Всичко за пералните машини

Ремонт на грешки в пералнята Hansa

Ремонт на пералня HansПералните машини Hansa се отличават с функционалност, технологичност и добро качество. Въпреки това, дори такива машини имат слабости, които се проявяват като специфичен тип неизправности в резултат на неправилна или твърде интензивна работа, фабрични дефекти или по други причини. Това беше за типичните неизправности и как да ги разрешим, в тази статия решихме да поговорим, надяваме се тази информация да ви бъде полезна.

Чести повреди

Малко хора се оплакват от качеството на пералните машини Hansa поради няколко причини. Тези перални машини не са толкова широко разпространени, както например марките LG, Samsung, Indesit или Hotpoint Ariston, които наводниха рафтовете на всички магазини, се появиха на руския пазар сравнително наскоро и тяхното качество може да се счита за добро. Естественият извод подсказва: ако такива коли имаше във всяка къща, щеше да има много повече ремонтни практики.

В момента можем да говорим за типични неизправности на пералните машини Hansa, само според доста оскъдни статистически данни, които ни бяха предоставени от най-големите сервизни центрове в страната. След анализ на тези данни установихме слабостите на повечето модели автомобили на тази компания.

 • Изпускателната помпа се счупва (и то доста често).
 • Изпускателният филтър и дюзите са запушени от мръсотия и отломки.
 • Системата Aqua Spray отказва да работи.
 • Температурният сензор се затваря.
 • Често замръзване на машината се случва поради пренапрежения.

За ваша информация! В епизодични случаи се появяват проблеми с електрониката и системата за защита от течове, тази система просто не работи правилно.

Изпускащият филтър е задръстен с мръсотия или проблем с помпата

Запушените филтри и маркучи за замърсяване са на първо място в класацията за повреда на пералнята на Ханс. В това няма нищо необичайно, тъй като това е един от основните проблеми на всички автоматични и полуавтоматични перални машини. Ако филтърът и маркучът за източване на машината на Ханс са замърсени, не е необходимо да се свързвате с майстора, ремонтите можете да направите сами. Почистване на филтъра на пералната машина - Това е доста прост процес, описан подробно в ръководството за употреба.

Почистете маркуча за източване тук също е лесно, възникват повече проблеми по време на монтажа / демонтажа му. Само така развийте дренажния маркуч от тялото на машината Ханс не работи, трябва да се качите в тялото. Правим следното:

 1. развийте задната стена на пералнята;
 2. намираме скобите, свързващи дренажния маркуч с помпата и ги отслабваме;
 3. изключете дренажния маркуч и го изплакнете с вода, за да премахнете по-добре замърсяванията, можете да използвате дренажния кабел;
 4. свързваме дренажния маркуч и дренажния маркуч назад и закрепваме задната стена на машината.

Важно! Изпускателният маркуч трябва да се почисти, дори ако пералнята на Ханс работи правилно, за профилактика процедурата се извършва около 1 път годишно.

Лесно е да почистите филтрите и маркучите със собствените си ръце, но какво става, ако помпата се счупи. По-конкретно, в пералните машини Ханс помпата се разпада доста хитро. "Симптомите" са както следва:

 • в началото машината понякога замръзва, докато водата не се източва, но след рестартиране всичко започва да работи;
 • след известно време замръзването става по-често, особено след измиване с гореща вода, рестартирането на програмата не решава проблема, но след охлаждане на водата, машината продължава да работи правилно;
 • периодичните закачвания продължават доста дълго време, след което машината напълно спира да източва вода.

За какво говорят тези симптоми? И казват за неизправността на работното колело на помпата и е необходим спешен ремонт. Възможно ли е да извършите такъв ремонт със собствените си ръце - съвсем, основното е да следвате инструкциите на специалисти.

 1. Първо, източете водата, като развиете тапата на филтъра за източване (не забравяйте да подмените подходящ плосък контейнер под машината).
 2. Извадете тавата с прах.
 3. Поставихме пералнята отстрани.
 4. Изключете дъното, ако моделът ви няма дъно - това е още по-добре.
 5. Изключете всички проводници от помпата.подмяна на помпата
 6. Изключваме работното колело и проверяваме недрата на помпата.
 7. Инсталираме ново оригинално работно колело.
 8. Свързваме проводниците към помпата, затягаме всички крепежни елементи, поставяме машината на краката си, свързваме се с комуникациите и проверяваме работата.
  хан помпа ремонт

За ваша информация! Ремонт на работното колело на помпата на пералня Hans ще ви струва около 250 рубли, при условие че цялата работа се извършва от вас сами. Ако използвате услугите на майстор, тогава това е някъде от 1500 рубли и нагоре.

Аква спрей системата не работи

Често има проблем с пералните машини на Ханс, при които те отказват да напълнят резервоара с вода, така че измиването не започва и се появява грешка в системата E05. В този случай е най-логично да започнете с проверка на вентила за пълнене, защото негова задача е да гарантира, че резервоарът е напълнен с вода. Сваляме горния капак на пералнята, проверяваме клапата за пълнене, проверяваме съпротивлението с мултицет и се уверяваме, че клапанът работи правилно. Изглежда, че е задънена улица, но не!Пералнята на Ханс

Факт е, че пералните машини на Ханс са оборудвани със системата Aqua Spray, пътят на тази система преминава от клапана за пълнене до резервоара. Благодарение на тази система водните струи насилно измиват прането в барабана, така че петна от мръсотия да бъдат премахнати по-добре. Недостатъкът на системата е доста сложен и понякога доста тънък път за подаване на вода, който може да се задръсти, което се случва. Причината за това са солите на тежките метали, съдържащи се във вода, те се отлагат в тракта и в крайна сметка го запушват. Как да го направите сами?

 • Откриваме пътя на системата Aqua Spray до пълнителния клапан.
 • Изключваме защитните капачки.
 • Взимаме бутилка вода, наливаме вода в тракта и проверяваме колко добре влиза в резервоара. Ако резервоарът е запушен, трактът ще се напълни с вода и това ще означава, че той трябва да бъде почистен.
 • Взимаме тънка тел, почистваме острите ръбове с шкурка и започваме да почистваме тракта, като периодично го разливаме с чиста топла вода. Можете предварително да разтворите малко лимонена киселина във вода.
 • Щом водата преминава свободно, събираме машината, свързваме я и проверяваме.

Проблеми с мрежовото напрежение

Повечето съвременни перални машини Hans са оборудвани със система за защита от пренапрежение. Защитата е предназначена главно за спасяване на контролния блок в случай на късо съединение и други проблеми с електрическата мрежа. Идеята на производителя е добра, но производителността ни подведе.

Руската електрическа мрежа далеч не е перфектна, често се появяват различия, но машината на Ханс е чувствителна към такива. В най-добрия случай, при най-малкото падане на напрежението, той спира програмата за миене, в най-лошия случай ще се изключи и ще бъдат необходими специализирани служби за възстановяване на работоспособността на „домашния асистент“.

Възможно ли е в този случай да извърша ремонт със собствените си ръце? Отговорът е не, само специалист ще помогне в тази ситуация. Но можете да продължите да предотвратявате подобни проблеми, ако свържете пералнята си чрез стабилизатор. модерен стабилизатори за перални машини ще направи работата на оборудването по-надеждна, в допълнение, няколко единици оборудване могат да бъдат свързани към един стабилизатор, което също не е лошо.

Важно! Подходете разумно към избора на стабилизатор за пералня, защото това не е евтина, но абсолютно необходима покупка.

За да обобщим, отбелязваме, че слабостите в пералнята Ханс не са толкова много, но тези, които са там, може да се окажат като неизправност в най-неподходящия момент. В някои случаи диагностицирането на подобни неизправности е доста трудно, така че може да се нуждаете от помощта на професионалист.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Моята машина задейства автоматичен сигнал, че вратата не е затворена и цикълът на пране спира. Каква е причината? Помогнете ми да го разбера. Всички гореизброени грешки липсват.

 2. Граватар Павел Paul:

  Машината е отлична и дупката в барабана е огромна, не като тази на другите.
  Много е удобно да поправите такава машина, премахнахте долния корпус и всичко е в пълен изглед.
  Но често помпата, която изпомпва вода, се разпада.
  И наскоро самите мозъци започнаха да се провалят. Това също е грешка на вратата, която не е затворена, но сега я включвате напълно и тя веднага започва да работи и изпомпва вода, въпреки че в същото време индикаторът за завършване на прането светва и не се отменя. И да започнете ново измиване също не работи. Но понякога започва и работи, сякаш нищо не се е случило. Накратко, самата машина е отлична и е по-добре да залепите мозъци от друга.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини