Всичко за пералните машини

Режими на пране Electrolux

Режими на пране CM ElectroluxИма много потребители, които не могат да дешифрират режимите и програмите за пране в пералнята Electrolux. Разбира се, най-лесният начин е да погледнете инструкциите, но какво ще стане, ако се изгуби или сте закупили използвано устройство? В тази статия ще ви разкажем за конвенциите на панела на Electrolux lux.

Основната

Не забравяйте, че категорично не се препоръчва да избирате произволно режим на пране, винаги е по-добре внимателно да изучите всички символи на панела и техните значения. За потребителите на Electrolux има огромен плюс - легендата е една и съща за всички модели. Ето инструкцията за основните режими.

 1. Икона, представляваща контейнер с римска цифра I, означава „Режим предварително промиване“. Използва се за силно замърсено пране. Символът също се отпечатва на таблата за дозатор, така че операторът да не обърка чекмеджетата на перилния препарат. Тази програма увеличава времето за измиване с 20%.
 2. Иконата, изобразяваща контейнер с римска цифра II - това е режимът "Main Wash", е напълно стандартна. Времето зависи от температурата и вида на тъканта.Режими на пране CM Electrolux3
 3. Бутилка вряща вода е обозначението на режима на изплакване. Тази програма се използва като допълнително, ако бельото, както мислите, преди това е било лошо изплакнато. Отнема до 20 минути.
 4. Иконата на спиралата е Spin. Тази програма е създадена с цел допълнително изцеждане на прането, регулиране на скоростта на оборотите. Това ще отнеме до 5 минути.
 5. Кутия с номер 24 вътре показва „Отложено измиване“. Зареждайки прането в барабана, можете да изберете времето, след което машината ще започне да работи. Максимумът е 24, но зависи от модела.
 6. Контейнерът със стрелката, насочена надолу, е иконата „Изцеждане“. Включете този режим, ако машината не е източила вода след измиване.
 7. Хоризонтална стрелка показва, че програмата е приключила.

Панелите на пералните машини Electrolux са оборудвани с допълнителни индикатори, които показват времето за приключване на програмата и работата на някоя от функциите. След измиване ще чуете характерен звуков сигнал.

помощен

За да се грижат за някои видове тъкани, бяха измислени спомагателни режими. Заслужава да се отбележи, че спомагателните режими могат да бъдат различни за различните модели на марката. Следва инструкциите за употреба.

 1. Режимът "Памук" се обозначава със символ с памучна кутия. Съответно е предназначен за пране на памучни тъкани. Продължителността на измиването е 145 минути при 90 градуса.
 2. Памучна кутия + еко надпис - режим за пране на бели и непроливни цветни дрехи. Времето за измиване е 136 минути, температурата е 40-60 градуса.
 3. Триъгълник с отворено ребро - икона за режим "Синтетично измиване". Програмата изтрива синтетични и смесени неща без силно замърсяване. Можете да регулирате температурата от студено до 60 градуса, времето за измиване е един час и половина.Режими на пране CM Electrolux2
 4. Символът под формата на лайка е програмата „Тънки тъкани“, с негова помощ можете деликатно да премахнете мръсотията от тънки тъкани за един час при температура 40 градуса.
 5. Гломерул + мивка - това е режимът "Вълна или ръчно пране". Трябва да го изберете, ако искате да перете вълнени продукти, които да бъдат измити на ръка. Температурата е 40 градуса. Процесът ще отнеме 55-56 минути.
 6. Символът с пеперудата е програмата Silk, за измиване на смесена синтетика и коприна при температура 30 градуса. Това отнема 40 минути.
 7. Иконата с одеяло указва съответно режима „Одеяло“. Когато използвате тази програма, съдържанието на одеялото не се заблуждава. Изтрива се 100 минути при 30-60 градуса.
 8. Иконата на панталоните символизира програмата Jeans. С помощта на тази програма се изтриват вълна, деним, тъмни тъкани. Операторът регулира температурата от ниска до 60 градуса. Програмата трае до 100 минути.
 9. Символът на тюл показва режима "Завеси". С него можете да миете всякакви завеси на 40 градуса. По-добре е предварително да се измие без използването на почистващ препарат. Програмата се изтрива до 100 минути.
 10. Sneaker е режимът Sport за пране на спортни обувки или синтетични материи. Добър за освежаване на стари неща. Това отнема половин час.
 11. Икона на ризата показва пет ризи. Машината изтрива пет ризи за един старт за половин час.

При продължителна употреба можете лесно да запомните всички знаци и да управлявате вашата машина с още по-голяма полза.

Функционален комплект

Тази пералня има редица полезни функции. Моля, обърнете внимание, че някои от тях се активират автоматично, а някои ще трябва да бъдат конфигурирани лично от вас. Но преди да започнете операцията, внимателно проучете целта на тази или онази опция:

 • „Парна система“ - ще обработва прането ви чрез пара, без да се налага да го помните;
 • „Заключване на панела“ ще предпази бутоните от случайно натискане, както и от деца;
 • "Direct Spray" поръсва дрехите с вода, за да се избегне набръчкване;
 • „Aqua Control“ ви позволява да предпазите автомобила от течове;
 • „Тайм мениджър“ ви дава възможност да изберете свои параметри за пране.

Както можете да видите, машината Electrolux предоставя много възможности, които значително ще улеснят живота ви, ако разбирате как да ги използвате.

Стартирайте измиването

На първо място, поставете прането в барабана, внимателно го разпределяйте. За да избегнете допълнителни проблеми, никога не бутайте прането в машината на буца и не го претоварвайте. Също така, не мийте бели неща, смесени с цветни, тъй като това може да ги съсипе. Преди да започнете, уверете се, че люкът е плътно затворен!

Съответната програма се задава чрез завъртане на селектора, останалите параметри - чрез натискане на клавиши. Скоростта на въртене може да се види на специален панел, както и време. Избирайки програмата, можете да стартирате машината.

Съвети за собствениците на автомобили

Прочетете внимателно инструкциите преди да използвате машината. За да избегнете непредвидени ситуации при миене, опитайте се да не нарушавате прости правила. Първо, ако маркучът за вода се е изплъзнал, незабавно изключете захранването! Второ, не мийте материали, за които устройството не е предназначено, също:

 • изключете крана, ако не използвате пералня;
 • за да избегнете деформация на гуменото уплътнение, не мийте замърсени с мазни вещества предмети;
 • избършете барабана и стените с влажна кърпа, когато захранването е изключено, в противен случай частите могат да станат неизползваеми;
 • ако подаването на вода е прекъснато, отворете крана бавно и внимателно по време на следващото измиване;
  Не прищипвайте прането в барабана с вратата;
 • уверете се, че в джобовете на дрехите няма чужди предмети, това може да навреди на колата;
 • за да избегнете повреда на нагревателния елемент, смекчете водата с Calgon или други добавки;
 • Филтърът за изпускателната помпа се нуждае от редовно почистване.

Шайбата Electrolux е лесна за използване и няма да създаде проблеми, ако следвате тези прости правила. Всичко, което е необходимо, е само внимателно да изучите инструкциите и да бъдете изключително внимателни, като не забравяте, на първо място, за вашата безопасност!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини