Всичко за пералните машини

Оценявайте компактните съдомиялни машини

Оценявайте компактните съдомиялни машиниНе всеки харесва съдомиялните машини в пълен размер, които заемат много място и мият 9 или 12 комплекта чинии в един цикъл. Често по-малките модели са най-удобните, в които можете да заредите не повече от 8 комплекта съдове за готвене. Предимството им е компактност, бюджет и икономичност, така че клиентите все повече обръщат внимание на миниатюрните домакински уреди. Ако също сте искали да закупите „мини версия“, но търсенето не е лесно, предлагаме ви да се запознаете с нашата класация за компактни съдомиялни машини.

Bosch Serie 2 SKS 41E11

Известната и вече изпитана във времето компания Bosch в линията на кухненските домакински уреди разполага с най-добрите модели съдомиялни машини. Говорим за Serie 2 SKS 41E11 - компактна свободно стояща машина с напълно електронно управление и капацитет до 6 комплекта. Основните му експлоатационни характеристики са както следва:

 • размери - ширина 55 см, дълбочина 50 см и височина 45 см;
 • средната консумация на вода за стандартен цикъл е около 8 литра;
 • Консумирана мощност от клас A + (не повече от 0,62 kWh);
 • Шум - приблизително 54 dB, което е малко по-високо от другите модели;
 • вид сушене - кондензация.

Един комплект ястия включва чинии за супа, салата и гарнитура, лъжица, вилица, нож и халба. Не са включени тенджери, тигани, тави за печене и други допълнителни прибори.

Машината предлага избор от 4 режима на миене: нормален за средно замърсени съдове, интензивен за отстраняване на силни петна, икономичен за просто изплакване на чинии и експресен цикъл за бързо почистване. Няма опция за половин товар. Също така не се предоставя саундтрак.Bosch Serie 2 SKS 41E11

Но съдомиялната машина Bosch може да се похвали с подкрепата на няколко модерни и полезни технологии. Така че, благодарение на функцията VarioSpeed, продължителността на режимите се намалява наполовина без загуба на качеството на измиване. Без четка EcoSilence Drive има десетгодишна гаранция и се счита за двигател от следващо поколение.

Сензорът за натоварване позволява на системата автоматично да изчисли необходимото количество вода за ефективен резултат, което ще спести потребление и консумация на енергия. Положително въздействие върху сметките за комунални услуги и иновациите в ActiveWater, осигурявайки оптимална циркулация при най-ниски разходи. Потребителят ще бъде доволен и от модерната автоматична затваряща врата със заключване ServoSchloss.

ПЕЧЕЛИ MLP-06IM

Сред напълно вградените модели стои MAUNFELD MLP-06IM. Той е проектиран за максимум 6 комплекта и се отличава с ефективността си поради ниската консумация на енергия и консумацията на вода. Удобно допълнение ще бъде дисплеят, който ви позволява да проследявате времето за измиване и да проверявате зададените настройки на цикъла. Основните параметри на машината:ПЕЧЕЛИ MLP-06IM

 • клас на консумация на енергия - A + (или 0,61 kWh);
 • клас на пране и сушене на ниво А;
 • интелигентно управление;
 • консумация на вода - около 6,5 литра на цикъл;
 • максимална консумация на мощност - до 1280 W;
 • Шум - приблизително 49 dB, което ви позволява лесно да се миете дори през нощта;
 • Размери: 55x51.8x43.8 cm.

Съдомиялните машини на всички въпросни машини са изработени от неръждаема стомана, така че агрегатите са напълно защитени от разрушителното въздействие на водата и имат удължен експлоатационен живот.

„Чипът“ на тази съдомиялна машина ще бъде 6 режима на миене, което ви позволява да изберете най-подходящата програма за всеки случай. В допълнение към обичайното обикновено, интензивно, икономично и бързо осигурено и деликатно. Последният е предназначен за почистване на крехки съдове - порцелан или кристал.

Машината се отличава благоприятно с наличието на забавяне на старта през деня, звуков сигнал за края на цикъла и възможността за използване на средства 3 в 1. Потребителите оцениха достъпната цена, високото качество на сглобяване и универсалния дизайн в бяло в модела.

DeLonghi DDW05T Saphire

Съдомиялна машина DeLonghi DDW05T Saphire се откроява с нестандартния си външен вид - лъскав черен калъф с метални вложки. В допълнение към необичайния дизайн, машината привлича с капацитет до 6 комплекта чинии, дисплей и икономични класове на консумация, пране и сушене на ниво "А". Други характеристики не са по-ниски:DeLonghi DDW05T Saphire

 • консумация от около 7 литра на цикъл;
 • ниво на шум до 48 dB;
 • брой програми - 6, включително режим на предварително накисване;
 • забавен старт - до 24 часа;
 • размери - 55x53x44 cm.

Съдомиялна машина с автоматична твърдост на водата може независимо да изчисли колко сол или препарат за изплакване е необходимо, за да я омекоти.

Основното е, че качеството на съдомиялната не е по-ниско от по-известния Bosch. Активните потребители отбелязват, че тази машина е надеждна, издръжлива и безопасна. Така че, тя осигурява частична защита срещу течове, автоматична инсталация на твърдостта на водата, индикатор за дебит на сол и звуков съпровод на мивката. Приятно допълнение ще бъде допълнителна тава за прибори.

Electrolux ESF 2300 DW

Electrolux ESF 2300 DW също е добре установен. Това е частично вградена машина с кондензационен тип, предназначена за 5-6 комплекта. Основната му характеристика е наличието на специален сензор за чистота на водата, който позволява използването на леко замърсена вода многократно, за да се намали общия поток. Основните параметри на съдомиялната изглеждат нормално.

 1. Консумация на енергия и мивка клас А.
 2. Ниво на сушене B.
 3. Електронно управление.
 4. Шум в рамките на 48 dB.

С помощта на цифровия дисплей можете да наблюдавате състоянието на мивката и температурата на водата. Колкото е възможно, машината загрява до 60 градуса, а консумацията на енергия не надвишава маркировката от 1200 вата. Има шест стандартни програми, включително интензивен режим, експресно измиване, деликатно, икономично и накисване.Electrolux ESF 2300 DW

Не без миялна машина и допълнителни функции. Така че се планира да се отложи стартирането до 19 часа, частична защита срещу течове, блокиране на панела от деца и гаранционен срок от една година. Потребителите също така отбелязват интуитивен интерфейс, благодарение на него е лесно и удобно да управлявате машината.

Weissgauff TDW 4017 D

Сред бюджетните машини специално място заема Weissgauff TDW 4017 D. Свободностоящата миялна машина предлага страхотна функционалност на достъпна цена, което я прави желана за домакините. Особено атрактивно е наличието на 7 различни програми и 5 температурни режима. Това ви позволява да променяте времето и качеството на измиване, в зависимост от замърсяването на плочите, заредени в машината. Съществува и специален бутон „BIO-програма“, който ви позволява по-икономично и ефективно да премахнете петна от мазнини и протеини. Сега за характеристиките:Weissgauff TDW 4017 D

 • максимално натоварване - 6 ястия;
 • кондензационно сушене;
 • Разход на електроенергия клас A +;
 • клас пране и сушене A;
 • интелигентно управление;
 • цифров дисплей;
 • наличието на течащ бойлер;
 • консумация на вода около 6,5 литра на цикъл с максимална мощност до 1380 вата.

Предоставената функция за самопочистване елиминира необходимостта от редовно почистване на машината - интелигентната система Weissgauff TDW 4017 D ще се почисти автоматично.

Съдомиялната машина може да се справи с обичайната мръсотия за 180 минути, а когато включите експресната мивка, машината освежава съдовете за 45-90 минути. За удобство стартирането на заредена машина може да се забави с 1-24 часа, а благодарение на ниското ниво на шум до 49 dB е лесно да стартирате цикъла през нощта. Що се отнася до отзивите, потребителите харесаха наличието на детска ключалка, пълна защита срещу течове, държач за очила и възможност за самопочистване. Способността за лесно регулиране на позицията на средната кошница също се оценява много.

Leran CDW 55-067 БЯЛ

Лидер сред бюджетните компактни автомобили е свободностоящият Leran CDW 55-067 WHITE. Машината се продава на рекордно ниска цена, но по отношение на производителността на практика не отстъпва на по-скъпите модели. Обърнете внимание на неговите параметри.Leran CDW 55-067 БЯЛ

 • Максимално натоварване на камерата - 6 комплекта съдове за готвене.
 • Най-ниският клас на консумация на електроенергия е A +.
 • Измиване и сушене от висок клас - А.
 • Интелигентни контроли с интуитивен интерфейс.
 • Ниво на шума - 49 dB.

Въпреки ниската цена, съдомиялната от Leran предлага на потребителя 7 стандартни програми. Наред с обичайните интензивни, експресни и икономични режими се осигурява и нежно почистване на крехките съдове. Има таймер за забавяне за стартиране на цикъла, държач за очила, индикатор за омекотяване и използване на комбинирани почистващи препарати. Привлечени са и намалените размери - 55x50x43.8 cm.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини