Всичко за пералните машини

Преглед на екологичния режим на памук в пералнята

Преглед на екологичния режим на памук в пералнятаКогато използвате пералнята, е много важно да знаете в кой случай трябва да се използва една или друга програма за пране. В началото може да е трудно за собственика да се ориентира по иконите и функциите, но всичко идва с опит. Режимът Cotton Eco е един от най-популярните режими във всяка пералня, така че трябва да знаете всичко за него, в кои автомобили е и как работи?

В техниката на LG

Абсолютно всички перални машини на тази корейска компания са оборудвани с програмата Cotton Eco. Интересно е, че в допълнение към този режим, шайбите съдържат и няколко други подобни програми, но повече за това по-късно. Първо, помислете как устройството реализира програмата Cotton Eco.

 1. Температурата се задава автоматично и е 60 градуса. Това е горната граница. Ако желаете, потребителят може да понижи температурата на водата до 40, 30 градуса или дори да настрои режима на измиване в студена вода.
 2. Времето за измиване също е зададено по подразбиране и зависи от няколко фактора. Например, ако потребителят е включил режима на въртене и допълнително изплакване, каква температура да се зададе. Колкото повече изпълнени допълнителни функции и по-висока температура, толкова по-дълго ще отнеме процеса.
 3. Също така, успоредно с режима Cotton Eco, можете да активирате таймера, предварително промиване, спестяване на време, интензивен режим.
 4. Възможно е деактивиране на въртенето, ако възникне нужда.Еко памук на LG

В допълнение към режима Cotton Eco, пералните машини на LG имат и тъкани от памук, памук бързо и смесени. Те не са много различни един от друг. Единствената разлика между тези режими от Cotton Eco е, че можете сами да зададете температурата до 95 градуса. Както бе споменато по-горе, Cotton Eco изтрива, максимум, при 60 градуса.

Правете бош коли

В пералнята на тази марка има още повече програми за памук. Разбирането им обаче не е лесно, тъй като те се различават един от друг само по температурата на измиване, която е зададена по подразбиране при активиране на определена програма. Има пет режима за пране на памук:

 • Памук 30 градуса;
 • Памук 40 градуса;
 • Памук 60 градуса;
 • Памук Еко 60 градуса;
 • Памук 90 градуса.

Време е да обясним какво означава повсеместния префикс Еко. В този режим машината изразходва най-малко енергия, а консумацията на вода като цяло е минимална. Средно за такова измиване се изразходва 13 литра по-малко вода, отколкото при нормално измиване. Въпреки това си струва да запомните, че измиването на Eco не пести време и е най-дълго от всички програми за измиване на Bosch. Ако не вземете предвид допълнителни параметри като предварителна промивка и т.н., машината ще струва повече от 3 часа за измиване в еко режим.

Това е така, защото режимът по подразбиране включва няколко цикъла на изплакване, поради което се препоръчва за пране на леки неща и тъкани, както и за пране на дрехи с алергия.

На чорапите на Samsung

Samsung произвежда перални машини с различни функционалности, поради което програмата Cotton Eco не може да се намери на всеки модел. Но ако режимът все още присъства, то той има следните параметри:

 1. Температура на измиване от 40 до 60 градуса.
 2. Скоростта на въртене не е ограничена.
 3. Функцията за предварително промиване е включена, но можете да я изключите, ако желаете.
 4. Измиването продължава малко повече от 2 часа.Еко памук на Samsung

По принцип с такава програма се измиват различни материи със средно и много леко замърсяване. Можете да перете спално бельо и бельо, кърпи, покривки, блузи и ризи и др. Ако сте собственик на CM на различна марка, но вижте, че вашият модел също има режим Cotton Eco, погледнете инструкциите. По правило производителите дават кратки характеристики на всяка програма там.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини