Всичко за пералните машини

Поправете повреди перални машини Zanussi

zanussi пералняАвтоматичните перални машини, произведени под марката Zanussi, винаги са били с високо качество и ниска цена. Поради дългосрочна експлоатация, по вина на потребителя или поради фабрични дефекти, автомобилите се разпадат и те се нуждаят от ремонт. Ремонтът на пералните машини Zanussi трябва да започне с проучване на техните слаби точки, или по-скоро с най-честите повреди, които ще разгледаме в тази статия.

Преглед на типичните повреди

Както вече беше отбелязано, ремонтът на пералните машини Zanussi трябва да започне с типични повреди. Повечето модели такива перални машини са доста взискателни към качеството на водата. и най-честата потребителска грешка при закупуване и инсталиране на оборудване на Zanussi е директната му връзка с водоснабдяването. Водата във водоснабдяването е далеч от най-високо качество и не става въпрос само за твърда вода, често ръждясалата вода тече от чешмата с всякакъв вид боклук, който много бързо запушва филтрите на пералнята.

Важно! Някои занаятчии, когато инсталират машината Zanussi, изваждат специално филтъра от входящия клапан. Абсолютно невъзможно е да направите това, защото мръсната вода може буквално да унищожи машината отвътре.

Оттук и първата типична причина за повредата на пералнята Zanussi - запушени филтри. В допълнение, тези перални инсталират изключително неуспешни устройства за блокиране на люка. Според експерти това е един от най-честите провали. В тази ситуация се счупват както самият механизъм, така и сензорът.

Както във всяка друга автоматична "пералня", десет са счупени в техниката Zanussi. Твърдата вода трябва да се счита за една от основните причини за подобна повреда, въпреки че някои експерти говорят и за неподходящи материали, от които правят PETN тръба. Както например, този метал привлича мащаба още повече. И накрая, последната слаба точка на пералните машини Zanussi е задвижващият колан. Препоръчва се да проверите колана поне 1 път на 4 години и, ако е необходимо, да го затегнете или смените.

Не забравяйте да почистите филтрите

филтър за всмукванеПериодично трябва да се почистват всички филтри на пералнята, ако това не е направено за известно време, тогава може да срещнете проблем. Ако има запушване в някой от филтрите на пералнята, елементът от домакинските уреди или няма възможност да изтегля вода за измиване, или не я източва. По-специално в пералните машини Zanussi първият вариант е по-често срещан. Какво може да се направи?

 1. Развийте входящия филтър, разположен на водопровода и го почистете.
 2. Ако входният филтър не е бил инсталиран, тогава върху филтъра на входящия клапан се образува запушване (на мястото, където входящият маркуч е свързан към машината). Свалете горния капак на пералнята и развийте входящия клапан и филтъра.
 3. Развиваме филтъра и внимателно измиваме маншета и мрежата му от мръсотия, след това усукваме филтъра с входящия клапан и го поставяме на място, след което затваряме горния капак на машината.

„Деликатните“ входящи филтри на пералнята Zanussi създават много проблеми, но те предпазват вътрешните тела от повреди поради навлизане и натрупване на чужди предмети и отпадъци, донесени с вода. Специалистите препоръчват да инсталирате входящ филтър с касета, за да омекотите водата директно върху водопровода.дренажен филтър

Мръсотията в пералнята може да се натрупа не само поради водата от чешмата, но и поради дрехите. С дрехите не само пясък и парчета мръсотия влизат в машината. Кората от семена, монети, фиби за коса, копчета се утаява във филтъра за източване. Всичко това в един момент може да спре машината. Експертите препоръчват всеки път след 2-3 измивания със собствените си ръце. почистете изпускателния филтърпредотвратявайки изхвърлянето му.

Обърнете внимание! Преди да измиете, не забравяйте да проверите джобовете с неща, които сте сложили в барабана на Zanussi, чужди предмети могат да повредят вътрешните части на „домашния помощник“.

Устройството за заключване на люка не бе успешно

заключване на люкаАксесоарът, блокиращ люка на пералнята Zanussi, може да се счупи поради небрежно боравене от страна на потребителя, фабрични дефекти или износване. Основният проблем възниква с частта за отговор на устройството. Пластмасовата му част, която държи плочите, е доста „неясна“ и се счупва, ако затваря люка много рязко със сила. В този случай куката-кука остава непокътната, тъй като е направена от метал, а заключващото устройство се счупва, което прави измиването невъзможно. Как да поправите повреда със собствените си ръце?

В този случай е почти невъзможно да поправите блокиращото устройство на люка; ще трябва да го промените. Средната му цена е около 30 куб Доста скъпо е да закупите такива части за в бъдеще, така че първо трябва да премахнете старото устройство, за да сте 100% сигурни в неговата неизправност и едва след това „да отидете да пазарувате“. Как да премахнете старо устройство?

 • Отворете капака на шахтата широко отворен.
 • Вдясно от люка е отвор за заключващата кука и двата винта, които държат блокиращото устройство на люка, трябва да се развият.
 • След това извиваме и махаме скобата, която държи маншета на люка (голяма еластична лента, разположена около люка на пералнята). Скобата е най-удобно да се отделя с отвертка, тъй като е доста тънка и приляга плътно, не вдигайте с пръсти.
 • След като махнем скобата, изваждаме самия маншет. Трябва да се извади с пръсти.
 • Стиснете с ръка между предната стена на пералнята и ръба на барабана и извадете заключващото устройство.
 • Визуализираме го визуално, уверяваме се, че пластмасовата част е счупена и чиниите изскочиха, опаковаха се и отидем до магазина със старото устройство.
 • Показваме го на продавача, взимаме същата нова, идваме вкъщи и я монтираме на мястото на старата. Проблемът е решен!

Обърнете внимание! "Удряй" всеки път за 30 куб това е отгоре, затова боравейте с пералната машина Zanussi колкото е възможно по-внимателно. По-добре е леко да затворите люка и след това да натиснете ръба му, докато щракне, така че да се постигне внимателно и безопасно фиксиране на люка.

Издухан нагревател

Ten е слабо място на всички перални машини, които трябва да работят в условия на използване на вода с високо съдържание на минерални соли. Някои компании се опитват да защитят тена на своите машини с помощта на специални полимерни покрития. Например Samsung преди около пет години обяви нагревателни елементи с полимерно покритие, което уж отблъсква мащаба. Идеята им се провали мизерно, защото изметът върху тена им се образуваше подобно на другите, без покритие.

Ако нагревателният елемент на пералнята се счупи, водата в резервоара спира да се нагрява и системата може да даде грешка E05. В перални машини Zanussi ten е разположен в задната част на резервоара, така че за да стигнете до него, ще трябва да премахнете задната стена. Първо, трябва да проверим нагревателя за работоспособност, ако той не работи, тогава той трябва да бъде отстранен и да бъде инсталиран нов блок. Как се прави това?десет в пералнята

 1. Развиваме болтовете, задържащи задната стена на тялото на пералната машина, изваждаме я.
 2. В долната част, директно от резервоара, ще излязат два контакта, от които тръгват проводниците - това е десетте.
 3. Вземете мултицет и проверете съпротивлението на нагревателния елемент, ако устройството покаже нула, ще трябва да смените нагревателя.
 4. Между контактите на нагревателя има гайка, тя трябва да се развие.
 5. Извадете от нагревателния проводник.
 6. Внимателно издърпайте стария нагревателен елемент от жлеба. Може би ще е трудно да се направи това, тъй като той се е забил с времето.
 7. Напръскайте WD-40 грес отдясно и отляво на контактите в слота и издърпайте стария нагревателен елемент с люлеещи се движения.
 8. Чрез образуваната дупка отстранете всички мазнини и мръсотия, до които можете да стигнете и не забравяйте да избършете краищата на отвора с чиста кърпа.
 9. Внимателно поставете и закрепете новия нагревателен елемент и свържете проводниците към него.
 10. Инсталираме задната стена на място и проверяваме работата на пералнята.

Важно! Купете само оригиналната тена, пусната специално за желания модел перална машина Zanussi. Има риск да изгори неправилен нагревател, „вземете“ управляващото устройство със себе си и ремонтите ще станат още по-скъпи.

Проблеми с задвижването на колана

"Симптомите" на проблеми с задвижващия колан се изразяват в работещ двигател, но не и във въртящ се барабан. Измиването обаче, както знаете, е невъзможно. Шумът на мотора не може да бъде объркан с нищо, но не трябва да го принуждавате да работи отново на празен ход. Какво трябва да се направи в случай на проблеми с задвижващия колан?задвижващ колан в пералнята

 • Първо проучете мястото на възникване на неизправността, като премахнете задната стена на пералнята.
 • В отворената ниша ще видим голяма кръгла ролка на барабана, върху която се носи коланът, а в долната част има малка ролка на двигателя, върху която също се носи задвижващият колан.
 • Ако ремъкът е на мястото си, но не върти ролката на барабана, тогава той е изработил ресурс, е необходимо да го смените. Ако коланът се е подхлъзнал, просто го поставете на място.
 • Обличаме колана на шайбите, поставяме задната стена на място и проверяваме работоспособността на пералнята.

За да обобщим, отбелязваме, че пералната машина Zanussi, въпреки своята надеждност, има няколко типични неизправности, с които потребителите се сблъскват най-често. Това са запушени филтри, счупено устройство за заключване на люк на покрива, изгорял нагревател и задвижващ колан с изтекъл срок на годност. Ако имате пералня от тази марка, трябва да сте запознати с изброените проблеми.

   

12 коментара на читателя

 1. Граватар агу АГУ:

  Миризмата на изгоряла тел, пластмаса или платка, черен сажди в близост до отвора на куката UBL.

 2. Граватар Кол Кол:

  Когато набирате скорост, силен шум ...

 3. Граватар Александър Александър:

  Водоснабдяването не спира.

 4. Граватар Константин Constantin:

  На пишещата машина няма признаци на живот, няма електричество.

 5. Граватар Константин Constantin:

  Има ли предпазител в машината?

 6. Граватар Влад Влад:

  Машината се напълва с вода и веднага се източва, дисплеят показва E30.

 7. Граватар Владимир Владимир:

  Коланът на задвижващия барабан лети.

 8. Граватар Лъв Лъв:

  Вода и електричество са включени, светлините са включени, но колата не се върти.

 9. Граватар Майкъл Майкъл:

  След включване двигателят започва да работи за няколко секунди, след което машината изгасва.

 10. Граватар Виталий Виталий:

  Константин, каква беше причината за липсата на знаци за живот на пишещата машина? Имам подобен проблем.

 11. Граватар Татяна Татяна:

  Водоснабдяването не спира дори когато барабанът се върти.

 12. Граватар Татяна Татяна:

  Водоснабдяването не спира дори когато барабанът работи. Кажи ми какво да правя? Само месец след приключване на гаранцията.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини