Всичко за пералните машини

Режими на пране в пералнята Zanussi

Режими на пране в пералнята ZanussiОбозначенията на специални програми, функции и добавки на контролния панел на автоматичните машини Zanussi са почти идентични с другите модели на шайби. Повечето от героите и надписите несъмнено са разбираеми за потребителя, обаче някои скици могат да причинят неразбиране сред домакинята. Ще разберем кои режими на измиване на машината Zanussi са програмирани от производителя. Подробно описание на всички обозначения ще позволи по-ефективно измиване на тъканите.

Програма за пране на тъкани

След като прането се зареди в барабана, трябва да решите режима на пране и да настроите програмата на пералнята. За да изберете най-подходящите параметри в зависимост от вида на тъканта, степента на замърсяване, е необходимо ясно да се разберат характеристиките на всеки режим.

 1. Памук. Идеално измива памучни и памучни елементи. Позволява ви ефективно да почиствате дори упорити петна. Водата се затопля до 60 ° C - 95 ° C. Продължителността на измиването ще бъде от 2 часа до 2 часа 55 минути.
 2. Синтетика. Синтетичните и полусинтетични тъкани се отмиват във вода, загрята до 30 ° C - 40 ° C. Режимът осигурява автоматично включване на функцията против сгъване. Време за измиване от 1 ч. 25 минути. до 1 ч. 35 мин.
 3. Вълна. Избирайки тази програма, не можете да се притеснявате за безопасността на вълнените продукти - те не „сядат“ и не „навиват“. Продължителността на процеса е от 50 до 60 минути. Завъртането се случва с минимална скорост.

Продуктите от "чиста" вълна в машината не се препоръчват да се мият.

Сега знаете параметрите на основните режими на автомобилите Zanussi. Изборът на най-добрата програма за конкретни условия няма да бъде труден.

Рентабилни програми

За потребителите, които често работят с шайбата, са осигурени икономични режими и интересни допълнения. Нека се запознаем с тях по-подробно.

 1. Режим на пестене на енергия. Спомагателна функция, включена едновременно с основната програма за измиване. Например, вместо 90 ° C, зададени от интелекта, той ще загрява водата до 67 ° C. Добавянето може значително да намали консумацията на енергия поради по-ниски температури.
 2. Деликатен. Режимът е проектиран да осигурява нежно измиване на тънки и дантелени продукти, както и да почиства неща, на етикета на които е обозначено само „Ръчно пране“.

икони и режими на пране

Използвайки тези програми, можете значително да спестите ресурси, консумирани от машината. Ето защо, не забравяйте да вземете предвид тези режими, ако все още не ги използвате.

Режими на силно замърсяване

Специални програми ще ви помогнат да се справите със стари, обширни и упорити петна. Те предлагат по-интензивно измиване на неща, заредени в барабана.

 • Предварително измиване. Започва преди основното измиване. Помага за по-щателно почистване на бельо, подобрява качеството на грижите. Продължителността на процеса варира от 40 минути. до 1 час 55 минути
 • Премахване на петна. За да се възползвате от добавката, е необходимо да напълните препарата за отстраняване на петна в специално осигурен отдел на дозатора. Водата се загрява до 40 ° C.

При наличието на такива режими грижата за много замърсени неща ще стане още по-лесна. Автомобилите Zanussi ще се справят с най-упоритите петна.

Режими по вид на артикула

Докато перате, задължително е да сортирате прането не само по цвят, но и по вид плат, вид на нещата. В разузнаването на Зануси се програмират и следните режими:

 • Дънки. Осигурява правилна грижа за деним. Предотвратява проливането и избледняването на дънките. Време за измиване от 2 часа 10 минути до 2 часа 20 минути.
 • Одеяла 30 и 40. Идеални за почистване на продукти с различни пълнители. Водата се загрява до температура 30-40 ° С. Продължителността на операцията е 65-75 минути.
 • Обувки 30-40. Перфектен за измиване на маратонки, чешки и други обувки. Измиването се извършва при температура 40 ° C.Скорост на въртене - 1000 об / мин. Продължителността на процеса е от 2 часа.

Имайте предвид, че не всички обувки могат да се перат.

Подкрепящите програми ще помогнат да се гарантира висококачествено измиване на определени видове предмети.

Странични програми

На контролния панел на пералните машини можете да намерите странични програми. Те ще ви бъдат полезни, ако прането не бъде изплакано или извадено достатъчно по време на основното пране.

 1. Допълнително изплакване. Тя ще ви позволи отново да изплакнете прането, за да се отървете напълно от остатъците от почистващи препарати в тъканта. Време за изпълнение на програмата - от 50 до 60 минути.
 2. Spin. Повторното въртене може също да ви е полезно. Ако след измиване ви се струва, че прането е много мокро, започнете процеса отново. Време за допълнително завъртане: 10-20 минути
 3. Отцедете. Принудителното източване на използваната течност може да е полезно при стартиране на програмата Night Wash. Продължителността на процеса е до 10 минути.

Описаните допълнения ще ви помогнат да постигнете идеално състояние на нещата след измиване, както и, ако е необходимо, напълно освободете резервоара на машината от отработената течност.

Специални грижи за пране

Някои предмети, заредени в барабана на пералнята, изискват много нежна грижа. Следователно разузнаването предоставя програми, които осигуряват на бельото специално отношение.

 • Деца 30.40. Режимът е идеален за пране на дрехи за бебета. Водата се нагрява до температура 30 ° C и 40 ° C. Резервоарът е напълнен с големи количества вода, това гарантира пълно изплакване на праха от тъканите. Време за измиване от 30 до 40 минути.
 • Хигиенна 90. Водата се нагрява до възможно най-високата температура - 90 ° C - 95 ° C. Програмата ви позволява ефективно да почиствате дрехи от различни алергени, акари. Антибактериалното лечение на нещата е гарантирано. Режимът включва три етапа на изплакване, това допринася за пълното отстраняване на детергентите от тъканите. Времето за измиване е приблизително 2 часа.
 • Нощно измиване. Цикълът е почти безшумен, консумацията на енергия е минимална. В края на работата машината не изтича вода. Изпълнете въртенето сами. Продължителността на програмата е около два часа.

Знаейки за какво е предназначен този или онзи режим на пране, програмиран в базата данни Zanussi, можете лесно да се ориентирате в избора на оптималната програма. Сортирайте нещата и изпълнете параметрите за пране, идеални за всеки конкретен случай.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини