Всичко за пералните машини

Синтетичен режим в пералнята

Синтетичен режим в пералнятаСъдейки по името, този специален режим е подходящ за почистване на всякакви синтетични и полусинтетични тъкани. Това твърдение обаче не е напълно правилно. Днес почти всяко нещо има примес от синтетика, но това не означава, че такива дрехи трябва да се почистват изключително при стартиране на едноименната програма. За да осигурите висококачествено почистване на бельо, трябва да разберете как функционира пералнята при избора на режим Synthetics, какви параметри за пране се поставят в тази концепция от различни марки - производители на шайби.

Уреди на Bosch

Не всички автомати на Bosch са оборудвани със синтетичен режим. Цяла серия оборудване, произведено преди 2007 г., има в памет програма за измиване на смесени тъкани, която се препоръчва да се стартира при почистване на синтетични неща. Съвременните марки SMA са оборудвани с този режим, основните параметри на който са следните:

 • нагряването на водата става до температура 30-40 ° C;
 • скоростта на въртене не е регулирана, потребителят може лесно да зададе необходимия брой обороти;
 • продължителността на измиване също подлежи на промяна. Можете да зададете времето от 70 до 140 минути;
 • за да се осигури максимално качество на почистване, се препоръчва да се зарежда в барабана не повече от половината от допустимата маса;
 • опцията за изплакване е зададена по подразбиране. По желание можете да започнете допълнителен цикъл на изплакване, ако такава функция е осигурена от интелекта.
  Синтетика на BOSCH

По този начин тази програма в пералните машини Bosch е доста гъвкава и може да бъде адаптирана от домакинята за конкретни параметри на пране. Когато избирате режим, обърнете внимание на качеството и степента на замърсяване на нещата, заредени в барабана. Иконата Synthetics на почти всички шайби на Bosch е представена като окачена риза и е допълнително подписана. Следователно трудности при избора на програма няма да възникнат.

Автомобили Samsung

Режимът на синтеза се намира на контролния панел на почти всяка автоматична марка машина. В ръководството за употреба можете да намерите подробно описание на програмата, както и списък на продуктите, разрешени за почистване с тези параметри. За какви неща би бил идеален режимът? Производителят позволява измиване на блузи, ризи, ризи и други продукти, произведени от синтетични влакна. Основните параметри на пране в програмата:

 • температурата на водата в резервоара достига 60 ° C, но по преценка на потребителя отоплението може да бъде намалено до 40 градуса;
 • не се предоставя предварително интелигентно измиване;
 • стандартната скорост на въртене е 800 об / мин, но стойността може да се увеличи до 1200 об / мин, ако това е възможно в спецификациите на оборудването;
 • средната консумация на вода варира от 50 до 62 литра.

Samsung Synthetics

За да повиши ефективността на почистването, производителят препоръчва да се вкарват не повече от половината барабан в машината наведнъж. Така качеството на измиването ще бъде перфектно.

В контролния панел в повечето случаи оригиналното обозначение не е посочено, името на програмата е просто написано до дръжката на програмиста - Synthetics.

Перални машини Siemens

За разлика от това, тази марка не се стреми да програмира в разузнаването режима за пране на синтетични тъкани. Само няколко модела имат такава икона. За перални машини, оборудвани с програмата Synthetics, параметрите на пране, когато е избрана, са следните:

 • нефиксирана температура на нагряване на водата в системата. Потребителят може да зададе предпочитаната стойност: и 30, и 40, и 60 ° C;
 • изплакването започва автоматично, невъзможно е да премахнете определената опция;
 • за да не пострада качеството на измиване, е по-добре да не зареждате повече от 2,5 кг (с приемливи пет кг) синтетика или полусинтетика;
 • скоростта на въртене е регулируема, ако е необходимо, функцията може да бъде деактивирана;
 • осигурена е допълнителна опция за изплакване, която може да бъде настроена заедно с режима Synthetics;
 • средното време на цикъл е 105 минути, в зависимост от потребителските параметри, времето може да варира.

Siemens Synthetics

Ако използвате оборудване за измиване и сушене, бъдете готови за факта, че интензивното сушене не трябва да започва при режим. При липса на тази програма в пералнята на марката Siemens можете да почиствате синтетични дрехи, като изберете цикъла на смесено пране.

Техника Indesit

При този производител, напротив, почти всяка пералня има обозначение на обсъждания режим. На съвременните машини има две разновидности на програмата - Synthetics 1 и Synthetics 2. Няма съществена разлика между тях, обаче, могат да се намерят леки разлики.

 1. Синтетика 1. Водата се загрява до температура 60 ° C, невъзможно е да се започне предварително измиване, но наистина е възможно да включите допълнителната опция „Избелване“. Зареждането, като всички производители, се извършва на полу-барабан. Времето за цикъл е 75 минути. Завъртането се извършва със скорост на въртене на барабана от 800 оборота.
 2. Синтетика 2. Значителна разлика е подгряването на водата по подразбиране до само 40 градуса, в резултат на което програмното време също е леко намалено - 71 минути. Други настройки са подобни на първия режим.

Индезит Синтетика

И така, описахме подробно параметрите на режима Synthetics, които варират в зависимост от производителя на марката. Преди да започнете процеса на измиване, внимателно проучете описанието на програмата, заредете подходящите неща в барабана и продължете с процедурата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини