Всичко за пералните машини

Начини и програми за пране в пералнята на LG

LG SM режимиДнес автоматичната пералня на LG стана толкова често срещана, че рядко някой чете инструкция за употреба преди първата употреба. Мнозина могат да кажат: защо го четете, защото няма нищо по-лесно: зареждате прането, инсталирате програмата и стартирате прането. Но трябва да се отбележи, че не всичко е толкова просто. За да може прането да се измие качествено, трябва да зададете режима, съответстващ на вида плат, в противен случай резултатът може много да разочарова. Бельото може да избледнее или да се разтегне. Ето защо е по-добре да се запознаете с функционалността на вашия домашен асистент.

Програмен набор

Почти цялата необходима информация може да бъде получена от контролния панел. Режимите на пране в пералнята на LG в повечето случаи са подписани и изборът на желаната програма по принцип не трябва да създава трудности. Но проблемът е кой от представените режими е най-подходящ за измиване на неща в миещата машина. Нека разгледаме по-подробно всяка от програмите за измиване.

 1. Памук. Този режим се избира, когато е необходимо да се перат плътни памучни тъкани. В този случай барабанът на пералнята се върти интензивно и допринася за най-доброто почистване на нещата, а температура на водата от 90 градуса гарантира добра топлинна обработка. Измиването продължава един и половина, два часа.
 2. Бърз памук. Режимът е предназначен за почистване на леко замърсено пране и продължава само час и половина. Температурата на водата може да се регулира от 40 до 60 градуса.
 3. Бързо 30. процедурата за обработка на прането в този случай отнема само половин час при температура от 30 до 40 градуса. Подобна програма се използва най-добре за освежаване на нещата, а не за висококачествено пране.
  режими на измиване CM LG_1
 4. Синтетика или ежедневно измиване. Този режим е подходящ за неща от найлон, акрил, полиамид, използвани ежедневно. Температура на водата от 40 градуса гарантира, че прането не се разтяга и не се пролива. Времето за измиване е 1 час 10 минути.
 5. Деликатен. Процедурата ще отнеме половин час, когато водата се нагрее до 30. Барабанът ще се върти в бавно движение, запазвайки текстурата на тъканта. Такава програма е подходяща за деликатни копринени тъкани, бельо, сатен.
 6. Вълна. В този случай барабанът се върти бавно и няма въртене. Процедурата трае 56 минути, при температура на водата 40 градуса.
  режими на измиване CM LG_2
 7. Duvet. Целта на програмата е ясна от името. Можете да боравите с якета, пухени якета, одеяла, покривки и др. Водата загрява до 40, а цикълът продължава 90 минути.
 8. Бебешки дрехи. Режимът осигурява нежно измиване за 1 час 40 минути. Важно е в този случай спалното бельо да се изплаква в голямо количество вода.
  режими на измиване CM LG_3

В допълнение към основните режими на пране в автомобилите на LG се предлагат и допълнителни програми. Използват се доста рядко, но понякога могат да ви бъдат полезни. Те се управляват от бутони от контролния панел.

 • Biouhod. Тази функция се избира, ако е необходимо да почиствате нещата с петна от вино, кръв, шоколад и др.
 • TrueSteam Steam Cleansing. В този режим парата се смесва с вода, което помага да се премахнат вредните бактерии и алергени. Освен това, когато използвате тази програма, бръчките се изправят и неприятните миризми изчезват. Таймерът е настроен за 20 минути.
 • TurboWash. Режим на бързо измиване (59 минути). В този случай леко замърсените неща се изтриват и се пести енергия.
 • Хипоалергенен. Измийте на 60 градуса. В същото време нещата се изплакват много, което прави възможно премахването на остатъците от прах за пране и други алергени.
 • Безшумна работа. Най-добрият вариант за миене през нощта, но не трябва да се използва за почистване на силно замърсени предмети.
 • Sportswear. Най-подходящ за мембранни тъкани.

Важно е да се отбележи, че ако е необходимо, можете да използвате функция като нулиране на програмата или анулиране, Освен това пералната машина има отделни режими на въртене, изплакване и сушене. Има и функция „Изтегляне цикъл“. Това означава, че при желание потребителят може да изтегли допълнителна програма за своята пералня.

Статията описва общата функционалност на пералнята. Във всеки отделен модел някои функции могат или не могат да присъстват. За пояснение прочетете инструкциите, приложени към вашата пишеща машина.

Ще използваме програмата

Процесът на инсталиране зависи от модела на пералнята на LG. В устройства, пуснати за дълго време, няма дисплей и контролът на машината се осъществява с помощта на програмиста и в същото време потребителите се ръководят от мигащи светлини. По-модерните модели имат сензорни или електронни панели и те се управляват с помощта на специални клавиши.

Свръхмодерните модели перални машини на LG ви позволяват да изберете програма и да стартирате измиването дистанционно с помощта на смартфон.

За да направите програмата по-добра

За да протече измиването качествено и няма повреди в програмата, е необходимо да се спазват правилата на процеса. Само в този случай един верен асистент от LG ще зарадва с отличен резултат. Нека се запознаем с тези правила:функции и режими на SM LG

 • задължително условие - подредете нещата по цвят и вид плат;
 • обърнете внимание на етикетите на дрехите, те посочват дали е разрешено пране в пералнята и в какъв режим;
 • обърнете внимание на джобовете; те не трябва да съдържат чужди предмети;
 • закопчаните дрехи са най-добре измити специална чанта, което ще предпази пералнята от малки предмети, които увреждат барабана;
 • облекло с ципове, якета, панталони е по-добре да се обърнете на грешната страна, това ще допринесе за по-добро измиване;
 • използвайте само прахове, предназначени за автоматични перални машини и избелващи вещества без хлор.

По принцип пералнята на LG е лесна за поддръжка, още повече, че всичко необходимо е подписано на контролния панел. Ето защо, проучвайки инструкциите, можете уверено да започнете да миете. Е, дори ако при спазване на всички правила, устройството на LG не се изтрие добре, може да е дефектно и трябва да се свържете със сервизен център.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини