Всичко за пералните машини

Поправете неизправностите перални машини Brandt

Ремонт на перална машина BrandtПералните машини Brandt са познати в Европа от 50-те години на XX век. В продължение на много десетилетия компанията винаги успява да спечели симпатиите на потребителите по целия свят и Русия не е изключение. Както всяко оборудване, и тези перални машини, дори и не често, се разпадат и какво не е ясно да се направи с тях в такава ситуация. Ремонтът на перални машини Brandt е свързан с определени проблеми и има доста функции, които ще обсъдим в тази статия.

Най-честите неизправности

Френските перални машини Brandt се продават на територията на Русия от близо 20 години, като през това време сервизните центрове са натрупали доста пълни данни за техните разрушения. Тези машини създават впечатление, че са много надеждни, но факт е това в страните от ОНД се търсят само бюджетни модели, за които качеството на частите е по-лошо и монтажа оставя много да се желае, съответно, и те се чупят по-често. Всички перални машини на марката Brandt имат приблизително един и същ списък от типични повреди.

 1. Изпускателна помпа. Основната неприятност с пералните машини за най-зареждане на Бранд е помпата. Разбиват се средно веднъж на 3-5 години.
 2. Блокажи. Най-честата неизправност на всяка пералня е запушване, което или не позволява измиване изобщо, или миенето преминава с проблеми.
 3. Датчик за температура. На всеки модел на перална машина на марката Brandt от най-скъпата до бюджетната, това е слаба точка. Температурният сензор може да се счупи на третата година на работа.
 4. Тенг. Нагревателен елемент е проблемно устройство на всяка пералня и няма изключения. Десет може да се счупят за една година, за пет години или може да работи правилно за всички 15 години, всичко ще зависи не толкова от качеството на елемента, колкото от условията на работа.

За ваша информация! Останалите части на пералните машини Brandt са доста надеждни и рядко се счупват, така че няма да бъдат обсъждани.

За да научите повече за често срещаните грешки, можете да четете Отзиви за перална машина Brandt, Потребителите имат много различни мнения, но могат да се направят някои изводи.

Колко подходящ е ремонтът на такива машини

Често хората се сблъскват с проблемите с ремонта на пералня Brandt само след 7-10 години отлична работа. И тук възникват първите проблеми. Може да се окаже, че няма стари резервни части за стария модел Brandt. Дилърите, които се занимават с резервни части за перални машини, продават само това, което се изисква от потребителите. По принцип можете лесно да закупите следните компоненти за машини на Brandt:аксесоари за пералня Brandt

 • помпа;
 • ролки;
 • задвижващи колани;
 • амортисьори;
 • активатори;
 • разклонителни тръби;
 • покрие;
 • барабанни капаци;
 • гумени уплътнения, пръстени;
 • горни корици;
 • нагревателни елементи.

Контролните модули и индикаторните модули се считат за сравнително достъпни, въпреки че в Русия е невъзможно да се намерят някои модели марки автомобилитрябва да бъдат поръчани в чужбина. Могат да възникнат сериозни проблеми със закупуването на двигател. Ще трябва да изчакате около месец за оригиналната резервна част и тя ще струва (като се вземе предвид текущият курс на еврото) много скъпо.

Обърнете внимание! Резервните части за пералня Brandt също са произведени в Китай, но качеството им оставя много да се желае. Освен това обхватът им също е ограничен, което създава проблем.

Всички съвети на специалисти в тази област се свеждат до една мисъл: преди да започнете да ремонтирате машината Brandt, внимателно изучете проблема и оценете окончателната цена на ремонта. Може да се окаже, че цената на използваната ви миячка Brandt е по-ниска от цената на резервна част за нея, а също така трябва да добавите време и усилия и това е само ако сами ще направите ремонта. Ако специалистът ще поправи за вас, тогава това все пак е цената отгоре.

Блокади от различно естество

Запушването е бичът на автоматичните перални машини. Но в същото време, ако пералнята се грижи правилно, не трябва да възникват проблеми. Пералните машини с най-голямо зареждане имат малко по-различно разположение, те имат дренажен филтър вътре. По-специално пералнята Brandt WM-1150, тя има дренажен филтър в резервоара. Но няма защо да се притеснявате за това, стигането до филтъра изобщо не е трудно и не е необходимо да сте експерт за това.

 1. Развиваме едното покритие на капака на барабана със собствените си ръце и го изваждаме, оставяме второто на мира, няма да ни трябва.
 2. Разширете барабана, отворете вратата.
 3. Намираме филтъра на дъното на резервоара, почистваме го.
 4. Завъртаме крилото на място и връщаме барабана в предишното си положение.

Важно! Изпускателният филтър и дюзите трябва да се почистват поне веднъж на няколко месеца. Ако това не е направено, водата може да спре да излезе и тогава качеството на измиване рязко ще спадне, ако изобщо това може да стане.

Барабан за перална машина BrandtАко дренажният филтър на пералната машина Brandt е почистен старателно, но водата все още не изчезва, трябва да почистите дюзите. За да стигнете до тях, трябва да премахнете задната стена, след това да се въоръжите с отвертка, за да разхлабите скобите, да източите водата и да извадите тръбите. Дюзите са доста широки, но в тях така или иначе се натрупва боклук, така че почистването им не трябва да се пренебрегва.

Доста често в пералните машини на Brandt филтрите на входящия клапан се запушват. На автоматичните перални машини на марки като LG, Indesit или Samsung, такива филтри са разположени по различен начин и са проектирани за различно качество на водата с много примеси. Производителите на машини на Brandt явно смятат, че Русия има идеално чиста мека вода, което, разбира се, не е така. В резултат на това такива филтри се запушват в пъти по-често от конкурентите и трябва да бъдат почистени или премахнати напълно. Как да почистите такъв филтър?

 • За начало отрязахме водата.
 • Изключете входящия маркуч.
 • Внимателно използвайки чифт клещи изваждаме филтъра.
 • Изплакваме и почистваме филтъра и го поставяме на място.

За ваша информация! Експертите изобщо не препоръчват премахването на водния филтър, тъй като в този случай в машината ще попадне много мръсотия, заедно с вода.

Проблеми с датчика на температурата и нагревателния елемент

Проверката и, ако е необходимо, подмяната на нагревателния елемент и температурния сензор на пералните машини на Brandt с вертикално зареждане е дори по-лесно, отколкото на всяка друга машина. Ако машината е спряла отопление на вода или се наблюдава прегряване на водата, тогава трябва да проверите както нагревателния елемент, така и температурния сензор. И тъй като тези два елемента са наблизо, тогава трябва да ги проверите и двете наведнъж.PETN

 1. Развийте гърба на пералната машина с най-високо зареждане на Brandt. Между другото, за да разглобите пералнята ще ви е необходима отвертка Phillips и отвертка с 10 гнездова глава.
 2. Щом премахнем задната стена на машината, под нея ще видим шайба, задвижващ колан, стена на резервоара на двигателя и помпа отстрани. Непосредствено над двигателя ще има щепсел, скриващ нагревателния елемент и температурен датчик, извадете тази тапа.
 3. Изваждаме проводниците от контактите на нагревателя и температурния сензор.
 4. С мултицет проверете съпротивлението на температурния сензор, ако той работи, след това проверете нагревателя.
 5. Изваждаме нагревателя заедно с гуменото уплътнение от резервоара, сменяме го на нов и сглобяваме машината в обратен ред, без да забравяме да поставим всички проводници обратно на мястото си.

Не забравяйте! Ако не сте успели веднага да закупите оригинален нагревателен елемент, който отговаря точно на вашия модел перална машина Brandt, не слагайте подобен. По-добре поръчайте и изчакайте оригинала, в противен случай можете да изкопаете контролната платка.

В помпата за източване има повреда.

дренажна помпаМожете свободно да закупите дренажна помпа за всяка марка перални машини Brandt, няма да има проблеми, така че можете спокойно да продължите да подменяте този елемент със собствените си ръце, но има нюанс. Уверете се, че изпускателната помпа наистина трябва да бъде сменена. Направете следното.

 • Почистете дюзите, както е описано по-горе, можете едновременно да почистите и маркуча за източване.
 • Отидете до помпата през задната част на машината, както е описано по-горе.
 • Изключете проводниците от помпата, като не забравяте да ги маркирате, за да можете след това да ги свържете отново.
 • Измервайте съпротивлението с мултицет.
 • Извадете болтовете, държащи изпускателната помпа.
 • Внимателно издърпайте помпата за източване.
 • Завъртете работното колело с пръсти, ако помпата е повредена, тя ще се върти неохотно.
 • Купете оригиналната помпа и я заменете със старата. Извършете всички стъпки в обратен ред и свържете правилно проводниците.

Важно! След като извадите помпата, огледайте втулката, тя често натрупва отломки заради нея, помпата и не може да работи нормално. Ако причината наистина е била в боклука, тогава помпата не може да бъде сменена, най-вероятно работи, особено ако мултицетът не е показал отклонения преди.

Обобщавайки, отбелязваме, че независимият ремонт на перални машини Brandt не е толкова труден въпрос, особено ако са налични оригинални резервни части. Работата по подмяната на тези елементи в много случаи отнема малко време и усилия, основното е да се действа в съответствие с препоръките на специалисти.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  В кола с вертикално натоварване нагревателят не е зад задната стена, а зад лявата страна! Правилно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини