „детски ястия“, персонализирана мини програма, „Екстра“. Програмата "детски ястия" е измислена специално за деца и страдащи от алергия. Тя използва малко количество почистващ препарат и го изплаква старателно.Мини-програмата може да бъде конфигурирана така, че цикълът да приключи за 35-40 минути. Ако просто изплакнете съдовете, това е достатъчно. „Екстра“ е супер интензивна програма за миене, подходяща само за непретенциозни и много мръсни съдове.Режими за съдомиялна машина на Ханс
 3. Ardo. Съставът и изпълнението на програмата за съдомиялни машини Ardo е в много отношения подобен на режимите на машините на Bosch, така че няма да ги описваме. Там няма нищо особено.
 4. AEG. Но немците, както винаги, имат с какво да се похвалят, просто погледнете изобилието от значки по каросериите на автомобилите си. Например, нощна програма често е вградена в AEG. Полезно е да се мие през нощта и ако машината все още работи в специален режим и не вдига шум, като цяло е добре. Програмата за допълнителна хигиена ще помогне за измиване на съдове, заразени с бактерии. В този случай цялата мръсотия ще бъде старателно отстранена и в машината няма да остане нищо, освен чисти предмети, а всички микроорганизми и опасни замърсявания ще бъдат отстранени в канализацията.

Марките на съдомиялни машини могат да бъдат изброени дълго време, но решихме да спрем дотам, още повече, че успяхме да подчертаем основния от съществуващите режими на миене. Други програми могат да имат различни имена, но те имат същата същност.

Полезни функции

В допълнение към режимите, съдомиялните машини могат да имат прилично количество полезни функции, които могат да се използват активно по време на работа на PMM. Описание на тези функции можете да намерите в инструкциите за съдомиялната машина, ще дадем само няколко поразителни примера, така че да разберете какво е заложено.

 1. Автоматично отваряне на вратата Тази функция предпазва съдовете да се „задушат“ вътре в пералната камера след измиване, ако не я изваждате дълго време. В допълнение, отворената врата позволява на съдовете да се охлаждат по-бързо. Същността на функцията е, че самата машина в края на измиването отваря вратата, оставяйки празнина от 10-15 cm.
 2. Сигнал в края на програмата. Тази функция не е нова и много проста. Въпреки това много потребители я хвалят много, защото машината винаги ще известява силно, че е приключила работа.
 3. Осветление на пералната камера. Тази функция ви позволява да разтоварите и зареждате кошници за съдове, без да включвате светлината в кухнята. Подсветката е много ярка и изглежда страхотно.
 4. Забавяне на старт. Като зададете таймер за определено време, не можете да се притеснявате. Самата машина ще излезе от режима на готовност, ще се стартира, измие съдовете, изплакне, изсуши и изключи. Това е удобно, когато миете съдовете през нощта.

С това може би приключваме нашата история. Прегледахме режимите и функциите на съвременните съдомиялни машини и ако все още имате въпроси, ще се радваме да им отговорим на нашия форум или в секцията „Коментари“. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини