Всичко за пералните машини

По каква програма да миете маратонки в пералнята на LG?

Каква програма за измиване на маратонки в пералнята на LGНе всеки чифт маратонки може да издържи автоматично (и всяко друго) измиване без последствия. Обувки с много апликации, следи от лепило върху подметката и т.н. рискува водните процедури да се разпаднат, да загубят зрение или да започнат да изтичат влага. Следователно можете да изтриете кръстове само ако производителят позволява. Има ли специален режим за пране на маратонки в пералнята на LG?

Опции и режими на измиване

Трябва да се отбележи, че дори най-качествените и здрави маратонки няма да издържат на незаличимо измиване. Ето защо, решавайки да подлагате обувките си на "почистване", трябва внимателно да следите параметрите на прането сами. Например температурата не трябва да надвишава 40 градуса (по-добре е да се спрете на 30 като цяло), а цикълът на въртене със сигурност трябва да бъде изключен. Освен това не трябва да определяте времето за измиване над половин час. Дългото разхвърляне във вода само ще навреди на свързващите материали.

Тъй като автомобилите на LG нямат специален режим за пране на спортни обувки, потребителите са доволни от програмата Fast 30; в почти всички отношения той е идеално подходящ за това, което са планирали, с изключение на едно - функцията за въртене е вградена в него. Има обаче начин леко да промените режима и да го коригирате към желаните параметри.

  • Включете пералнята.
  • Натиснете бутона за режим „Бързо 30“.
  • Натиснете бутона „Завъртане“ и изберете „Без завъртане“.
  • Стартирайте измиването.

Съответно времето, отделено за въртене в програмата „Бързо 30“, се намалява, а общата продължителност на измиването без въртене вече не е 30, а 25 минути. По принцип това е повече от достатъчно, за да върне на маратонките красива гледка.изберете Бързо 30

Подгответе добре обувките си преди миене

Подготовката на обувки за пране е не по-малко важна от самото измиване. Ако пренебрегнете редица препоръки, тогава маратонките могат да бъдат безнадеждно развалени след почистване, дори ако параметрите на пишещата машина са зададени правилно. На първо място, не забравяйте, че е нежелателно да измивате маратонки с изпъкнала пяна, както и с наличието на рефлектори, В първия случай пяната безмилостно ще се изкачи по време на процеса и ще запуши филтъра или помпата, а във втория случай частите просто ще се отлепят и ще останат неестетични плешиви петна със следи от лепило.

Сега трябва да извадите дантелите от маратонките и просто да ги сложите заедно с обувките в барабана. Така те се отстраняват по-добре. Стелките също трябва да бъдат извадени. Можете да ги почистите или с кръстове и дантели в пералнята, или ръчно.

  • Намокрете стелките добре с вода със стайна температура.
  • Нанесете сух почистващ препарат върху повърхността.
  • Разтрийте с четка за обувки или твърда гъба.
  • Почистете стелките, докато са идеално чисти. Това ще отнеме не повече от 10 минути.
  • Сега можете да ги обесите или сложите да изсъхнат.

Необходимо е също просто да почистите старателно подметките на обувките от мръсотия. Мръсотия, пясък, малки камъчета, всичко това, ако попадне в барабана, неизбежно ще навреди на филтъра, помпата или друга вътрешност на пералнята, така че е по-добре да не рискувате.

За почистване на основния слой от бучки от мръсотия и камъни може да бъде остра игла или друг подобен предмет. По-малките примеси се отстраняват за една минута със струя вода със силно налягане. По този начин, вие ще подготвите перфектно маратонките си за по-нататъшно измиване.

Също така експертите препоръчват да измиете маратонки в специална торба. Можете да го закупите във всеки магазин за домакински уреди или стоки за бита. Ако във вашия град е проблематично да си вземете чанта - няма значение. Заедно с маратонките си натиснете няколко барабани, парцали, килими и т.н. в барабана. Това е необходимо, така че маратонките да не удрят стените на барабана по време на миене (а обувките да са доста тежки) и да не навредят на чипсърките или други интериори на пералнята. И, колкото и да е странно, колкото по-меко е измиването, толкова по-добре се изпират маратонките.

Важно! Можете да перете кецове в автоматична машина с един, добре, най-много два чифта (ако са деца или малки жени). В противен случай обувките могат просто да избият стъклото на вратата на люка и тогава има два проблема наведнъж: наводнението и подмяната на вратата, или дори цялата SM наведнъж.

Не използвайте функцията за автоматично сушене, дори и да съществува. Неделикатните сушени обувки ще загубят първоначалния си вид, ще се деформират и ще се влошат. Сушете строго в естествени условия! А именно: далеч от изкуствени източници на топлина и светлина, както и от пряка слънчева светлина. За да поддържат оригиналната си форма, много потребители препоръчват да се пълнят обувки с вложки за вестник или картон.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини