Всичко за пералните машини

Как да ремонтирате пералня Samsung

пералня SamsungSamsung произвежда различни видове оборудване, включително перални. Обикновено различни компании произвеждат много посредствени продукти, но не в случая на Samsung. Продуктите на тази компания винаги са с високо качество и пералните машини не са изключение. Независимо от това, всяко оборудване се поврежда и рано или късно потребителят ще трябва да реши този проблем. В рамките на статията ще разгледаме типичните повреди на перални машини от Samsung, а също така ще говорим как да ги поправим със собствените си ръце.

Какво се разпада най-често?

Автоматична пералня, от която и от какво и от какво е направена, неизбежно се разпада, било то отлична немска марка или евтино италианско оборудване от китайски монтаж. Всяка пералня от Samsung също има слабости и първо трябва да обърнете внимание на тях. Въз основа на статистическите данни, предоставени от водещите сервизни центрове в света, заключихме, че в повечето модели перални машини Samsung най-често се счупва:

 • задвижващ колан;
 • нагревателен елемент;
 • пълнителен клапан;
 • дренажна помпа;
 • дренажна тръба.

пералня SamsungСилните страни на корейската технология е електрониката, тя се разгражда 3 пъти по-рядко от горните единици, електрически двигатели - те се счупват на машини 2 пъти по-рядко. Бих искал да обърна специално внимание на електротехника.

Когато отворите калъфа на пералнята на Samsung със собствените си ръце, вътрешният ред привлича вниманието. Всички проводници са свързани и затегнати със скоби. Самите проводници са доста дебели, а клемите са изработени от висококачествен метал, като цяло висококачественото оборудване се проявява дори в малки неща. На някои места обаче не много успешният дизайн на отделните части води до разрушения на горните единици, които трябва да бъдат обсъдени по-подробно.

Важно! Най-често хората се обръщат към сервизни центрове със счупени нагреватели 54%, на второ място задвижват колани 21%, на трето клапи за пълнене 12%, останалият процент е разделен между другите модули на машината.

Ремонтираме задвижващ колан

За да проверите, поправите или смените задвижващия колан, трябва да премахнете задната стена на пералнята. Задвижващият колан се счита за сравнително достъпен елемент от пералнята на Samsung, можете удобно да стигнете до него, което е, което трябва да използвате. Първо свалете колана от шайбата. Какво трябва да направите:

 1. хванете колана с ръка някъде по средата между шайбата и двигателя;
 2. с известно усилие дърпаме колана върху себе си;
 3. вземаме отвертка Phillips, вкарваме я с една ръка в жлеба на шайбата, като не забравяме да издърпаме колана с другата ръка;
 4. Натиснете отвертката през жлеба, докато коланът излезе от ролката.колан в пералнята на Samsung

След свалянето на колана, той трябва да бъде внимателно изследван. Ще се интересуваме от всички щети и дори намеци за щети. Коланът не трябва да има силни ожулвания, пукнатини, скъсани фрагменти и други неща. Ако се открият някакви признаци на повреда, коланът трябва да бъде сменен незабавно; в този случай ремонтът не е възможен. Необходимо е да смените колан строго на оригиналния - не е нужно да търсите такива резервни части, не рискувайте домашния си асистент.

Обърнете внимание! Внимателно огледайте дъното на пералнята. Ако върху него присъстват гумени чипове, това показва износване на задвижващия ремък.

Инсталирането на нов задвижващ колан донякъде напомня на инсталирането на скочена верига на велосипед. Облечете колана на ролката на двигателя. След това трябва да прикрепите ремъка с вътрешната страна към жлеба на ролката на барабана с едната ръка, а с другата завъртете ролката - коланът лесно може да бъде поставен.

Решаване на проблеми с вентил за пълнене, изпускателна помпа и дюза

Проблемите с изпускателната помпа и дюзата на пералнята на Samsung се свеждат до почистването им. В по-голямата част от случаите (80%) дренажната помпа губи своята функция именно поради запушванеследователно, експертите съветват след демонтирането на този елемент и тръба да се пристъпи към общо почистване. За да почистите дюзата и помпата на машина на Samsung, трябва да стигнете до тях.

Някои хора смятат, че за това ще трябва да разглобят половината от пералнята на Samsung, но всъщност всичко е много по-просто. Производителят се погрижи за наличието на основните възли на своето оборудване, следователно, за да стигнете до изпускателната помпа и дюзата, от която се нуждаете:

 • извадете тавата с прах от машината;
 • внимателно го спуснете до лявата или дясната стена;
 • развийте защитата на дъното.дренажна помпа и дюза в пералня Samsung

След това ще намерите дренажна помпа и тръба във цялата си слава. Освен това работата с тези модули през дъното е много по-удобна, отколкото през предната или задната стена. За да почистите дренажната помпа и дюзата, продължете както следва.

 1. Взимаме голям, добре попиващ ​​парцал и го поставяме под помпата за източване.
 2. Развийте поддържащите ръбове на скобите на тръбата.
 3. Изключете щепселите от сензора за изпускателна помпа.
 4. Разкачваме маркуча за източване, като не забравяме да разхлабим скобата.
 5. Развиваме крепежните елементи на дренажната помпа и внимателно я отстраняваме. Имайте предвид, че водата ще изтече от него.
 6. Изваждаме дюзата и я изплакваме със струя гореща вода, правим същото с дренажната помпа.
 7. Инсталираме елементите на пералнята на място, закрепваме дъното, поставяме машината на краката си, свързваме и проверяваме работата.

Ако дренажната помпа е дефектна и почистването не работи, ремонтът може да бъде доста труден. Експертите съветват да не се опитвате да разглобявате и ремонтирате това устройство, за да не го счупите. По-добре дайте дренажната помпа на специалисти, може би те могат да извършат ремонт. Ако се открият признаци на повреда на дюзата на пералнята Samsung, трябва незабавно да го замените с нов.

Обърнете внимание! Обикновено тръбата се разрушава в точките на контакт с металната скоба, така че внимателно я проверете в тези точки.

Входните клапани се провалят на пералните машини на Samsung не твърде често, но това се случва и трябва да знаете как да продължите. Веднага отбелязваме, че поправянето на такъв клапан със собствените си ръце често може да се извърши доста лесно, след което реанимираният модул ще работи дълго време и без проблеми. Какво най-често се счупва във входящия клапан? Разбира се, гумени ленти. С течение на времето те се грубят, изсушават и напукват, губят способността си да задържат вода, това води до самостоятелно пълнене на вода в резервоара.

За да извършите ремонт на вентила за пълнене, направете го сами.

 1. Извадете горния капак на пералнята, за да направите това, развийте двата болта, разположени на задната перваза на горния капак.
 2. Издърпайте капака малко към вас, а след това нагоре и той може лесно да се свали.
 3. Сега трябва да намерите клапата за пълнене, за това обърнете внимание на мястото, където маркучът за пълнене се побира, в случай, че се свързва с малък елемент с форма на варел - това е пълнителният клапан.
 4. Отслабваме скобите и развиваме клапата за пълнене, като не забравяме да откачиш проводника на сензора.
 5. Проверяваме състоянието на уплътняващите венци на клапаните и ги променяме на нови.
 6. Проверете съпротивлението на контактите на сензора с мултицет.
 7. Ако всичко е наред, поставете модула на място и проверете работата на пералнята на Samsung. Направи си сам ремонт.клапан в пералнята на Samsung

Поправете или сменете нагревателния елемент

Ремонтът на нагревателния елемент на пералнята Samsung може да се извърши със собствените си ръце, но трябва да вземете предвид, че е малко по-трудно да се направи, отколкото в случая на машини от други марки. Имаме предвид на първо място неудобното местоположение на този модул. За машини от машини от други марки е достатъчно да премахнете задната стена и нагревателния елемент, с който разполагате. В колите Нагревателният елемент на Samsung е разположен отпред, което означава, че трябва да свършите трудоемката работа по демонтирането на предната стена.

Поради този нюанс, експертите често критикуват пералните машини на Samsung, защото десет е част, която се счупва сравнително често.Демонтажът на предната стена на машината е свързан с риск от нова неизправност: можете да счупите маншета, да счупите яката, да откъснете пластмасовите щипки, така че предният панел да не се застопори, накрая можете да откъснете проводниците на сензора на заключващия елемент на люка. Ще се опитаме да действаме като професионалисти и да премахнем предната стена без загуба.десет в пералнята Samsung

 1. Първо развийте долната лента на предната стена на пералнята.
 2. Изваждаме праховата кювета, в нишата за кюветата има няколко крепежни елементи, ние ги развиваме.
 3. Свалете горния капак на пералнята, както е описано по-горе.
 4. Развиваме всички винтове, придържащи контролния панел, премахваме контролния панел.
 5. Вземаме отвертка и внимателно извиваме яката на маншета на пералнята и я изваждаме (маншетът е еластична лента, разположена около люка).
 6. Развиваме двата болта, закрепващи заключващото устройство на люка, и го издърпваме, без да забравяме да изключим проводниците на сензора.
 7. Внимателно изваждаме маншета.
 8. Развиваме останалите фиксиращи болтове и отстраняваме предната стена.десет в пералнята Samsung

Предната стена на пералнята е премахната - можете да поправите неизправността. Първо проверете съпротивлението на контактите на PETN. За целта вземете мултицет, свържете сондите към контактите и погледнете стойността на таблото. Ако не бъдат открити неизправности, демонтирайте нагревателя. За да направите това, развийте крепежния елемент, който е разположен в средата между контактите на нагревателния елемент, след което завъртете нагревателния елемент от резервоара, като се люлеете от едната на другата страна.десет в пералнята Samsung

В повечето случаи върху нагревателния елемент се образува голям мащабен слой, който унищожава модула. Ако мащабът вече се е образувал, десет трябва да бъдат заменени. Такива неизправности не се разрешават, но не забравяйте да ги използвате за в бъдеще. омекотители за вода и тогава всичко ще е наред.

Важно! Когато сменяте десет, не забравяйте да смените уплътняващата дъвка, тя се предлага в комплект с нов нагревателен елемент.

В заключение отбелязваме, че ремонтът на пералните машини на Samsung може да се извърши със собствените си ръце, особено когато става въпрос за типични неизправности, които засегнахме в тази статия. Собствениците на тези модели перални машини най-често се сблъскват с подобни повреди, но никой не е в безопасност от изненади. Ако възникне неизправност, която не можете правилно да идентифицирате и коригирате, свържете се със специалист.

   

36 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Много ясно и готино обясних всичко, благодаря.

 2. Граватар лева лев:

  Екранът не свети, когато натиснете бутоните

 3. Граватар Дмитрич Dmitritch:

  Благодаря момчета!

 4. Граватар Илшат Ilshat:

  След почистване на изпускателната помпа водата не се събира напълно или се оттича. Как да го поправим?

 5. Граватар Сергей Сергей:

  Много ви благодаря

 6. Граватар Ира Ira:

  Когато миенето започне, барабанът не може да набира скорост за 3-5 минути, той се люлее като люлка, какво е това?

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Коланът вероятно е износен

 7. Граватар Николай Николас:

  Благодаря, всичко е ясно.

 8. Граватар Игор Игор:

  В началото на въртенето барабанът започва да се хвърля напред - назад. Противотежестите са нормални, задвижващият ремък с ролка е нормален, амортисьорите с пружини също са в ред. Какъв друг може да е проблемът?

 9. Граватар Александър Александър:

  Благодаря за подробните инструкции. Спестено 2000r!

 10. Граватар Галим Galim:

  Когато включите шайбата на Samsung, машината на електрическия панел на апартамента се изключва. Кажете ми каква е неизправността в колата? Може би нагревателят е счупен?

 11. Граватар Муса Муса:

  Кой ще помогне за веригата Samsung p1001j?

 12. Граватар Андрей Андрю:

  Какво да се прави, налива се водата и това е всичко?

 13. Граватар Ваня Ваня:

  Благодаря, сега всичко работи.

 14. Граватар Владимир Владимир:

  Машината замръзва при изплакване.

 15. Граватар Сеня Senya:

  Звукът на свирка по време на цикъла на въртене.

 16. Граватар Сергей Сергей:

  При преминаване към междинното завъртане на платката 6E светва, какво мога да направя?

 17. Граватар Петър Петър:

  Барабанът не се върти. Какво да правя

 18. Граватар Галина Галина:

  При стартиране се показва 3d. И всичко, колата не започва.

 19. Граватар Данил Данил:

  Той изтегля вода, след което дава грешка на люка, какво да правя?

 20. Граватар Данил Данил:

  Барабанът не се върти.

 21. Граватар Евгений Юджийн:

  Колата тече и според мен от маншета.

 22. Граватар Максим максима:

  Има процес на „измиване“, след 10 минути започва да се източва вода и на дисплея светва E6. И звуков сигнал. Водата започва да излиза напълно, тогава нищо не се случва. Помощ, каква е причината?

 23. Граватар Акмал Акмал:

  Последния месец 3-4 пъти давах 4е проверил водната мрежа, налягането на водата. Всичко е в ред и натискаме продължава да работи. Днес отново получих същата грешка. Проверено, всичко е нормално. Майсторът казва, че е необходимо да се поправи дъската. Пералнята не контролира клапаните за подаване на вода ... какво да правя?

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Мрежевият екран вероятно е запушен в задната част на входа. Грешка „без вода“

 24. Граватар Шамил Шамил:

  Не се включва. Напр. в изхода е.

  • Граватар Игор Игор:

   И аз имам същото нещо!

 25. Граватар Евгений Юджийн:

  Мога ли да заменя предния прогноз DC61-00365A с DC61-00365H на шайбата на SAMSUNG?

 26. Граватар Гуля таласъм:

  Моля, помогнете, когато включите машината не вдига вода. И при изплакване работи правилно.

 27. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря ви

 28. Граватар Роман Роман:

  При стартиране на който и да е режим дренажната помпа е включена. Измиването по принцип не е възможно, защото водата се изпомпва веднага. Кажете ми какъв е проблемът?

 29. Граватар Олег Олег:

  Как да отворя врата, ако е заключена след измиване?

 30. Граватар Светлана Светлана:

  Работи без проблем. Но при натискане нагоре се чува тъп удар. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-често е този звук. Колата е наред. Работи без вибрации.

 31. Граватар Юри жури:

  Когато режимът на измиване е активиран, вода се излива през тавата за прах. Какво трябва да се направи?

 32. Граватар Анатолий Анатолий:

  Когато го включите, всичко върви в ред, налива се вода, клапанът се активира, релето е включено и това е всичко. Двигателят не се стартира. След щракване на релето, машината безшумно е в режим на готовност и не създава грешки. Вече проверих всичко, според външната проверка модулът е в ред, защитата от пренапрежение и нагревателя звъннаха. Също добре. Клемите на двигателя и колана са непокътнати и нормални. Моторни четки добър също. Слагате в режим на въртене, водата се изпомпва. Няма да знам каква е причината. Може би нещо с модула?

 33. Граватар Олег Олег:

  По време на измиването замръзва на 30-21 минути (нещо вътре бръмчи, но не се усуква). Това приключва измиването ... какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини