Всичко за пералните машини

Пералня LG - неизправности и ремонти

пералня lgКорейската компания LG произвежда великолепни перални машини с директно задвижване. Тази технология наистина значително увеличава работния живот на двигателя и движещите се елементи. Тези машини обаче се характеризират и със специфични неизправности, отбелязани от специалистите в сервизните центрове като най-чести. Ако притежавате пералня LG, тогава в 80% от случаите ще се наложи да се справите с неизправностите, обсъдени в тази статия.

Чести неизправности и техните „симптоми“

Специалисти от водещи сервизни центрове в света отбелязват доста високата надеждност на пералните машини LG. Най-„оцеляващият” блок на тази машина се счита за двигател, който се разгражда само в един случай от 500 обаждания до сервизни центрове и след това в половината от случаите фабричната повреда става причина за неизправност на модула. Подвижните елементи също се считат за доста надеждни, всички освен лагерите извършват ремонтите си по-често.пералня lg

Какви компоненти на пералнята на LG се счупват най-често? Ние ги изброяваме:

 • нагревателен елемент;
 • превключвател за налягане;
 • лагери;
 • проводници и клеми;
 • дренажна помпа;
 • пълнителен клапан.

Отказите на тези най-важни единици на пералнята се проявяват по различни начини. Необходимо е внимателно да се анализират „симптомите“, за да се диагностицира проблемът с модула преди или да се разглоби „домашния асистент“. По-специално.

 1. Счупена десет раздава код за грешка НЕ. Ако грешката на дисплея не се появи, тогава трябва внимателно да наблюдавате процеса на измиване: как прахът се разтваря, колко топъл или студен капак на шахтата, колко добре се изпира прането. И накрая, неизправността на модула може да бъде определена само след измерване на напрежението на неговите контакти с мултицет.
 2. Неизправностите в пресостата най-често се представят чрез самооттичаща се вода. Когато водата в процеса на измиване непрекъснато се изтегля в резервоара и постоянно изтича от него. Сензорът не изпраща сигнал, че резервоарът е пълен и затова клапанът за пълнене е почти винаги отворен. Неизправност в този модул можете да отстраните сами.Части за перални машини на LG
 3. Счупените лагери се обявяват със силен трясък и скърцане, особено когато барабанът се върти с висока скорост. Да не забележиш, че е много трудно. Изглежда, че дори вашите съседи ще разберат за тази повреда. За да се уверите в причината, трябва да завъртите барабана на пералнята със собствените си ръце наляво и надясно, ако в същото време можете да чуете скърцане или почукване, проблемът е именно в лагерите.
 4. Внезапните къси съединения, изключенията и рестартирането на контролния модул на пералнята на LG изискват внимание към окабеляването и повредите на клемите. Неизправността на самите управляващи модули на такива машини е много по-рядка. По-често проблемът възниква с проводници, преминаващи към сензорите на блоковете. Мелят, затварят, изгарят и други подобни.
 5. Поради специфичния дизайн, пералните машини изпускат помпи LG се провалят около един и половина пъти по-често от същите модули в коли от други марки. Факт е, че при такива помпи пътът за източване не е много добре подреден, поради това той е по-често запушен и помпата не може да функционира. Това се проявява в неспособността на машината да източва водата и появата на грешка с кода на OE. Дешифрирането на кода за грешка съдържа инструкциите за работа на машината.
 6. Често възникват проблеми с маншета на пълнителния клапан. Жалко е заради една малка дъвка да разглобиш половината кола. Но няма какво да се направи. Проблемите с клапата за пълнене се проявяват в постоянното подаване на вода в резервоара на пералната машина. Освен това това се случва, дори ако машината е изключена. Ако машината е изключена и чуете мърморене на вода в нея, това е клапан за пълнене.

Обърнете внимание! Когато диагностицирате неизправности на пералнята със собствените си ръце, не забравяйте да я слушате и да разгледате нейната работа на етапите на измиване, изплакване, предене и източване.Освен това, прочетете ръководството за потребителя, всички аномалии трябва да ви предупреждават.

Ремонтираме десет и електротехника

За да стигнете до нагревателния елемент на пералнята, трябва сами да развиете няколко крепежни елементи, които държите задната стена на пералнята на LG, и след това да демонтирате тази стена. На следващо място, трябва да обърнете внимание на дъното на резервоара (близо до дъното). Два контакта на двойката с винта в средата трябва да стърчат от там, към който отиват няколко проводника - това е нагревателят. Проверяваме контактите с мултицет, ако на дисплея му е показана стойност под 20 Ома - нагревателят е неизправен.

Не е трудно да извадите десетте. Развиваме винта, който споменахме по-горе със собствените си ръце, извиваме уплътнителната дъвка с отвертка и издърпваме десетте от червата на резервоара. Визуално проверете състоянието на модула. Изгорената десет рядко няма визуално забележими повреди (обикновено изгарящи петна). В повечето случаи десет счупвания поради слой от мащаб, който се утаява върху него. Също така, повреда може да предизвика спад на напрежението или вода, попаднала върху контактите. Правилно премахване на нагревателя ще помогне на водача, заснет във видеото.

Ремонтът на този модул на пералнята на LG не е възможен, а само подмяна. Трябва да закупите оригиналната резервна част от производителя и да я инсталирате в резервоара на пералнята, не забравяйте да инсталирате уплътняващата дъвка. В процеса на инсталиране на PETN е необходимо внимателно да се обърне внимание на уплътняващата гума на PETN. За да е по-добре да седите на място, трябва да го смажете с малко количество моторно масло.

Важно! Ако уплътнителната гума на PETN седи в отвора за разтоварване, водата от резервоара ще изтече до контактите на PETN и най-вероятно ще изгори отново в близко бъдеще. Бъдете внимателни.

Електриците ремонтират пералня LG се свежда до проверка на всички проводници и клеми, идващи от контролния модул към всичките му устройства. Не става въпрос само за проверка на цялото окабеляване с мултицет - това е само по себе си. Необходимо е също така да се извърши визуална проверка: скъсани скоби, фрагменти от проводници без изолация, следи от изгаряне и сливане на контакти. Всички проблеми с окабеляването, които могат да бъдат открити по време на теста, трябва да бъдат разрешени чрез подмяна на повредени проводници и клеми - това е ремонтът на електротехника.

Проблеми с клапа за грундиране, източваща помпа, превключвател за налягане

Не е трудно да идентифицирате неизправността на входящия клапан на пералнята LG самостоятелно, а ремонтът на този модул със собствените си ръце също няма да бъде труден, ако действате методично, съгласно предварително планирания план. Демонтаж и подмяна на вентила за пълнене направете го сами в следния ред.

 • Разширете пералнята.
 • Входният маркуч, който е свързан в единия край към водопровода, другият край е закрепен с болт към входящия клапан. Изключете захранването със студена вода, като изключите крана.
 • Развийте входящия маркуч.
 • Изваждаме, проверяваме и почистваме филтъра на пълнителния клапан, може да е запушен с мръсотия и водата да не премине.
 • Ако всичко е наред с филтъра, махнете горния капак на пералнята, развийте двата винта, придържащи клапана, изключете го от дюзите.
 • На следващо място, трябва да проверим гумените ленти на клапана, като в 90% от случаите проблемът е в тяхното износване и невъзможността за задържане на вода в бъдеще. Ако е така, сменете венеца.
 • Ако не става въпрос за дъвка, най-вероятно проблемът е в електричеството на контролния клапан. В този случай клапанът трябва да бъде сменен изцяло.пералня lg

Към изпускателната помпа на пералнята LG може да се достигне, без дори да го разделяте. Просто трябва да наклоните машината на нейната страна, след което ще бъде възможно да стигнете до устройството през дъното. Проверяваме сензора на изпускателната помпа с мултицет, ако всичко е наред, тогава проблемът е в самото устройство. След това продължете по реда.

 1. Развийте долната част на предния панел на машината.
 2. Развиваме крепежните елементи, фиксирайки помпата за източване.
 3. Заменяме басейна, тъй като по време на отстраняването му от водата ще се излее вода.
 4. Изключете щепселите и извадете проводниците със сензора.
 5. Изключваме дюзите, източваме водата и отстраняваме устройството отстрани.

Обърнете внимание! Преди да поставите машината отстрани, извадете кюветата с прах, както е указано от потребителя, тъй като останалата в кюветата вода може да се разлее върху контролния блок и да повреди електрониката.

След отстраняване на дренажната помпа е най-добре тя да бъде проверена и ремонтирана от специалист. Само той най-накрая може да каже дали помпата наистина е приключила, ако е така, тогава трябва да закупите и инсталирате нова. Сглобете в обратен ред. Най-лесният начин сменете превключвателя за налягане (сензор за ниво на водата) на пералнята. Ако успеете да го разглобите правилно, тогава направете замяна със собствените си ръце няма да е трудно.помпа за перална машина

Защо лагерите се счупят, правят техния ремонт

Неизправността на лагера е въпрос на време или фабрични дефекти. Потребителят може да повлияе на този процес само чрез интензивността на работа на домашния асистент. Неизправностите на лагера трябва да се отстранят незабавно, тъй като ако това не се направи, хлабавата шайба може да повреди резервоара и тогава ремонтът ще бъде много скъп. В този случай ръководството за употреба не помага, трябва или да се свържете със специалист, или да изучите специализирана информация.

Благодарение на технологията за директно задвижване, която се прилага на повечето модели перални машини от компанията LG, лагери, двигател, ролка и други елементи се износват много по-бавно и издържат по-дълго. Независимо от това, все още има случаи на повреда в лагера и това създава проблем на „любителите на самостоятелния ремонт“. как извадете лагера правилно не всеки знае от барабана, но за да започнете да правите това, трябва да извадите и разглобите резервоара на пералнята.

Ремонтът на лагерите трябва да се извършва много внимателно, като се използва специален чук с бронзова ударна част и тънка метална пръчка. Лагерът трябва да се извади, като се удари в противоположните му краища. Първо поставете пръта на единия ръб на лагера и нанесете лек удар върху него с чук, след това прехвърлете пръта на другия ръб и отново нанесете лек удар. Процедурата трябва да се повтаря, докато старият лагер изскочи, след което на негово място може да се постави нов лагер.

В заключение отбелязваме, че неизправностите на всеки модул на пералнята на LG могат да бъдат отстранени. Разбира се, дори ако изучавате съответната техническа информация и експертни съвети, успешният ремонт не е гарантиран, но определено трябва да опитате, особено в повечето случаи трябва да се справите с типични повреди. Ако нещо не се получи, можете да прочетете ръководството за ремонт на перални машини.

   

67 коментара на читателя

 1. Граватар Антон Антон:

  Защо не се споменава разбивката, която понякога се случва след 5-7 години нормална употреба? Това е, когато разтворената игла на кръстосаната клетка се счупи и трябва да направите сериозен ремонт с подмяната на кръстовината, лагерите и кутията за пълнене. Също така в такива случаи трябва да спойкате барабана.

  • Граватар Серж шевиот:

   И не използвате лимонена киселина и ще бъдете щастливи!

 2. Граватар Владимир Владимир:

  Измиването върви добре. Но след края не се изключва, а индикаторът за памук и старт отново светва. Какво може да бъде?

 3. Граватар Иван Иван:

  Здравейте на всички! TE светва, нагревателят произвежда 33 ома, което означава, че изглежда сензор за работна температура. 4.5 kOhm също изглежда е норма и на машината се показва грешка на сензора. LG F 1280 NDS. Кажи ми, какво друго може да бъде? Благодаря предварително.

  • Граватар Иван Иван:

   Проверете десет за разбивка на теглото

 4. Граватар Леса Леся:

  Когато се върти, понякога нещо тъпче в пишещата машина. Последният път, като цяло, звънна силно, трябваше да го изключа. Сега с въртенето на барабана с ръце той разтрива нещо. Махнаха сянката и видяха, че барабанът не се върти гладко, а като елипса.Може ли това да е лагер? Това е гаранционен случай, като се има предвид, че Ските дават 10 години гаранция за директно задвижване и 5-годишна машина?

  • Граватар Вася Вася:

   Амортисьорите под барабана не са в ред.

  • Граватар Колян Колян:

   Какво направи?

 5. Граватар Степан Степан:

  Машината работи, помпата се клати, но барабанът не се върти. Директно задвижване. Каква е причината?

 6. Граватар Сергей Сергей:

  Почистих филтъра за дренажна помпа. Развих капака, почистих го, завинтих го назад (плътно, докато спре). Включи колата, течеше вода. Когато чистих, извадих парче пластмасов филм с размери около 2 * 2 см. Кажете ми, имам ли нужда от това парче филм или не?

  • Граватар Тимур Тимур:

   Сергей, това е много често срещан проблем при затягане на капака на изпускателния клапан на машините на LG. Факт е, че при затягане на капака е необходимо не само да завъртите конеца напред, но и да приложите силен натиск. Само в този случай ще затворите клапана нормално. Странно е, че LG не пише за този нюанс в ръководството за пералните си машини ...

 7. Граватар Саша Саша:

  Машината работи, барабанът се върти, но вода не влиза. Как да го поправим?

  • Граватар Зар Zar:

   След измиване машината не се отваря. Прекъснат от мрежата за половин час, стартирани режими на въртене - нищо. Някакви опции?

  • Граватар Алекс Алексей:

   Саша, добър вечер. Разберете причината или не? Имам едно и също нещо. Но клапаните не се захранват. Ако разберете, моля пишете. Благодаря предварително!

 8. Граватар Юрик Yurik:

  Машината се върти. На стойност 11 минути, без повече трафик. Рестартирания. Може да се повтори до 4 минути. Тогава той скача на 12. Какво би могло да бъде?

  • Граватар Настя Настя:

   Открихте ли причината за срива? Трябва ли да се обадя на съветник? Същият проблем.

 9. Граватар Галина Галина:

  Когато върти прането с определена скорост, машината спира и сякаш барабанът не се върти гладко.

 10. Граватар Александър Александър:

  Машината не се стартира от бутона за старт

 11. Gravatar Anonymous аноним:

  Когато включите всичко излезе в пералнята на LG

  • Граватар Борис Борис:

   Когато включите бойлера след 5 минути, машината се избива по имейл. панел. Машината извършва всички останали операции нормално. Поставете нов нагревател. Резултатът е същият. Моля, кажете ми каква е причината?

 12. Gravatar Vital Vіtalya:

  Включих колата, електрическата част не работи, не се включва

 13. Граватар Наталия Наталия:

  Машината не се стартира от бутона за старт

 14. Граватар Олга Олга:

  Машината започва да се пука (дори и без пране) и показва грешката „претоварване на двигателя“.

  • Граватар Алекс Алексей:

   По някакъв начин реших проблема, имам ли същото?

 15. Граватар Антонина Антонина:

  Преди малко изтичах, не беше напълно ясно къде. И след почистване на отделението отдолу, отдясно, водата започна да изтича.

  • Граватар Аркадий Аркадий:

   Имаше същия проблем! Трябваше да почистя старателно пластмасата (на капака и тялото) от мащаб. Уплътнителният пръстен също трябва да бъде отстранен от камък, както и да го обърнете. Течът се изчисти. Как да се върти, прочетете по-горе.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Имаме същия проблем, разбрахте ли какви са проблемите? Кажи ми.

 16. Граватар Елена Елена:

  Демонтирах машината, взе кутията и лагерите за пълнене. На мястото, където е поставена жлезата, има дупка. За какво е?

  • Граватар Алекс Алекс:

   Индикатор за утечка на жлеза.

 17. Граватар Вал вал:

  Машината е нова. Когато е включено, половината от индикаторите са изключени, а таблицата е наполовина, какво може да бъде?

  • Граватар Алекс Алекс:

   Счупена табло на дисплея.

 18. Граватар Ирина Irene:

  В продължение на четири месеца, когато изплаквате и махате възглавницата, LG-10B8QD започна да скача, веднага я изключи, страхувам се да опитам отново, тя е плътно на пода, при монтажа са отстранени всички транспортни болтове според инструкциите. Първото измиване на същата възглавница беше нормално. Може неравномерно разпределение по време на цикъла на въртене. Заслужава ли да се повтори? Съветвайте, ще съм ви благодарен.

 19. Граватар Ася Ася:

  LG пералня 2 седмици.Когато изплаквате в края на скърцане, какво може да бъде?

 20. Граватар Евгений Юджийн:

  След 10 минути след стартирането, водата изтича от дъното на капака за зареждане на товара. LG пряко задвижване, 2 години работа. Филтърът е чист, всичко е наред с празна работа. Какъв проблем е това, кажете ми?

 21. Граватар Антон Антон:

  Добър ден Когато се включи, нещо изкриви вътре в резервоара, след което машината се изключи и сега изобщо не реагира, когато е свързана към мрежата. Кажете ми, колко сериозна може да бъде неизправността и заслужава ли си да опитате да я поправите сами?

  • Граватар Ирина Irene:

   Проверете сервизността на контакта, ние също го имахме, оказа се, че захранването е затворено.

  • Граватар Александър Александър:

   Имах подобна ситуация, нагревателят се затвори.

 22. Граватар Сергей Сергей:

  Моля те, кажи ми! Панелът не се стартира, пауза, какво да правя?

 23. Граватар Алекс Алексей:

  Машината започва да се пука (дори и без пране) и показва грешката „претоварване на двигателя“.

 24. Граватар Галина Галина:

  Кажи ми, моля! Пишеща машина lg 2 години. По време на цикъла на измиване, в началото имаше моменти, но сега постоянно. Всички останали бримки са наред. Какво може да бъде?

 25. Граватар Ирина Irene:

  Галина открихте ли причината? Имаме същия проблем.

 26. Граватар Виктор победител:

  Машина F14A8TDS5. След три години безпроблемна работа се появи външен звук. Звучи като бръмчане. Само в режим на измиване, т.е. с бавно въртене на барабана. Когато изплаквате, въртете това не е така. Колкото по-далече, толкова по-често и дълъг е този звук. Изглежда електрически отскок или резонансна вибрация на част. Не създава грешки. Филтърът не е запушен. Между другото, след проверката му (филтър) този звук изчезва за кратко. Водата оставя варовик (чайник, водопровод).

 27. Граватар Сергей Сергей:

  Значи някой е решил проблема? Измиването не започва ли, когато натиснете бутона Старт?

 28. Граватар Василиса Василиса:

  Машината засмуква вода дълго време, но в противен случай работи добре.

 29. Граватар Лена Lena:

  Защо водата тече от шайбата, а не от вратата?

 30. Граватар Кен познание:

  Машината работи, водата влиза, а барабанът не се върти. Демонтирани нормални лагери, какво е това?

 31. Граватар Руслан Руслан:

  Вратата не се отваря, ключалката е пружинна, но не може да се отключи. Завършваме процеса на измиване, след като всичко изгасне, но люкът е заключен.

 32. Граватар Таня Таня:

  В колата LG показва ли F (обърнат) на дисплея? Какво означава и как да го поправим?

 33. Граватар Таня Таня:

  Грешката F е обърната (обърната), как да я поправим?

 34. Граватар Павел Paul:

  Пишещата машина е изключена за 10 години, когато водата се нагрява, кажете ми!

 35. Граватар Виталий Виталий:

  LG F1096QD3. По време на претеглянето се появи външен звук - дрънкалка. Тогава се появява символът LE, той не започва да работи. Моля, кажете ми как да го поправя?

 36. Gravatar мама майка:

  Машината LG 6 кг работи, но изтрива само със студена вода. Извика се магьосникът, той каза, че компютърът е изгорял. Какво може да се направи, кажете ми, моля?

 37. Gravatar Anonymous аноним:

  Водата тече през люка за зареждане с прах.

 38. Граватар Игор Игор:

  Водата, която се излива в резервоара за прах, се напръсква и част изтича. Съветва?

  • Граватар Петър Петър:

   Горните ръбове на коритото трябва да са плоски и плътно прилепнали към водачите. Опитайте се да излеете праха директно в барабана.

 39. Граватар Евгений Юджийн:

  След измиване машината не се отваря. Прекъснат от мрежата за половин час, стартирани режими на въртене - нищо. Някакви опции?

 40. Граватар Виталий Виталий:

  LG F1068SD1 лошо изплаква праха след 3 изплаквания върху тъмни белезникави петна.

 41. Граватар Анна Анна:

  Машината изтрива памук в един режим. Понякога се превключва, но по-често изтрива този един режим. Как мога да го поправя, кажете, моля?

 42. Граватар Борис Борис:

  Когато машината работи, вода се добавя постоянно в резервоара.

 43. Граватар Рашид Рашид:

  Платката е включена, всичко останало не работи. Опитвате се да превключите режима - не работи. Кой не се натъкна на това?

  • Граватар Ануар Ануар:

   Когато програмистът се усука, режимът на работа не се избира (всички червени индикатори продължават да светят). Когато натиснете бутона Старт, се активира само режимът по подразбиране - 60 градуса.

 44. Граватар Марина яхт клуб:

  Добър ден 2.5 годишният LG директен диск не се включва. Вчера тя работи добре и не прекъсна повреда. И днес стартовият бутон не се включва и машината е мъртва. Работа на гнездото - проверено. Съпругът "се обади" - токът тече. Какво може да бъде?

  • Граватар Александър Александър:

   Марина, защо откри причината за срива? И тогава аз също всичко излезе и не започва.

 45. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря, помогнах!

 46. Граватар Серг Сердж:

  Добър ден Когато щепселът е включен в мрежата, се задейства RCD. Кабелът е нормален - проверен. Някъде явно късо съединение?

 47. Граватар Сергей Сергей:

  Таблото работи, режимите се включват, водата влиза, релето се включва и двигателят не се върти ...

 48. Граватар Владимир Владимир:

  След преместване включете машината. И водата се налива постоянно, докато я пресечете. Може би ми кажете какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини