Всичко за пералните машини

Клас на почистващ препарат

Клас на почистващ препаратАко вярвате на рекламата, тогава всеки препарат, който присъства на рафта на магазина, идеално почиства, запазва цвят и има изключително безопасен състав. Но в действителност е трудно да се намери качествен прах, защото някои избелват по-добре, други се консумират по-икономично, а трети миришат твърде подозрително.

Можете да намерите „средно ниво“: просто обърнете внимание на нашата класация на прахове за пране автоматично. Тя включва марки, проверени от стюардесите с анализирани състави и доказана ефективност. Какви марки са по-добри, какви са техните „плюсове“ и „минуси“ - ще разберем в статията.

Най-популярни прахове

На първо място ще разгледаме обхвата, предлаган от масовите пазари. Някои се плашат от относителната си евтиност, но, повярвайте ми, сред евтините продукти има и качествени прахове. Основното е да знаете какво да търсите.

Сарма АКТИВНА момина сълзаОценката се отваря с един от най-евтините прахове - Sarma ACTIVE Lily of the Valley. Въпреки ниската цена и изключителен дизайн, той лесно може да се конкурира с известните и скъпи Persil и Ariel. Домашен производител, "Nevskaya Cosmetics", сред продуктите на който има много утвърдени почистващи продукти. Sarma се характеризира с цялостно избелване, висока ефективност, гъвкавост и достъпна цена. Но има и някои „но“: далеч от идеалния състав с фосфати, агресивни избелващи агенти и сулфати.

Професионалистите.

 1. Подходящ за всякакви тъкани.
 2. Премахва както свежи, така и стари петна.
 3. Демократична стойност.
 4. Наличието на антибактериален ефект.
 5. Избелване.

Минус - наличието на агресивни избелватели, ПАВ, силикати и други вредни вещества.

ARIEL MOUNTAIN SPRING има сходни характеристики. Той е познат на потребителите от 1991 г. и вече 27 години се радва на оптимално качество и приятна цена. В допълнение към спестяването, особено внимателно се цени внимателното миене на спално бельо, кърпи и халати дори при 30 градуса, както и способността да се поддържа яркостта на спалното бельо и да се справят с упорити петна.

По-добре е да не използвате прах с трикотаж, а съставът не е доволен от екологичността.

плюсове:АРИЕЛ ПЛАНОВА ПРОЛЕТ

 • поддържа бяло бельо с редовно пране;
 • бързо се разтваря;
 • напълно изплакнат;
 • избелва памучни тъкани.

минуси:

 • съдържа силикати, анионни повърхностно активни вещества и оптични избелители;
 • изразходвани неикономически;
 • разваля трикотаж;
 • с течение на времето „измивайте“ цветни неща.

Следващ в горната част е PERSIL AUTOMATIC. Ако изберете кой прах за пране се справя по-добре с "тежкото" замърсяване, тогава известната марка Persil ще получи дланта. Всичко благодарение на добавянето на специални гранули с течно средство за отстраняване на петна към праховата маса. Освен това продуктът перфектно измива както бели, така и цветни неща, независимо от вида на тъканта.

плюсове:ПЕРСИЛ АВТОМАТИЧЕН

 • универсална употреба (в полуавтоматични устройства, автоматично и ръчно измиване);
 • без фосфати;
 • ефективно премахва примесите;
 • ниска консумация.

минуси:

 • по състав - силни аромати;
 • продуктът не се изплаква напълно поради лоша разтворимост;
 • много агресивни ПАВ и избелващи средства.

Разгледаните прахове са най-добрите сред средствата, предлагани от масовите пазари, но далеч от идеалното качество. Ако искате да изперете нещата с наистина безопасни съединения, трябва да потърсите сред по-скъпия сегмент. Ще ви разкажем повече по-късно.

Най-висококачествените и най-безопасни прахове

Когато екологичността на праха е важна, обръщаме внимание на други имена. Ще става въпрос за елитни и скъпи продукти, които не само перфектно премахват сложното замърсяване, но и могат да се похвалят с липсата на агресивни вещества в състава. Сред тях са следните елементи.

ИЗСЛЕДВАЩ ДРУГЕН ДРУГЕН ДРУГSPARK DRUM LAUNDRY DETERGENT е корейски прах, който съчетава висока ефективност на измиване и безопасен състав.И така, основните избелвания са екстракти от листа от зелен чай, игли и екстракт от лоза на магнолия. Благодарение на тях петната могат лесно да се отмият дори при ниски температури и във вода с повишена твърдост, а силен „антибактериален ефект“ ще бъде приятен „бонус“. Концентрацията на активни вещества е толкова висока, че закупената опаковка или опаковка ще продължи дълго време.

плюсове:

 • бавно се консумира;
 • естествени избелващи съставки;
 • антибактериална ориентация.

Минуси - наличието на опасни повърхностно активни вещества и силикати.

Не може да не споменем и белгийския ECOVER ZERO NON BIO, който е признат за най-добрият сред всички произведени прахове за пране. Нейната особеност е използването на по-ефективни и безопасни органични вещества вместо химически повърхностно активни вещества. Алтернатива са селскостопанските отпадъци, сено, слама и други природни елементи. Естествеността се отразява силно в цената и този инструмент е няколко пъти по-висок от средната цена на белина от масовия пазар.

плюсове:ECOVER ZERO NON BIO

 1. Без остра миризма.
 2. Висока концентрация за минимален дебит.
 3. Универсалност.
 4. Напълно екологична композиция.
 5. Хипоалергенен.
 6. Абсолютно безвреден за бельо и кожа.
 7. Измива се напълно.
 8. Изтрива замърсяването от всякаква степен.

Недостатъците на този инструмент не могат да бъдат намерени.

Затваря класацията на елитни пудри немски FROSCH COLOR ALOE VERA. Съставът му е несъвършен и включва повърхностно активни вещества и зеолити, но без агресивни натриеви фосфати, хлоридни съединения и опасни избелващи компоненти. Но има естествена съставка - алое вера, която омекотява и има антибактериален и хипоалергенен ефект.

По принцип инструментът се справя перфектно със задачата, качествено измивайки нещата от първия път, без да оставя петна, без да "измива" цвета и без да повреди структурата на тъканта.

плюсове:FROSCH COLOR ALOE VERA

 • идеален за цветно бельо;
 • не уврежда тъканите;
 • гъвкавост;
 • лесно се мие;
 • се разтваря бързо.

Сред минусите са високата цена и наличието на ПАВ и зеолити.

Потребителят сам избира кое е по-добро: по-скъпо и по-екологично или бюджетно с неприятен състав. Но ако рядко се обръща внимание на безопасността на състава за възрастни, тогава за децата на първо място. Затова ви предлагаме да се запознаете с върха на най-добрите продукти за деца.

Най-добрите инструменти за детските неща

След експеримент, проведен през 2015 г. с проверка на 3 прахообразни прахове от най-висок клас за деца с шокиращ резултат, доказали използването на токсични и вредни компоненти, малко се е променило. Все още се намират опасни продукти с излишък на ПАВ. Има само един изход - само избрани надеждни марки.

Първият прах, преминал през много лабораторни и аматьорски тестове, е BURTI COMPACT BABY. Направен е на безопасни биологични повърхностноактивни вещества и неутрални зеолити, перфектно се мие и образува пяна. Благодарение на това почистващата смес е абсолютно безопасна за детето.

Екологичността на състава практически не влияе на избелващите свойства: сложните петна се отстраняват дори в студена вода, изключенията ще станат само силно упорити „стари“ петна.

плюсове:BURTI COMPACT BABY

 • абсолютна безопасност;
 • липса на фосфати в състава;
 • цялостно измиване на тъкани и части от машината;
 • бързо премахва свежата мръсотия.

минуси:

 • не се справя със стари петна;
 • Има много фалшификати.

Друга детска марка е BABYLINE. Но при него всичко е двусмислено: ефективно отстраняване на петна и хипоалергенност се комбинират с опасен състав. Така че, прахът съдържа фосфати и повърхностно активни вещества, осигурявайки безупречна чистота дори в студена вода. Има и още едно предимство - липсата на силни амортисьори, така че жилетките и памперсите няма да имат излишни досадни миризми.

плюсове:

 • хипоалергенни компоненти;
 • неутрална миризма без остри парфюми;
 • възможност за употреба във вода под 30 градуса.

минуси:

 • безполезен срещу стари петна;
 • повърхностноактивни вещества и фосфати в състава.

Затваря ТОП-3 на най-добрите детски перилни препарати датска марка MEINE LIEBE. Той е специализиран в производството на безопасни прахове в съответствие с европейските стандарти, следователно съставът не съдържа фосфатни и хлоридни съединения, както и други агресивни компоненти. В допълнение към сухите смеси асортиментът включва гелове, балсами и кислородни моливи - петна за отстраняване - всичко за цялостно и цялостно почистване.

МАЙНА ЛИБЕ ЗА БЯЛО НЕЩО ОКСИ ЕФЕКТИ така, MEINE LIEBE FOR WHITE THINGS OXI EFFECT е предназначен за измиване на пране в светъл цвят както в автоматична пералня, така и при ръчно пране. Въпреки сравнително безопасния състав, трябва да се отбележи, че съдържанието на ПАВ значително надвишава препоръчителните стойности. Друго „но“ е слабото отстраняване на петна във вода под 60 градуса.

плюсове:

 1. Белите елементи не пожълтяват при измиване.
 2. Прахът не остава върху тъканта с петна.
 3. Лесно се мие.
 4. Концентрирани формули за икономична консумация.
 5. Липса на фосфати, хлор, формалдехиди.
 6. Без остра миризма.

минуси:

 • отмива само при температури от 60 градуса;
 • високо съдържание на ПАВ.

Познавайки имената на надеждни марки, е по-лесно да се ориентирате в предложената гама от почистващи препарати и да изберете наистина висококачествени марки, без да плащате надплащане и без да рискувате здравето си. Основното е да вземете предвид не само цената, защото често евтините средства се харчат по-бързо, а скъпите, напротив, са по-концентрирани и по-икономични.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини