Всичко за пералните машини

Поправете сами пералните машини Miele

Мия пералняПералните машини от немския производител Miele са една от най-скъпите и надеждни перални машини. Качеството им е оценено в цял свят. Първата автоматична машина от Mile е пусната през 1956 г. и през това време производствените технологии само се подобряват. Пералнята от Mile е в състояние да издържи 20 години без проблем или повреда.

Все пак се наблюдават изолирани случаи на неизправност и сред тези редки случаи майсторите отбелязват характерни повреди. За това как можете самостоятелно да извършите ремонти на перални машини Miele и ще продължи по-нататъшното разказване.

Характеристики на пералните машини Miele

Характерна особеност на пералнята Miele е нейното специфично устройство. Всички части са изработени от качествени материали и само във фабрики, разположени в Германия. Освен това автомобилите са оборудвани със сложна електроника. Това значително усложнява независимия ремонт на такива машини.

За качествен ремонт може да ви е необходима специална компютърна техника, с която трябва да работите. Следователно, ремонтът на перални машини Miele най-често се доверява само на професионалисти. В този случай майсторите отбелязват това такива машини в 89% от случаите могат да бъдат ремонтирани за сравнително малко пари. Само 2% от счупените перални машини изобщо не могат да бъдат ремонтирани, но може да се отбележи, че те са работили поне 10 години.перални машини за поддръжка Mile

Какво се чупи най-често?

Ако пералните машини от производителя Miele са надеждни, тогава защо те се чупят и какво могат да се счупят? Всъщност няма причина да се съмнявате като компоненти, това се потвърждава от дългогодишната история на тази известна компания. Но причината за повредата може да е неправилна работа и връзка. Така например, при рязък скок на напрежение в пералнята, електрониката, окабеляването и дори двигателят може да изгори.

При постоянната употреба на твърда вода за измиване и измиване при високи температури върху нагревателния елемент може да се образува котлен камък, което може да доведе до неговото разпадане. Изгоряла десет може да повреди контролния модул.

Подобни причини за отказ на домакински уреди се случват само по вина на потребителя.

Но обратно към въпроса, какво най-често може да се счупи в пералнята на Mile? Отговорът е доста прост:

 • дренажна помпа, тя се нарича помпа или дюзи;
 • датчик за ниво на водата (превключвател за налягане);
 • нагревателен елемент (тенг);
 • задвижващ колан;
 • заключване на люка;
 • сензори и електроника.

Почистваме изпускателната помпа и сменяме превключвателя за налягане

Ако в един не много хубав момент пералнята спря да източва отпадните води, тогава е необходимо да се провери дренажният филтър, дренажната помпа и дюзата. Почистването на филтъра в машина на марката Mile, както в „шайбите“ на други компании, се извършва по една схема - от проста до сложна.

 1. Най-лесният начин да почистите източващия филтър е да започнете с него. Моля, обърнете внимание, че при повечето машини филтърът е разположен в долната част на корпуса отдясно, а при машините на Miele филтърът е в долната част на корпуса отляво.дренажен филтър в Миле
 2. Отворете пластмасовия капак и намерете тапа зад него.
 3. Взимаме контейнер за вода или просто голям парцал и го поставяме близо до филтъра, не забравяйте да го включите под тялото на машината.
 4. Изключваме тапата, докато водата във филтъра изтича на парцал.
 5. Ние събираме вода и след това поглеждаме във филтърния отвор с фенерче и почистваме цялата мръсотия, коса, малки предмети, залепени там.
 6. Ние усукваме тапата на мястото си и проверяваме работата на машината.

Почистването на изпускателния филтър може да не доведе до очаквания резултат. В този случай ще е необходимо да се справите тясно с дренажната помпа и дюзата. Вероятно някъде е имало блокиране. Веднага ще проверим както тръбата, така и дренажната помпа.

 • Първо трябва да го премахнем, но за това ще трябва разглобете пералнята, а именно развийте предния панел. След това ще получим достъп до всички интересуващи ни единици.
 • Приготвяме резервоар за вода, защото когато започнем да махаме дюзата и изпускателната помпа, водата ще се излее от тях.дюза и изпускателна помпа в Miele
 • Развиваме скобите, свързващи тръбата към изпускателната помпа и резервоара, изключваме клемите от сензора на изпускателната помпа.
 • Развиваме скобите, свързващи изпускателната помпа и дренажния маркуч.
 • Развиваме крепежните елементи, държащи дренажната помпа и я отстраняваме заедно с дюзата.
 • Проверете изпускателната помпа и дюзата за запушвания, изплакнете ги и след това ги поставете на място в обратен ред. Поставяме предния панел на пералнята Miele на място и проверяваме работата на пералнята.

Ако въпросът възникна за подмяна на пресостата на пералнята, тогава можете да го решите лесно със собствените си ръце. Целият процес ще отнеме малко време.

Най-важното е да купите подобен сензор, не се опитвайте да го замените с нещо подобно.

Сменете нагревателя и задвижващия колан, проверете електричеството

Teng в пералнята MileАко десет са нарушени, процесът на измиване се извършва в студена вода. Ако нагревателят се счупи, измиването може да отнеме известно време, друг симптом на повреда на нагревателния елемент е избиването на електрическата машина по време на пране. За да сте сигурни, че е неработещ, ще трябва да го извадите от кутията и да го звъните с мултицет.

В пералните машини Mila нагревателният елемент не трябва да се изтегля през задната стена, както в много машини, а през предната.

За това как да разглобявате предната част на машината, писахме по-горе. Когато машината се отвори, под резервоара, ще видите два изпъкнали контакта от нагревателния елемент. За да изтеглите напълно нагревателя, трябва да го издърпате към себе си, като се люлеете отстрани. След това издърпайте уплътняващата дъвка. Заменяме дефектната десетка с нова, като внимателно я вмъкваме в конектора.

Що се отнася до задвижващия колан, той може да отлети от шайбата, да се спука или да се счупи. Това ще доведе до спиране на барабана в машината. Подобна повреда в колите на Миле, както отбелязват майсторите, се случва доста често. За да смените задвижващия ремък в машина за горно зареждане на Miele, трябва да:

 1. Махнете левия страничен капак на корпуса.
 2. Проверете колана, ако е скъсан, след това вземете нов.
 3. Първо трябва да го носите на двигателя, след което го издърпайте, стартирайте колана от дясната страна на шайбата.
 4. След това задръжте частта от колана, която вече е на шайбата, завъртете шайбата обратно на часовниковата стрелка и се опитайте да поставите колана до края.
 5. Затворете капака на корпуса.колан в пералня Миле

Проверката на електричеството на пералнята Miele се свежда до тестване и визуална проверка на всички проводници, клеми и други елементи.

Освен това е необходимо да направите това, дори ако поправите друга повреда и разглобите корпуса на пералнята. Проверка на електричеството на машината - работата не е сложна, а по-скоро старателна. Ще трябва да звъните всеки контакт, всяка връзка и изход на щепсела, работата може да отнеме от 40 минути до 1,5 часа, но си заслужава.пералня електротехник

Получаваме мултицет, подготвяме го за проверка на съпротивлението на електрическите елементи, поставяме превключвателя в съответното положение, изключваме пералнята от мрежата и започваме да проверяваме. Експертите препоръчват да започнете с контактите на контролния блок и след това постепенно да се придвижите към сензорите на модулите на пералната машина. Развиваме крепежните елементи на арматурното табло, изваждаме го и изваждаме контролния блок, без да го изключваме от проводниците.

Започваме теста за съпротивление с бутона за включване / изключване, задаваме сондите на неговите контакти и виждаме каква стойност показва устройството. Ако таблото свети нула, тогава има проблем с контакта. Проверяваме на свой ред всички контакти на контролния блок, след това проверяваме сензорите на двигателя, превключвателя за налягане, нагревателния елемент, всмукателния клапан, източващата помпа.Много е вероятно да не успеете да откриете проблема за първи път и процедурата за проверка ще трябва да се повтори.

Обърнете внимание на кондензатора на електродвигателя на пералнята Miele, за немската технология това е основната "болка".

Тахо ремонт

тахометър в пералнята MileТахометърът (тахогенераторът) е доста прост и гениален инструмент, който е монтиран на електродвигател и ви позволява да измервате скоростта на въртене на движещи се елементи. Без тахометър, контролното устройство няма да може да установи с каква скорост трябва да се върти барабанът за ефективно изпълнение на програмата за пране, което означава, че и той не може да регулира тази скорост.

За да стигнете до тахогенератора, трябва да стигнете до двигателя на пералнята Miele, и за това отново трябва да премахнете предната стена на пералнята. Тахометърът не може да бъде поправен и не е необходимо, важно е правилно да определите повредата и да замените дефектния елемент. Сензорът е доста евтин и се продава в комплект с електрически проводник и щепсел за свързване към двигателя. Не е трудно да откриете неизправност на тахогенератора, трябва да го свържете към мултицета и да измерите съпротивлението.

Обърнете внимание! Нормалната стойност на съпротивлението за енкодера е приблизително 70 ома. Ако стойността е повече или по-малка с 20 ома, това е нормално, но ако стойността е значително по-малка или повече, сензорът трябва да бъде променен.

Проверка на електронното "пълнене"

платка в пералнятаПроверката на електрониката на пералнята Miele е може би най-трудната стъпка за ремонт. Съвременните модели на такива машини, в допълнение към познатото табло за управление, са оборудвани с микропроцесорна платка, което значително увеличава производителността на пералнята и може ефективно да управлява десетки програми за пране, множество сензори и потребителски програми - чисти чудеса и удобство. Проблемът възниква, когато електронният елемент се повреди и трябва да решите какво да направите.

Като начало специалистите предлагат да не се качвате в електронната дъска, да проверите електричеството на пералнята (както е описано по-горе), може би причината за неизправността изобщо не е в дъската. Ако електротехникът е в ред, можете или да извадите контролния блок и да го предадете на специалист за тестване и ремонт (това е най-добрият вариант), или да опитате да го тествате сами. За независимо тестване трябва да разрешите няколко проблема наведнъж:

 • Правилно свържете управляващото устройство през com конектора към компютъра.
 • Намерете и направете софтуерна работа за електронно тестване на дъска за перални машини като Monitoraggio Lavabiancheria.
 • За да получите определен резултат и да се уверите, че елементът на платката не работи, и трябва да разберете стойностите, които програмата издава, тъй като повечето от тях са създадени за професионалисти и изобщо не са били адаптирани за обикновените потребители.

Нашата препоръка - дайте таксата за услугата. Ако потвърдят неправилността на неговия ремонт, просто купете и сложете подобна такса. Това струва много, но все пак е по-добре от закупуването на нова пералня.

Така че, по-добре е да ремонтирате перални машини Miele в сервизен център, отколкото сами. Въпреки че, разбира се, ако всичко е в запушена помпа, тогава вие сами можете да се справите. И най-важното - грижете се за пишещата си машина, не пренебрегвайте правилата за правилното свързване на водоснабдяването и канализацията, както и електрическите комуникации. Зависи от това колко дълго ще работи машината Mile.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини