Всичко за пералните машини

Поправяне на неизправности при Electrolux миещи машини

Ремонт на пералня ElectroluxПреди да започнете да ремонтирате перални машини Electrolux, особено със собствените си ръце, трябва да изучите много информация, която се отнася до характеристиките на устройството на определен модел на машината. След това трябва правилно да идентифицирате причината за неизправността и след това да я елиминирате, за да не изострите проблема. Както всички домакински уреди, пералните машини Electrolux имат редица технически слабости, които в крайна сметка водят до типични повреди. В хода на изследването ще проучим симптомите на сривове, техните причини, а също така ще обясним как да премахнем тези разрушения.

"Симптоми" на повреди на автомобили от тази марка

Под симптомите на дефекти в пералните машини на марката Electrolux ще разберем всяка външна проява на неизправност, например, външни звуци по време на работа, твърде дълга работа, невъзможност за завършване на който и да е етап от програмата за миене и т.н. Симптомите на разрушаването принуждават потребителя да действа (да се обади на капитана или да потърси причината самостоятелно).

Но проблемът е, че някои неизправности възникват преди появата на симптомите и почти не се проявяват. Например, носенето на гумени уплътнения не се проявява, докато не се появи теч. Но да се върнем на типичните симптоми на неизправност на пералните машини Electrolux, първо ги изброяваме, а в следващите параграфи ще се справим с подробното им декодиране.

 • Машината изтрива в студена вода, не я загрява, дори ако програмата посочва друго.
 • Машината не може да напълни водата.
 • Пералната машина не може да източва отпадните води.
 • Машината не влиза в режим на изплакване или не я пропуска, без да изплаква прането.
 • Пералнята не се върти.
 • Машината не може да вземе праха от кюветата и да го изтрие без него.
 • Пералнята не се включва и не се включва веднъж.
 • Машината почти веднага избива машината, когато е включена.

За ваша информация! Тези симптоми се откриват на пералните машини Electrolux по-често от други, защото ги считаме, но всъщност има много повече такива симптоми.

Машината не пълни и не източва вода

Цикълът на измиване предполага, че пералната машина Electrolux ще напълни и източи водата по време на цялото изпълнение на програмата. Една порция вода е необходима за измиване, другата за изплакване. Тя също ще трябва да източи водата след предене, а ако има режим на сушене, след това след него. Но какво се случва, ако машината не може да напълни резервоара с вода, тогава машината не може да изпълни програмата и замръзва.

В подобна ситуация и в много други, производителят се осигури, като осигури система за разпознаване на грешки. В случай на неизправност пералната машина ще се покаже код за грешка, която може да бъде дешифрирана с помощта на инструкциите на потребителя и да разберете какво точно се е счупило. По-специално ако машината не напълни вода, грешката E11 трябва да изскочи на екрана.

всмукателен клапанТака че, ако пералнята Electrolux не се наводни, тогава може да има поне три причини:

 1. входящият клапан не работи;
 2. няма водоснабдяване;
 3. водният филтър, инсталиран пред или върху входящия маркуч, е много запушен.

Какво можете да направите в този случай със собствените си ръце? Трябва да започнете с най-простото нещо, да проверите дали има вода в чешмата, може би изобщо не е неизправност. След това проверете дали филтърът за пречистване на водата е инсталиран в близост до входящия маркуч (или върху него). Ако тя е там, е необходимо да блокирате водата на тръбите на щранг и след това внимателно развийте и почистете този филтър. Водните филтри на някои производители не могат да се почистват, в този случай ще трябва да закупите нов филтър и да го замените със стария.

Обърнете внимание! Поточните филтри са добри, защото мръсотията няма да премине през тях в машината и няма да се задръсти вътре, но има проблем, те трябва да бъдат сменени навреме.Ако забравите, филтърът може да се задръсти от мръсотия, така че да спре подаването на вода към машината.

Ако проблемът не е във водоснабдяването и не във филтъра, тогава трябва да го направите проверете всмукателния клапан, За да извършите такава проверка, ще трябва да използвате мултицет, някои имат проблеми при използването на това устройство. Но ако го разберете, останалото е просто.

Може да се случи машината да напълни водата, но не и да се оттича. В този случай програмата за измиване се активира, измиването ще приключи, но изплакването няма да започне, тъй като отпадните води ще останат в резервоара. В този случай проблемът е или с изпускателната помпа, или със запушване на дренажния маркуч. Сменете изпускателната помпа. направете го сами, важно е да следвате инструкциите, които предлагат експертите. С почистването на маркуча за източване всичко също е доста просто и ще започнем с него.

 • Изцедете водата от резервоара на пералнята Electrolux през малкия авариен дренажен маркуч, разположен на филтъра за източване пред долния десен ъгъл на тялото на машината.
 • Изключете дренажния маркуч от тялото на машината и от източващата тръба или сифон.
 • Изплакнете старателно маркуча под течаща вода, ако има почистващ кабел, използвайте го, ако не, можете да почистите блокирането с парче твърда жица.
 • Поставете маркуча и изпробвайте машината.

Машината не се изплаква, не се намотава и не се приема прах

След 5-7 години работа пералните машини на марката Electrolux започват да се мият по-лошо. Когато започнете да търсите причината, се оказва, че прахът, който заспиваме в кюветата, остава почти цял там. Оказва се, че измиването става практически без прах, какъв е проблемът?

Събирайки вода за измиване, пералната машина трябва да премине струята през отделението за прах, така че прахът с водата да влезе в резервоара. До кюветата е разположен клапан, който трябва да се отвори, така че водата да попадне в отделението за прах. Така че, ако клапанът е износен, запушен с мръсотия и воден камък, той може просто да не се отвори. Какво да правя

 1. Извадете чекмеджето на перилния препарат.
 2. Отстранете горната стена на шайбата.
 3. На дъното на нишата на праховата кювета намерете клапана и го огледайте.
 4. Ако клапанът е износен, той трябва да бъде заменен с нов, ако почистването може да се освободи, направете го.
 5. Поставете капака, поставете кюветата за прах и проверете работата на машината.

Ако пералнята не изплакне и не изцежда вода, дори когато инсталирате отделна програма за изплакване, това може да е сигнал, показващ повреда на таблото за управление. Ремонт на таблото за управление Да го направите сами е почти невъзможно, особено ако нямате умения за ремонт на електроника - консултирайте се със специалист.

Машината не се включва или когато е включена, машината

Ако не можете само да стартирате пералнята, но дори и да я включите, вероятно проблемът се крие или в бутона „включен“, или в мрежовия кабел. Във всеки случай, за да проверите и двете версии, ще трябва да използвате мултицет и да измерите съпротивлението при контактите на бутона, както и върху проводниците на мрежовия кабел. За да стигнете до бутона за включване / изключване, направете следното.

 • Извадете кюветата за прах, в нишата от дясната страна ще има закопчалка, която държи приборния панел, трябва да го развиете.
 • Развиваме останалите болтове, придържащи панела, и го изваждаме.
 • Разединяваме пластмасовите държачи, които прикрепят предната част към дъската.
 • Намираме контактите на бутона за включване / изключване и измерваме съпротивлението.
 • Ако проблемът е в контактите, тогава те ще трябва да бъдат почистени и споени и след това да сглобите машината в обратен ред.

защитник от пренапрежениеВ пералнята Electrolux може да има проблеми с мрежовия кабел. Най-често контактите в основата на кабела са разхлабени, поради това захранването към машината или не влиза, или се прекъсва периодично, което е още по-опасно, тъй като това може да причини късо съединение в таблото за управление. Как да проверите захранващия кабел? Най-простото е да свържете мултиметровите сонди към винтовете на щепсела на захранващия кабел. Ако откриете неизправност, ще трябва да стигнете до връзката на захранващия кабел и захранващата лента, как да го направите?

 1. Свалете задния капак на пералнята.
 2. В основата на захранващия кабел ще има защитно уплътнение, изключете го.
 3. Проверете надеждността на връзката на контактите на захранващия филтър и проводниците на мрежовия кабел.
 4. Ако проводниците бяха свързани надеждно, тогава ние изключваме проводника и го проверяваме за повреда с мултицет.
 5. Перфорираният проводник трябва да бъде заменен, най-добре е да закупите нов оригинален мрежов кабел и да го поставите вместо стария.
 6. Събираме машината и проверяваме нейната работа.

Важно! Когато работите със захранващия кабел, никога не поставяйте щепсела в контакта, за да избегнете токов удар.

Може да се случи, че пералнята стартира, програмата за пране е настроена, но веднага щом стартирате програмата и има зареждане в електрическата верига, машината избива и машината се изключва. В този случай трябва незабавно да се свържете с професионален електротехник, тъй като проблемът най-вероятно е в електрическата верига. Може би изходът е повреден или напречното сечение на проводниците не е проектирано за такова натоварване, като цяло помнете едно нещо - абсолютно невъзможно е да работите с машината с такава неизправност!

Машината не загрява вода

десет в пералнятаДруга неизправност, която често може да бъде открита на пералните машини Electrolux, е повреда на нагревателния елемент. Доста е трудно да се обърка тази разбивка с която и да е друга, тъй като тя се проявява много ярко. Замяна на тенг пералнята далеч не е най-сложното нещо и е напълно възможно да го направите сами. Основното е да направите всичко внимателно и в съответствие със съветите на специалисти.

Преди да смените нагревателя, не забравяйте да го проверите с мултицет, като започнете с датчика за температура, може би проблемът изобщо не е в него, а в контролното табло. Това се случва в редки случаи, но тази версия не може да бъде премахната във всеки случай.

В заключение отбелязваме, че ремонтът на пералните машини Electrolux в редица случаи може да се извърши със собствените им ръце, особено ако тези ръце растат от правилното място. В някои случаи, разбира се, е по-добре да се свържете със специалисти и да платите много пари, но много често можете да направите всичко сами и да спестите много пари.

   

9 коментара на читателя

 1. Граватар Лех курвар:

  Моля, кажете ми, че завъртането не се изключва постоянно за мен, вече 3 пъти съм посещавал модела Electrolux 1064.

 2. Граватар Андрей Андрю:

  След включване на машината водата не отива до барабана, а по права линия до канала. И така няколко минути, след което започва да се въвежда в барабан.

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Дисплеят показва 0,14 и 1000 оборота. Как да стартирате машината. Времето за измиване и температурата не се посочват, когато поставите програмата.

 4. Граватар Владимир Владимир:

  Механично командно устройство превърта програмата за 30 секунди. И нито една от командите не се изпълнява.

 5. Граватар Ринат Ринат:

  Имам проблем - запушен бункер за водоснабдяване. Моля, кажете ми как да го премахна на Electrolux WHS 1046? Той свали капака, върна контролния панел. И не мога да взема бункера - той е захванат отгоре с рамка.

 6. Граватар Катерина Катрин:

  Машината се измива и не се отваря. Пише грешка E40.

 7. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Проблемът е следният: машината изтрива и водата тече отдолу (от дъното към гърба). Машинки за пишещи машини 126510 w.

  • Граватар Руслан Руслан:

   Възможно е износване на маркуча

 8. Граватар Анастасия Анастасия:

  Машината промива праха в барабана в началото на програмата, изтрива се за кратко време, след което източва водата с праха.И след това продължава да се мие без прах. Модел ews106540w.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини