Всичко за пералните машини

Ремонт на заключване на съдомиялна машина

Ремонт на заключване на PMMВратата на съдомиялната машина е фиксирана в затворено положение, като се използва специална ключалка, която може да се провали. Невъзможно е да работите с машината с неработещо заключващо устройство, затова трябва да се вземат всички мерки за бързо поправяне на капачето на вратата. Как да поправите такава ключалка и, ако е необходимо, да промените, ще бъде описано в тази статия.

Заключващ се за фиксиране

Не всяко заключване на съдомиялна машина може да бъде поправено. Съвременните брави на най-новите модели съдомиялни машини имат дизайн, който не позволява възстановяването му в случай на повреда. Такъв замък трябва да бъде променен. На по-стари модели съдомиялни машини hansa, Bosch, Electrolux, Indesit, бравите бяха доста поправими.

Старите брави имаха пластмасов калъф с капаче и сензор, затворени в него, както и специални заключващи антени. Тези елементи на замъка бяха доста неясни, пластмасовата им основа беше особено слаба, която след следващото отваряне на вратата просто се отчупи. Ако вашата съдомиялна машина е снабдена с такава ключалка, веднага ще видите счупените вратички, които ще се опитаме да възстановим. Какви действия изисква ситуацията от нас?

 1. Развийте предния панел на вратата на съдомиялната машина. Ако вместо предния панел е инсталирана фасада, ние също я премахваме. Предният панел е монтиран на няколко винта, които са разположени по краищата на вратата отвътре.
 2. Премахвайки предния панел, получаваме достъп до захранващите проводници на ключалката, те трябва да бъдат премахнати.
 3. Развиваме двата винта, които държат ключалката и я изваждаме.
 4. Изрежете метална лента 10 х 65 мм от тапицерията на стоманен лист с дебелина 0,3 мм.
 5. Пробиваме дупки в краищата на платина за малки самонарезни винтове.
 6. Ние огъваме плочата така, че да лежи върху разрушените основи на опорите, върху които преди бяха антените.
 7. Закрепете сигурно плочата върху самонарезните винтове директно към пластмасовия корпус на ключалката.

Преди това в кутията за заключване могат да се пробият тънки дупки, така че винтовете лесно да влязат в пластмаса

 1. Проверяваме надеждността на връзките, закрепваме ключалката на вратата и проверяваме колко добре функционира. Ако всичко е наред, закрепваме предния панел към вратата и стартираме машината да работи.

Замяна на заключванезаключване на съдомиялна машина

Напълно металните брави не се чупят толкова често, но ако те се провалят, тогава е невъзможно да ги поправите у дома, трябва да промените. Тук не става дума за банално спускане на заключващия език, а за пълно счупване с пружинно изскачане и частично разрушаване на кутията на ключалката. Между другото, принципът на работа на новите брави е по-скоро как устройствата за заключване на люка на пералнята работят, но те се променят по различен начин.

 1. Ние действаме по абсолютно същия начин, както при ремонта на замъка. Развиваме болтовете по периметъра на вратата и премахваме панела, разположен отпред.
 2. Изключете проводниците към сензора за заключване.
 3. В горната част на вратата има два винта, които държат ключалката. Развивайки ги, можем безопасно да премахнем повреденото устройство.
 4. Изваждаме новата ключалка и я поставяме на мястото на старата.
 5. Закрепваме новото заключващо устройство, връщаме проводниците на мястото и завиваме панела, отстранен по-рано. Работата е свършена!

Или може би не е неизправност?

Ако ключалката на вратата на съдомиялната машина не се спука, това не винаги означава, че се е счупила. "Болката" на съвременните брави е езикът, който е блокиран от прекомерно натискане на затворената врата. По-нататък вратата се отваря, но поради факта, че разтворът за заключване е потънал, не се затваря назад. Как да бъде Как да върнете раздела на заключващото устройство в първоначалното си положение? Няма нищо по-лесно. Вземаме отвертка и слагаме с нея основата на езика точно на мястото, където е пружинен. Пружината ще се плъзне от резето и езикът ще се върне в работното си положение. Ето решението на проблема!

Така че решихме, че да поправите ключалката на съдомиялната машина не е много трудно, ако е подходяща за ремонт. Съвременните метални брави са направени така, че да не могат да бъдат поправени, но могат да бъдат заменени. За щастие, резервните брави са евтини и се променят бързо. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини