Всичко за пералните машини

Какъв режим е за измиване на пуловер в пералня LG?

Какъв режим да измиете пухеното яке в пералнята на LGДамското яке е същият елемент от гардероба, както и много други неща, и затова се нуждае от периодично пране, особено по време на активно носене. Някои автоматични машини от съвременен тип сами предлагат подходящата програма за измиване на пухени артикули, но например могат да възникнат проблеми с пералнята на LG. Какво да изберем режим за измиване на пуловер в пералня LG?

Характеристики на измиването в техниката на LG

И какво ще се случи, ако пухеният продукт не бъде измит правилно? Може би няма практическа полза от препоръките за измиване? Това е погрешно схващане: ако изберете грешен режим или продукт, нещата ще се оцветят, пълнителят ще се навие, общият външен вид на продукта напълно ще се влоши. Някои пухени якета изобщо не се мият и е по-добре да потърсите информация за това на етикета на продукта.

Ако сте собственик на машина на LG, тогава за измиване на нещата, които ни интересуват, две функции са отлични - Duvet и Volumetric неща. Втората програма не е присъща на всички модели, а първата е със сигурност. Бъдете търпеливи: надолу якето ще се мие дълго време и старателно, за по-голяма ефективност, свържете още едно изплакване и въртене, така че прахът да се измие добре, а нещото след измиване не беше тежко от вода.завивка

Ако по някаква причина не се доверите на автоматичните функции, можете да опитате "Деликатен режим". Добре е потребителят да може независимо да регулира температурата и скоростта на въртене въз основа на препоръките на производителя.

Подготовка на нещо за пране

За да бъде всичко успешно, важно е не само да измиете правилно якета, но и да го подготвите за „водни процедури“. Всеки може да направи това сам.

 1. Уверете се, че всички джобове на продукта са празни. Ако бъдат намерени чужди предмети, веднага ги отстранете.
 2. Проверете надолу якета за силно замърсяване (в областта на маншетите, яката или подмишниците) и разтрийте проблемните зони с прах или препарат, преди да хвърлите предмета в барабана.
 3. Сега трябва да обърнете нещата отвътре и да закрепите всички копчета, ципове и ключалки, които са.
 4. Погледнете внимателно дупките, откъдето идва пухът. Ако дупките са твърде големи и пълнителят се изкачва в осезаеми количества, по-добре е да откажете автоматично измиване на продукта.
 5. Ако е възможно, развийте качулката и козината.

Важно! Има добър начин да предпазите надолу якета от застояване и преобръщане на пълнежа. В машината с него трябва да поставите 2-3 топки за тенис. Те трябва да са меки, за да не повредят продукта и е по-добре предварително да ги измиете, за да не се сблъскате с разтопяването.

измиваме пухеното яке

Не се притеснявайте от факта, че топките са опасни за вашия SM. Повечето модели могат да издържат на маратонки, а те са много по-тежки и обемни. Сега можете спокойно да затворите барабана, да изберете програма за измиване и да изчакате, докато нещата станат чисти.

Как да изсушим?

При сушене на пухено яке е много важно да се поддържа неговата форма и външен вид. За да направите това, опитайте следните съвети:

 • развържете всички брави и ципове на продукта;
 • завъртете надолу якета от грешната страна назад;
 • обърнете джобовете отвътре навън, така че да изсъхнат по-бързо и да не задържат влага;
 • окачете предмета на раменете си, така че да не се деформира;
 • Не забравяйте да победите надолу якета възможно най-бързо. В изправено положение изсъхва много по-бързо, така че е важно незабавно да разпределите пух върху продукта, като не му позволявате да се натрупва вътре в якето.

Ако изсушите пухеното яке на закачалка в изправено положение, следва да се вземат предвид и следните препоръки от специалисти. По-добре е да поставите козината далеч от отоплителните уреди. Мазнини и други вещества, депозирани например върху акумулатора, изпарявайки се, могат да навредят на пух и да го накарат активно да се изкачва.

Не опирайте закачалката към стената и като цяло я поставете така, че въздух да попадне в надолу якета от всички страни. Ако поне една част е блокирана, пухът вътре ще се блокира и нещото ще бъде безнадеждно развалено.

Внимание! Ако е необходимо, гладете пухеното яке не с ютия, а със специално създадена за целта параход.

Разбира се, можете да изперете пухеното яке при химическо чистене. Но ако искате да изперете пухеното яке у дома, дори неопитен начинаещ може да си го позволи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини