Всичко за пералните машини

Режими за пране на перални бонбони

режими на измиване KandyЗнаейки какво се крие зад схематичните икони на пералнята, можете да улесните и ускорите процеса на измиване, без да се налага ръчно да регулирате температурата на водата или продължителността на въртене на барабана. Всеки режим има свое обозначение и дори стандартните програми се изобразяват по различен начин на машини от различни марки и производители. И когато приложената инструкция се загуби, възникват много въпроси.

Почти всички режими на измиване и програми на пералнята Kandy са лесни за отгатване по символите „говорещи“, но има и специални бутони, които не са характерни за другите устройства. За да се избегнат развалени неща или не измити петна, е необходимо да се разгледат подробно режимите, предлагани от производителя, техните обозначения, параметри, стартиране и нулиране.

Как се посочват програмите за миене?

Подробно декодиране на всички режими на перални машини Candy, налични на контролния панел, можете лесно да намерите в заводските инструкции или да изтеглите ръководството за употреба, техническото описание на официалния уебсайт на производителя. Но не е необходимо да търсите документи и да изтегляте излишни файлове на компютър, тъй като най-често срещаните програми за автомати за продажба на тази компания са описани подробно по-долу. Така че често се срещат следните изображения:

 1. Две капки със знак плюс вляво. Тази икона обозначава функцията „Aqua-plus“ или двойно изплакване, която се препоръчва за пране на детски дрехи до пълно почистване на дрехи от перилни препарати, за да се избегнат алергии. Добавя 30 до 40 минути към основното време за измиване.
 2. Риза с черни петна. Програмата се нарича интензивно измиване и е предназначена за премахване на сложни петна. Този режим настройва машината на максимално въртене на барабана, висока температура от 90 градуса и продължителност 170 минути.
 3. Наберете с триъгълник вдясно. Нарича се отложен старт и ви позволява да програмирате началото на измиването по всяко време в продължение на 24 часа. За да започнете, трябва да заредите прането в барабана, да изсипете прах и да посочите началния час.
  значки на CM Kandy
 4. Басейн и поток от душ-глава вдясно. Той е включен за еднократно изплакване и увеличава времето за измиване от половин час на 40 минути, в зависимост от вида плат.
 5. Басейн с буквата "P". Обозначение за програма за предварително измиване, която ви позволява да почиствате работа или силно замърсено облекло преди нормална употреба. След завършване на началния етап машината автоматично стартира стандартно измиване, което обикновено трае поне 170 минути.
 6. Три плетеници. Специален режим за пране на дрехи, одеяла и килими, изработени от естествена вълна, с продължителност около 55 минути.
 7. Таз с числото "32". Универсална програма „Бързо измиване“, която отнема не повече от 32 минути.
 8. Облак със стрелка, насочена надолу. Той говори за измиване на трайни тъкани, лен, памук, коноп, които изискват температура от 90 градуса, продължителността на въртене и накисване от 70 до 170 минути.

В допълнение към изброените стандарт и униформа за всички машини на Kandy, има марки, които имат няколко специални опции и програми. Нека ги разгледаме по-подробно върху най-популярните модели на марката.

Икони на различни коли

Някои модерни модели от Kandy се отличават с уникални обозначения на режими, които рядко се срещат, но са удобни инструменти за бързо и висококачествено пране. За да не търсим декодиране в инструкциите, предоставяме подробен списък за най-популярните перални машини.

Candy Aquamatic 2D1140-07. Въпреки компактните си размери, марката Candy Aquamatic 2D1140-07 предлага 16 програми за измиване и допълнителни опции. Повечето от тях са стандартни за всички машини на Kandy, но има и специални икони.

 1. Снежинка. Тя включва измиване със студена вода, предназначено за деликатни синтетични тъкани, които не са подходящи за всякакъв вид отопление.Режимът е абсолютно безопасен, отнема около 50 минути и се използва като алтернатива на миенето на ръце.
 2. Надписът "Спорт". Името говори само за себе си - в този режим се препоръчва да се перат спортни дрехи и обувки. Продължителността варира в зависимост от степента на замърсяване и отнема около 70 минути.
 3. Цифри "44" с апостроф. Друг вариант за експресно измиване, продължителността на пълния цикъл на който е 44 минути.
 4. Цифри "32" с апостроф. Бързо измиване с товар до 2 кг сухо пране с продължителност точно 32 минути.

Candy Aquamatic 2D1140-07

Candy CS4 1071DB1 / 2. Обновеният модел “Candy CS4 1071DB1 / 2” има свои “чипове”. Тази шайба предлага на потребителите следните режими.

 1. Надписът "SUPER R". Иконата се нарича "Super Wash" и ви позволява да ускорите всеки по-рано активиран режим с 50 минути. Препоръчва се да използвате бутона само за памучни и синтетични тъкани.
 2. Басейн с струя, насочена отгоре. Осигурява супер изплакване и цялостно почистване на прането от остатъците от почистващи препарати. В същото време продължителността на измиването се увеличава до 40 минути.
 3. Водна струя, насочена към дъното. Показва еднократно изплакване, увеличавайки продължителността на измиване с 30-40 минути.
 4. Изображение на спирала, пръскащи и падащи капки. Той допълва избрания режим с кондициониране, ароматизиране и омекотяване на бельо.
 5. Триъгълник с надпис "CL" в центъра. Спомага за по-ефективната борба с петна от органичен произход.
 6. Буквата "Z". Изключва източването от избрания режим, което е необходимо за измиване на неща, които са забранени да бъдат изваждани. Опцията увеличава времето на цикъла с 4 минути.

Candy CS4 1071DB1

Candy Aqua 104D2-07. Моделът Candy Aqua 104D2-07 ​​има само една нестандартна икона на контролния панел: надпис „M&W“, който означава „Система за смесване и измиване“. Програмата ви позволява едновременно да миете различни видове плат, като по този начин опростявате измиването и спестявате енергия.

Изберете и стартирайте програма

Наличието на автоматични режими значително опростява процеса на измиване. В допълнение към стандартната процедура за сортиране на нещата и предварително третиране на петна, не е необходимо да се прави много.

 1. Включете пишещата машина.
 2. Заредете прането в барабана.
 3. Изсипете или изсипете необходимото количество почистващ препарат в тавата.
 4. Изберете подходящия режим с селектора или чрез натискане на бутона.
 5. Натиснете бутона за старт.

Не е необходимо да се регулира температурата, силата на въртене и продължителността на измиването: основните параметри вече са зададени от производителя в рамките на режима.

Спрете и нулирайте програмата

Ако след стартиране се окаже, че режимът е избран неправилно, е възможно да промените параметрите на пране. За да отмените програмата, поставете селектора в позиция „OFF“. След това изберете новия режим и щракнете върху "Старт".

Ако е необходимо, цикълът може да бъде поставен на пауза: изберете бутона „Пауза“, изчакайте вратата да се отключи, извадете или добавете пране. За да продължите да работите, затворете отново барабана и започнете измиването.

Познаването на скритите възможности на вашата пералня е бързо и висококачествено пране, а дешифрирането на наличните режими ще бъде ключов момент за опознаването на новото устройство. За собствениците на Kandy ще бъде най-лесно да се справят с икони и значки с описанията и обясненията, дадени по-горе.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини