Всичко за пералните машини

Ремонт на неизправности в пералнята на Siemens

перална машина siemensПералните машини от кампанията на Siemens Siemens са с високо качество и надеждност. При нормални експлоатационни условия те могат да издържат до 10 години без повреди. Но като всяко оборудване и тези машини имат своите слабости, които могат да се проявят в най-неподходящия момент. Познавайки типичните повреди, можете сами да ги диагностицирате и да поправите перални машини на Siemens.

Типични повреди

Немските перални машини наистина се отличават с високото качество на всички компоненти. Майсторите на сервизните центрове отбелязват, че в сравнение с други производители на перални машини, машините на Siemens имат най-надеждните двигатели, управляващи модули и лагери. Тези части се чупят изключително рядко. Сред слабостите бяха установени следните неизправности:

 • след измиване водата не заминава, програмата не преминава в режим на изплакване или в режим на избутване. В този случай най-вероятната причина за спиране на машината е повреда или силно запушване на изпускателната помпа.
 • водата се събира и оттича веднага. В този случай пълнителният клапан е дефектен. В този случай водата може да изтече изпод тавата с прах.
 • изтичане на вода. Обикновено водата изтича под машината или около вратата на барабана, причината за това е отслабването / пробивът на дюзите или износването на маншета.
 • Не загрява вода. Почти във всички случаи причината е изгоряла десет.
 • Силна вибрация на машината по време на миене и въртене, придружена от почукване. В такива ситуации занаятчиите препоръчват проверка за износване. амортисьори и амортисьори.

Подмяна на дюзи и помпа за източване

Подмяната на дюзите и изпускателната помпа е може би най-трудната работа от често срещаните неизправности, изброени от нас. Факт е, че в немските перални машини, siemens може да се достигне само през предния капак, и за това ще трябва да разглобите почти цялата машина със собствените си ръце. Подгответе безплатно работно място, комплект отвертки, клещи и започнете:

 1. Премахва яката, която държи маншета, и махнете маншета от предната стена.
 2. Изваждаме тавата с прах от машината и след нея развиваме самонарезния винт, който държи предната стена.
 3. Изваждаме долната част на тялото на машината и под нея развиваме още няколко винта.

  Важно! Не забравяйте да източите останалата вода от машината, като развиете дренажния филтър.

 4. Развиваме винтовете, които държат помпата.
 5. Внимателно отстранете контролния панел отстрани, за да не повредите проводниците.
 6. Изключете проводниците към вратата на барабана.
 7. Извадете предната стена на машината.

помпа за перална машинаСега внимателно огледайте вътрешните части на машината. Можете да започнете с тръби, идващи от резервоара. Те трябва да са непокътнати и плътно свързани. За да получите погрешна помпа, трябва да:

 • изключете всички проводници;
 • изключете тръбата, свързваща помпата и резервоара;
 • изключете маркуча за източване.

Помпата се проверява за запушвания и експлоатационни характеристики. Ако работи, охлювът, дюзите се измиват и всичко се събира в обратен ред. Ако помпата не работи, трябва да закупите подобна и да я замените.

Подмяна на пълнителния клапан

пълнителен клапанПричините за разрушаването на вентила за пълнене на пералната машина могат да бъдат много, от лошо качество на водата до износване. Така или иначе тази част ще трябва да бъде променена, тъй като в 99% от случаите нейният ремонт не е препоръчителен. Как да смените вентила за пълнене на пералня на Siemens със собствените си ръце?

 • Първо изключете пералнята от водопроводните и електрическите комуникации.
 • Развийте входящия маркуч от пералнята.
 • Вземаме отвертка Phillips и развиваме крепежните елементи на горния капак на машината.
 • На мястото, където входящият маркуч пасва, входният клапан е инсталиран, няколко проводника с клеми отиват към него, те трябва да бъдат изключени.
 • Изключете тръбата от пълнещия клапан.
 • Изключваме крепежните елементи на пълнителния клапан и го отстраняваме.
 • Поставяме на негово място нов клапан, свързваме проводниците и тръбата, поставяме горния капак на машината на място. Замяната на пълнещия клапан е завършена.

Важно! На някои перални машини на Siemens клапанът се задържа допълнително от пластмасова тапа. Лесно е да го извадите с плоска отвертка.

Как да сменим маншета на шахтата

маншет в пералнятаМожете да замените маншета на пералнята на Siemens, без да изваждате резервоара. За да го направите сами, трябва да имате търпение и сръчност. Трябва само да купите същия маншет, в противен случай може да се наруши стегнатостта, И така, подмяната на маншета е следната:

 1. Сваляме металната скоба, която държи маншета върху предната стена на машината.
 2. Премахваме предната стена как да направите това, вече казахме.
 3. Изключете тръбата от контейнера за прах.
 4. Маркер маркира позицията на маншета.
 5. Извадете маншета от резервоара.
 6. Взимаме нов маншет и се обличаме около барабана.
 7. Свързваме маркуч.
 8. Закрепваме предната стена.
 9. Облечете маншета на предната стена.
 10. Облечете яката.

Водата не се загрява: сменяме десет

Твърдата вода и честата работа на пералнята могат да доведат до повреда на нагревателния елемент.

И тогава измиването ще се извърши в студена вода, което ще намали ефективността му. При някои модели машини, ако нагревателят се повреди, измиването може изобщо да не започне и машината ще се появи на дисплея код за грешка.

десет в пералнятаВ немските перални машини десет са разположени зад предната стена под резервоара, За да премахнете тази стена не е трудно, основното е да развиете всички винтове. Премахвайки предната част на кутията, проверяваме нагревателя за работата му с помощта на мултицет. Ако тя е дефектна, тогава ще се променим.

 1. Развиваме гайката, разположена в центъра на основата на нагревателя.
 2. Изваждаме проводниците и изключваме сензора за температура.
 3. С люлеещи се движения отстрани, ние дърпаме десетте върху себе си.
 4. Взимаме нов нагревателен елемент и го вмъкваме в гнездото, след като го почистваме от отломки и частици от котлен камък.
 5. След това свързваме проводниците строго към контактите, каквито бяха. Затова е по-добре да направите снимка, преди да изключите нещо.
 6. Затегнете гайката.

За да обобщим, отбелязваме, че сме изброили само най-честите повреди на пералнята на Siemens. Други неизправности могат да възникнат, по-специално по време на внезапни пренапрежения на захранването, управляващият модул може да изгори, особено ако няма подходяща защита. След продължителна употреба, маслените уплътнения и лагерите, четките в двигателя могат да се износят.

Подобен ремонт на перални машини на Siemens може да се направи със собствените си ръце, но това ще изисква повече свободно време, инструменти и силни нерви. Затова най-често в такива случаи се свържете с сервизния център.

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Nail гвоздей:

  Здравейте, а ако водата не се изцежда периодично и помпата не е запушена?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини