Всичко за пералните машини

Поправка на грешки перални машини Канди

Ремонт на перални машини KandyПерални машини от италианския производител Kandy са намерили своята ниша на руския пазар. Тези машини се отличават с малкия си размер и разумната цена. Качеството им обаче е такова, че ремонтът на пералните машини Candy се извършва от майстори много по-често от Bosch или LG. Какви са типичните неизправности и дали е възможно да ги отстраните със собствените си ръце - това ще бъде обект на по-нататъшно разказване.

Чести нарушения и техните симптоми

Всяка пералня може да се счупи. Причините могат да бъдат различни, банални или обратно твърде сериозни, което ще доведе до скъп ремонт на оборудването. Прецизно определете какво е счупено, професионалната диагностика ще ви помогне. Но в повечето случаи подобна диагноза може да се извърши независимо, основното е да се вслушвате внимателно, да разгледате по-внимателно и да имате инструменти под ръка.

Какво се срива най-често в колите на Kandy? Майсторите отбелязват следните неизправности:

 • запушена дренажна система или нейната неизправност. В случай на запушване, машината не източва водата и спира след цикъла на пране, прането не се изважда. Ако германията на връзката на дюзите, маркуча или изпускателната помпа е нарушена, водата може да изтече по време на цикъла на въртене. В допълнение, неизправността на дренажната система се обозначава с характерен шум по време на изпускането на вода, най-често това се дължи на блокиране на помпата.
 • износване на подвижни части на пералнята. Частите, които са силно натоварени по време на измиване, са подложени на по-бързо износване от тези, които не го правят. Тези елементи включват маслени уплътнения, лагери, амортисьори, двигател.

  Средният експлоатационен живот на лагерите е около 7 години, подмяната им става заедно с подмяната на уплътненията.

  Неизправността на тези части се проявява по следния начин: силна вибрация на машината по време на цикъла на въртене, чукане или смилане на барабана, дори когато машината не работи, спиране на барабана, машината не започва да се мие след добавяне на вода.

 • неизправност на десет. Тази разбивка често се случва при някои модели перални машини Kandy. Проявява се във факта, че машината или извършва процеса на миене в студена вода, или изобщо не започва измиването.
 • неизправност на електрониката и електричеството. Електрическите проводници и връзката им със сензори могат да причинят машината да спре измиването в определен момент. Най-често клемите се окисляват поради висока влажност. Но има изгаряния на проводници поради голямото натоварване. По време на пренапреженията на захранването сензорите и модулът за управление на машината могат да се провалят. Това се отразява на работата й по различни начини.Проблемите с изтичането и събирането на вода показват повреда на превключвателя за налягане, проблемите с въртенето могат да показват тахометър.

Елиминираме запушвания и неизправности на дренажната система

Блокада в канализационната система е неизправност, която лесно може да бъде поправена от собствените си ръце. В сервизните центрове той принадлежи към първата категория на сложност. Подобен проблем обикновено възниква в случаите, когато не се спазват правилата за работа и поддръжка на пералнята. Почистването на дренажната система започва с почистване на изпускателния филтър.

В пишещите машини на Kandy филтър за източване е разположен в долната част, оставен зад малка врата или зад дънен панел. За да го почистите, трябва внимателно да го развиете обратно на часовниковата стрелка и да го издърпате към себе си. Не забравяйте да поставите голям парцал, така че останалата вода в резервоара да не изтича на пода. След като извадите филтъра, го измийте с вода и отстранете мъх и друга мръсотия, след което го поставете на мястото му.

За да почистите маркуча, дренажната тръба и помпата, трябва да повдигнете машината или да я поставите отстрани. Преди това не забравяйте да изключите захранването, както и маркуча за източване от канализацията. Можете да стигнете до помпата в пишещата машина Kandy през дъното, което или липсва, или има палет. Лесно се отвинтва.

Така че, отслабете скобите и изключете тръбата и маркуча. Измиваме тръбата с вода и я избърсваме със суха кърпа. Почистваме маркуча с кабел с четка и проверяваме за повреди.След това изключете сензорите от изпускателната помпа, развийте винтовете, които държат помпата, и я извадете. В помпата трябва да инспектирате работното колело, което се намира под капака.Ремонт на перални машини Kandy

На него могат да се навият купчина, коса, вълна, така че почистваме всичко внимателно. С помощта на мултицет проверяваме неговата ефективност. Ако помпата изгори, тогава в този случай е по-добре да я замените с нова; ремонтът в този случай не е препоръчителен.

След почистване събираме машината и започваме измиването в режим на празен ход.

Подмяна на подвижни елементи

лагер в пералнятаНеизправност на подвижните части на пералнята е сериозен ремонт. Сменете четките на двигателя, лагери, амортисьори, принадлежат към третата категория на сложност. Трудността при работа с лагери е, че втулката, върху която са монтирани, е термично притисната, в допълнение, самите лагери не се получават лесно. Но като цяло алгоритъм за подмяна на лагери във всички автомобили е подобно.

Безшумната работа на пералнята се осигурява от амортисьори. И ако един ден чуете трясък, тогава най-вероятно проблемът е в амортисьорите, в редки случаи в хлабави баланси. Не трябва да работите с машината с дефектни амортисьори, защото това може да доведе до още по-сложни повреди. Замяната им е най-добре делегирана на главния, но ако искате, има време и пространство за разглобяване на машината, можете да направите тази работа сами, инструкция стъпка по стъпка, която ще ви позволи да направите работата, е в статията за подмяна на амортисьори и амортисьори.

Сменете десет

десет в пералнятаПри продължителна употреба на пералнята нагревателният елемент се проваля. Причината може да е твърда вода, която се утаява върху повърхността на PETN под формата на плака, Ако възникне неизправност, код за грешка, Нагревателният елемент е разположен зад задната стена на тялото на машината под резервоара. Десетте алгоритъма за подмяна са прости:

 1. развийте задната стена;
 2. развийте болта, придържащ десетката;
 3. изключете сензорите от нагревателя, след като направите снимка на правилната им връзка;
 4. С помощта на плоска отвертка внимателно издърпайте нагревателя върху себе си;
 5. Ние го изследваме, ако не е възможно да определим работоспособността навън, вземаме мултицет и проверяваме неговата работоспособност;
 6. ако десетът работи, тогава го почистваме от мащаб, ако не, купуваме нов;десет в пералнята
 7. поставяме десет на място;
 8. свързваме проводници и сензори;
 9. ние фиксираме десет с болт;
 10. поставете задния капак на тялото на машината.

Електрика и електроника

Друга от типичните повреди на пералнята е електротехник, под който в случая имаме предвид не само електрическо окабеляване, но и сензори. По-често тахометърът и превключвателят за налягане (сензор за ниво на водата) не успяват. Проверката на окабеляването е процес, който изисква търпение и умения с мултицет. В някои случаи е достатъчна визуална проверка на проводниците и клемите, за да се разбере, че те трябва да бъдат съблечени или подменени.модул в перална машина Kandy

Можете лесно да замените сензора за ниво на водата със собствените си ръце. Той се намира под горния капак в ъгъла. Необходимо е да изключите чиповете с проводници, идващи от електронната платка и помпата, както и да изключите тръбата, идваща от резервоара. А на мястото на неизправността е свързан нов превключвател за налягане. По-добре е да поверите подмяната на тахометъра на специалист, защото трябва да разглобите пералнята и да стигнете до електрическия мотор.

При лоша защита от пренапрежения на електрозахранването и липса на заземяване в електрическата мрежа, управляващият модул на пералнята може да се провали. Това може да доведе до факта, че машината не се включва, програмите за миене се изключват, машината „замръзва“. Таблото за управление е доста скъпо, така че диагностиката и поправката е поверена най-добре на капитана. В някои случаи е възможен истински ремонт, а не подмяна.

Има любовници, които са лесно запознати с електрониката, ако смятате себе си за такъв, тогава продължете. Но не забравяйте, че една грешка може да бъде скъпа.

И така, ремонтът на пералните машини Candy трябва да започне с висококачествена диагноза, определяне на неизправност. Едва след като прецените сложността на предстоящата работа и вашите възможности, вземете решение дали сами да направите ремонт или по-добре поверете всичко на капитана. И няма нищо лошо в това, че всеки ще направи своето.

   

54 коментара на читателя

 1. Граватар Тарас Тарас:

  Какво да правя ако прахът за пране не е напълно измит и остатъците се натрупват под отделението за пълнене и образуват втвърдяващи се отлагания там? Какви са причините за това?

  • Граватар Юлия Джулия:

   Извадете контейнера, измийте го, отлаганията могат да бъдат изстъргани с нож. Машината не е виновна, изисква грижи.

 2. Граватар Денис Denis:

  Изпускателната помпа не работи, не бръмчи и на дисплея пише, че програмата за източване работи.

  • Граватар Игор Игор:

   Отворете капака на помпата - може би нещо е ужасно. Проверете лопатките на помпата с отвертка - тя трябва да се върти с малко усилия. Ако всичко е нормално - сменете помпата.

 3. Граватар Юри жури:

  Какво да правя, ако има лошо завъртане?

 4. Граватар Елена Елена:

  Ваканция 6. Постоянно събира вода, не спира, водата минава през маркучи към канализацията.

  • Граватар Александър Александър:

   Неправилна дренажна връзка. Прочетете внимателно инструкциите.

 5. Граватар Ботагоз Botagoz:

  Машината на Kandy не се включва, въпреки че дисплеят свети без кодове за грешки, каква е причината?

 6. Граватар Валери Валери:

  Опитах се да го включа, не се включва, оказа се, че водата е изключена. Опитах го след и пак не започва, това е всичко. Датчикът за нивото на водата наистина ли е?

 7. Граватар Владимир Владимир:

  Водата не изтича от контейнера след измиване (въртене)

 8. Граватар Анжелика Ангелика:

  Децата ми счупиха превключвателя на режима, измивайки се. Мах. работи, как да поправя?

 9. Граватар Александър Федорович Александър Федорович:

  Къде се намира контролното устройство за пералня Kandy Holidai 1001 TL?

  • Граватар Владимир Владимир:

   Зад задния капак в долния десен ъгъл

 10. Граватар Сергей Сергей:

  Добър ден Имаме пералня Kandy 42 128 1-07. Работи само на програмата за пране 40 минути, други програми не работят.

 11. Граватар Галина Галина:

  Моля, кажете ми защо машината не се отваря след измиване?

 12. Граватар Галина Галина:

  След измиване машината не се отваря, какво да правя?

 13. Граватар Светлана Светлана:

  По време на измиването машината Kandy спира в режим E-03, помпата е в добро състояние, в джоба за източване няма чужди предмети, кажете ми, какво друго може да бъде? Водата не се оттича.

  • Граватар Лекс Lexx:

   Получих никел в маркуча, който отива към помпата и запуших дупката в маркуча.

 14. Граватар Катрин Катрин:

  Здравейте, Candy grando плюс пишеща машина, бутоните на контролния панел започнаха да искрят, при проверка на таблото открихме овъглени места, дадохме дъската за ремонт. В резултат на това нищо не се е променило. Програмата не се стартира и бутона за заключване свети. Нищо друго не се случва. TEN работник, с какво друго може да се свърже това?

 15. Граватар Рушан Rushan:

  Капакът на шахтата не се отваря след измиване

 16. Граватар Серегабумеранг Seregabumerang:

  Изпускателната помпа работи постоянно при ниски скорости, какво да правя? Kandy пишеща машина cty 84.

 17. Граватар Владимир Владимир:

  Не всички режими на Kandy работят 1054 литра. Нещо с електрониката ...

 18. Граватар Игор Игор:

  Добър ден, как да вкарате жиците вътре в машината, ако няма паспорти?

 19. Граватар Виктор победител:

  Добър ден, в старата машина на Alice 842k водата не влиза в дозатора и не измива праха. Всички останали процедури са в ред.Възможно ли е това да се дължи единствено на повреда на втория пълнителен клапан или нещо друго?

 20. Gravatar Anonymous аноним:

  Добър вечер Машината постоянно събира вода и изобщо не я затопля, какво може да бъде?

  • Граватар Серж шевиот:

   Повдигнете маркуча за източване по-високо и го заключете.

 21. Граватар Едуард Едуард:

  Добър ден, машината Candy не изключва водата, когато включите програмата за пране. При програмата за завъртане барабанът се завърта и водата се оттича. Какъв може да е проблемът?

  • Граватарска рафт рафт:

   Канди 186. Водата не се излива. Барабанът се върти.

 22. Граватар Даниел Даниел:

  В положение на интелигентно докосване, грешка 15 мига и не отговаря на изтеглянето на програми от телефона, шайбата работи в останалите позиции на постоянното си положение

 23. Граватар Вадим Вадим:

  Колата на Канди. При изплакване крушката с плюс свети. И мига 2 пъти. След известно време нито една програма не се превключва.

 24. Граватар Ирина Irene:

  Бутонът Старт / Пауза стартира. Какво да правя

 25. Граватар Катрин Катрин:

  Добър ден, казвам се Катрин. Машината Kandy Asset не дава команда за източване на водата. Проверих филтъра, имаше боклук. Почистени. След това извадиха маркучите от помпата, тя също не работи. Той беше отстранен, проверен, той е работник. Но колата никога не се източва. Кажи ми какво да правя?

  • Граватар Сергей Сергей:

   Катрин! Просто сам отстраних същия проблем 🙂 Извадих помпата за източване. И там на острието беше навито уплътнение от чистача. Тя е много слаба. Проблемът е решен!

 26. Граватар Ваня Ваня:

  Искри отдолу и спира да работи

  • Граватар Евгений Юджийн:

   По-долу е стартовият кондензатор. Най-вероятно се „удари“. Мен.

 27. Граватар Людмила Людмила:

  Добър вечер Моля, кажете ми, подходящ ли е ваканционният барабан Candy 1002 TL за Candy CS2?

 28. Gravatar Gene ген:

  Здравейте! Моля, кажете ми как да активирам режима на самотест на пералнята Candy GO4 1264 D?

 29. Граватар Александър Александър:

  Когато машината е включена, индикаторът „измиване без завъртане“ в лявата колона и „15“ в дясната колона светват. Само дренажната помпа работи и това е всичко. Устройството не отговаря на нулиране или други програми: Candy CS2.

 30. Граватар Майкъл Майкъл:

  Как да премахнете горния капак? Бонбони 181.

 31. Граватар Влад Влад:

  Кажете ми какво може да бъде с машината Candy. Гони вода, но овенът не се включва.

  • Граватар Виталий Виталий:

   Когато се включи, вода влезе, барабанът не се върти. Благодаря ви

 32. Граватар Залим Zalim:

  Моля, кажете ми, във всеки режим пералната машина не вдига вода.

 33. Граватар Ярослав Ярослав:

  Добър ден! Проблемът ми е, че съпругата и дъщерята мият сутиените си и оставят костите от тях (т.нар.), Така че бъдете толкова любезни, че да ми кажете как да ги взема? Благодаря предварително.

 34. Граватар Сергей Сергей:

  Машината се изтрива с луда топлина и дори след изплакване прането е горещо!

 35. Граватар Олег Олег:

  Kandy CTF 806 не се оттича. След стартиране в режим на източване (без вода) работи. Но след 2-3 измивания не се оттича отново. Какво не е наред?

 36. Граватар Олга Олга:

  Добър ден
  В автомобила Kandy Holiday 186 по всяка програма има пълнене, измиване и източване на барабани.
  И това е всичко Какво може да бъде?

 37. Граватар Светлана Светлана:

  Когато включите и изберете програми, числата на дисплея не се променят. Ключът е „скорост на въртене“, когато скоростта е нулирана, времето е 30 минути на дисплея. Тогава времето се нулира на "1" и тогава нищо не се случва. Машината стои неподвижна (не работи), светлината в прозореца за заключване мига постоянно, сякаш на пауза. Те искаха да започнат работа в тестов режим, за да определят грешката, но не знаем как ... възможно ли е да се намери обслужващ?

 38. Граватар Александър Александър:

  Какъв уплътнител трябва да се използва, така че водата да не изтече по време на извличането от тръбата за пълнене на кръстовището с барабана?

 39. Граватар Жека Jeka:

  Машината на Канди, когато включите захранването, люкът е блокиран и това е всичко. Панелът не работи, какво би могло да бъде?

 40. Граватар Наталия Наталия:

  Здравейте Спрях да въртя барабана. Четките са в ред, в резервоара няма чужди тела. Ръка превърта добре. С какво това може да бъде свързано?

 41. Граватар Евгений Юджийн:

  Бонбони акваматични 6т. Климатикът спря да се консумира.Преди това шайбата работеше правилно 7 години.

 42. Граватар Леша Леш:

  Kandy STF 806. Слагам изплакване, усуква се минута. Завъртане не се появява. Водата не отива. Какво е

 43. Граватар Олег Олег:

  Когато започне измиването, екранът се изпразва, но се изтрива. Просто нямате време да изберете режим на пране.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини